F1 - To Grand Prix του Μονακό έφερε πρωτιά στην τηλεθέαση για ΑΝΤ1

F1 - To Grand Prix του Μονακό έφερε πρωτιά στην τηλεθέαση για ΑΝΤ1
Για μία ακόμα φορά η τηλεοπτική κάλυψη του Grand Prix της Formula 1 κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό.

Η συναρπαστική μάχη της Κυανής Ακτής για τον μαγικό κόσμο της Formula 1, συνοδεύτηκε για μία ακόμα φορά από εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης.

Το έκτο Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Πριγκιπάτο του Μονακό και μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά την Κυριακή 28 Μαΐου από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, είχε νικητή τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πήρε την τέταρτη νίκη του σε έξι αγώνες, διαχειριζόμενος με μαεστρία τις εναλλαγές στις συνθήκες αγώνα.

Το φετινό βάθρο του Μονακό

Η χθεσινή αναμέτρηση κέρδισε το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1 στην Ελλάδα, καθώς την παρακολούθησαν έστω και για 1’ κατά μέσο όρο 1.086.000 τηλεθεατές στο σύνολο του κοινού. Στο δυναμικό κοινό 18-54 ο αγώνας στο Μονακό κατέγραψε ποσοστό 21% και ήταν πρώτος στη ζώνη προβολής του, με διαφορά 8,6 μονάδες από το δεύτερο κανάλι!

Παράλληλα ήταν πρώτος και στο σύνολο κοινού με 17% και 3,1 μονάδες διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Εικόνες από το φετινό GP Μονακό

Οι άνδρες έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις μάχες των οδηγών της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το ανδρικό κοινό ηλικίας 18-24 να φτάνει το 36,1% και τους άνδρες 45-54 να καταγράφουν 26,5%.

Όμως και οι γυναίκες είδαν Formula 1, αφού σε επιμέρους κοινό (45-54) σημείωσαν 23% ενώ στις ηλικίες 25-34 «χτύπησαν» 27,2%.

Επίσης, η εκπομπή «FORMULA 1 SHOW», που προηγήθηκε του αγώνα και μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, κατέγραψε 17,9% στους άνδρες ηλικίας 18-24. Φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, μία συνέντευξη του επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, στον Πάνο Σεϊτανίδη. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Formula 1 ANT1

Οι οδηγοί δίνουν επόμενο ραντεβού στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 16:00, για έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα υψηλών ταχυτήτων που θα μεταδοθεί αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+. Μη χάσετε στιγμή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!