Formula 1, Μοντετζέμολο: «Λυπάμαι που βλέπω τη Ferrari έτσι»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Μοντετζέμολο: «Λυπάμαι που βλέπω τη Ferrari έτσι»
Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari μίλησε για την παρούσα εικόνα της και αναπόλησε την αλλοτινή dream team.

Ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο δεν συνηθίζει να μασάει τα λόγια του, ειδικά όταν έχει την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στη σημερινή διοίκηση της Scuderia Ferrari. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας, που πέρασε μία ζωή στο Μαρανέλο, έχει πολλές αφορμές για σχόλια.

Πόσο μάλλον φέτος που οι «κόκκινοι» έχουν μείνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών μετά από τέσσερις αγώνες. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ήδη, είναι 97 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Red Bull Racing.

Ο Σαρλ Λεκλέρ στην πίστα του Σακχίρ

«Θα περίμενα ένα πιο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, μία εξέλιξη του περυσινού που ήταν πολύ καλό, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν», είπε ο 75χρονος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο La7.

Η σύγκριση δεν ήταν τυχαία. Πέρυσι, μετά τους πρώτους τρεις αγώνες, η Ferrari είχε δύο νίκες σε τρεις αγώνες και απολάμβανε την κορυφή. Ενώ σε ατομικό επίπεδο, ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν 46 πόντους μπροστά από τον μετέπειτα πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν. Φέτος, ο Ολλανδός είναι ήδη 63 πόντους μπροστά από τον Μονεγάσκο, που μετράει δύο εγκαταλείψεις κι έχει κολλήσει στους έξι βαθμούς.

Λούκα ντι Μοντετζέμολο και Ζαν Τοντ

«Λυπάμαι που βλέπω τη Ferrari έτσι και δεν πιστεύω πως πρόκειται για βραχυπρόθεσμη κρίση», σχολίασε ο μάνατζερ από τη Μπολόνια. «Είναι θέμα αναδόμησης της ομάδας. Εντοπισμού των καλύτερων τεχνικών στην αγορά - δείτε πως είχα δημιουργήσει εγώ την ομάδα που σήμερα αποκαλούν dream team».

Ο Μοντετζέμολο αναφέρεται στην περίοδο της αυτοκρατορίας της Scuderia, με ηγέτη στην πίστα τον Μίκαελ Σουμάχερ, εκτός αυτής τον Ζαν Τοντ, στρατηγό τον Ρος Μπρον και υπεύθυνο αεροδυναμικής τον Ρόρι Μπιρν. Σήμερα, η ιταλική ομάδα είναι σε περίοδο αναδιοργάνωσης, με νέο επικεφαλής τον Φρεντ Βασέρ που αντικατέστησε τον Ματία Μπινότο.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!