F1 – Το Sky Sports έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο παρουσιαστές για σεξιστικά σχόλια (vid)

F1 – Το Sky Sports έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο παρουσιαστές για σεξιστικά σχόλια (vid)
Το κανάλι που μεταδίδει τη Formula 1 στην Ιταλία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα όταν δύο παρουσιαστές «ξέφυγαν» στον αέρα της εκπομπής για το Ισπανικό GP.

Το Sky Sports, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο βρετανικός Τύπος, έχει θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα δύο σχολιαστές της Formula 1 από το ιταλικό κανάλι του για σεξιστικά σχόλια που ακούστηκαν από αυτούς. Όπως αναφέρει η Express, πρόκειται για τους Ματέο Μπόμπι και τον πρώην πρωταθλητή του GP2 Νταβίντε Βαλσέκι, οι οποίοι έκαναν τα επίμαχα σχόλια κατά τη διάρκεια της ανάλυσής τους μετά το Grand Prix Ισπανίας της περασμένης Κυριακής.

Οι δύο σχολιαστές ανέλυαν τον αγώνα, ο Μπόμπι από το στούντιο και ο Βαλσέκι από τα πάντοκ της πίστας της Βαρκελώνης. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν ο Μπόμπι έδειξε μια γυναίκα που περνούσε στο βάθος και τη χαρακτήρισε «πακέτο αναβάθμισης».

Ο Βαλσέκι «έπιασε» γρήγορα το νόημα του σχολίου και απάντησε: «Ξέρω για αυτά αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ να τα δοκιμάσω. Έτσι, σηκώνω τα χέρια ψηλά».

Η σαφώς σεξιστική αναφορά προκάλεσε την οργή τόσο μεγάλης μερίδας των τηλεθεατών όσο και της συμπαρουσιάστριας τους στο Sky Sport Ιταλίας, της Φεντερίκα Μασολίν. Η Μασολίν κοίταξε φανερά ενοχλημένη τον Βαλσέκι, που στεκόταν δίπλα της, και άλλαξε αμέσως θέμα, περνώντας στη συνέντευξη του Κάρλος Σάινθ.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα ο Ματέο Μπόμπι και ο Ντάβιντε Βαλσέκι δημοσίευσαν δηλώσεις και μετάνοιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους. Όπως αναφέρουν όμως τα δημοσιεύματα, οι δύο παρουσιαστές δεν θα περιλαμβάνονται στην ομάδα που θα κάνει τη μετάδοση του καναλιού για τον προσεχή αγώνα, το GP Καναδά, το 3ήμερο 16-18 Ιουνίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!