Πλεονεκτήματα και μύθοι γύρω από την αγορά online ασφάλειας αυτοκινήτου

Πλεονεκτήματα και μύθοι γύρω από την αγορά online ασφάλειας αυτοκινήτου
Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μια απαραίτητη υποχρέωση που πρέπει να έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, για να κυκλοφορούν νόμιμα το αυτοκίνητό τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν ποινές από χρηματικά πρόστιμα μέχρι ποινικές κυρώσεις.

Η εύρεση όμως ενός σωστού ασφαλιστηρίου που θα περιλαμβάνει τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεστε, στο σωστό κόστος, είναι μια δύσκολη υπόθεση που ίσως μέχρι πρότινος το αφήνατε εξ’ ολοκλήρου στον ασφαλιστή σας.

Όμως, με την άνοδο της τεχνολογίας και τη δημιουργία εφαρμογών εύρεσης της ιδανικής ασφάλειας, πλέον μπορείτε και μόνοι σας να βρείτε την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει τις ανάγκες σας, στις καλύτερες τιμές της αγοράς και επιπλέον να συγκρίνετε πολλές διαφορετικές εταιρείες, ώστε να είστε σίγουροι ότι κάνατε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Οι online πλατφόρμες σύγκρισης και εύρεσης ασφαλειών προσφέρουν την ευκολία της αγοράς μέσα σε ελάχιστο χρόνο ενώ συχνά έχουν μια πολύ μεγάλη πληθώρα επιλογών από εταιρείες, σε σχέση με τον παραδοσιακό ασφαλιστή.

Ωστόσο, ενώ υπάρχουν δεκάδες πλεονεκτήματα από τη χρήση μιας τέτοιας πλατφόρμας ασφάλισης, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί και αρκετοί μύθοι που κάνουν κάποιους ιδιοκτήτες οχημάτων να είναι πιο διστακτικοί.

Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τους μύθους γύρω από την αγορά μιας online ασφάλειας αυτοκινήτου.

Πλεονεκτήματα από την αγορά online ασφάλειας αυτοκινήτου


...
Ευκολία και αμεσότητα
Η ευκολία που προσφέρει το online shopping, τώρα είναι διαθέσιμη και για την αγορά ασφαλειών. Μπορείτε να αγοράσετε τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου ανά πάσα ώρα και στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Είτε πρόκειται για κινητό είτε υπολογιστή, από την άνεση του σπιτιού σας μπορείτε να δείτε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες online και να αγοράσετε το δικό σας πακέτο ασφάλισης σε ελάχιστο χρόνο.

Μεγάλη επιλογή ασφαλιστικών πακέτων
Τα online ασφαλιστικά πρακτορεία, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, συνήθως διαθέτουν πολύ μεγάλα γκάμα συνεργαζόμενων εταιρειών. Ενώ συνήθως οι παραδοσιακοί ασφαλιστές περιορίζονται σε 5-10 συνεργαζόμενες εταιρείες, στα online πρακτορεία μπορεί να συναντήσετε ακόμα και έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες όπου μπορείτε να τις συγκρίνετε μεταξύ τους, να δείτε τις παροχές και τις καλύψεις και να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες!

Εξοικονόμηση χρόνου
Ένα από τα πράγματα που έχει καταφέρει το διαδίκτυο και οι καινοτόμες εφαρμογές που κυκλοφορούν ανά περιόδους, είναι η εξοικονόμηση χρόνου. Φυσικά η online ασφάλεια αυτοκινήτου δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση! Έχοντας τη δυνατότητα να αγοράσετε τη δική σας ασφάλεια σε 2 μόλις λεπτά – και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς την ανάγκη επισύναψης δικαιολογητικών – δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος για να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας!

Χαμηλότερο κόστος ασφάλισης
Τα διαδικτυακά πρακτορεία συνήθως προσφέρουν χαμηλότερες τιμές ασφάλισης έναντι των παραδοσιακών καναλιών. Αυτό συμβαίνει καθώς από τη μια επιλέγουν να μεταφέρουν όλες τις διαθέσιμες εκπτώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών στους πελάτες τους, μειώνοντας το δικό τους περιθώριο κέρδους και από την άλλη λόγω των επικερδών συνεργασιών σε τρίτες καλύψεις όπως κάλυψη οδικής βοήθειας, νομική προστασία, θραύση κρυστάλλων, κ.α. με τρίτες εταιρείες, μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος ασφάλισης προς όφελος του ασφαλισμένου.

Ειδικά σε μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο, όπως στην ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου, μπορεί να πετύχετε έως και 40% εξοικονόμηση στο κόστος του συμβολαίου σας.

Επιλογή για συνδυασμό καλύψεων

...
Όταν αγοράζετε online την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, έχετε τη δυνατότητα να προσθαφαιρέσετε προαιρετικές καλύψεις όπως η οδική βοήθεια ή το προσωπικό ατύχημα οδηγού.

Έτσι, εσείς μπορεί να θέλετε να αγοράσετε μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου αλλά να μην έχετε την κάλυψη της οδικής βοήθειας, καθώς σας την προσφέρει δωρεάν η αντιπροσωπεία – μπορείτε να την αφαιρέσετε και να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα!

Μεγαλύτερη διαφάνεια και αληθινές κριτικές
Για τους online πράκτορες ασφαλειών μπορείτε να βρείτε αληθινές κριτικές και υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια. Με μια απλή αναζήτηση στο google μπορείτε να διαβάσετε τις κριτικές των πελατών και κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν, τόσο κατά τη διαδικασία αγοράς του συμβολαίου όσο και έπειτα από την εξυπηρέτηση σε ένα ατύχημα.

Μύθοι γύρω από την αγορά online ασφάλειας αυτοκινήτου
Φυσικά, γύρω από κάθε τι καινούργιο ή καινοτόμο, υπάρχουν πάντα οι σχετικοί μύθοι που το ακολουθούν με σκοπό να αποτρέψουν καταναλωτές από «τη χρήση του καινούργιου».

Ας δούμε τους μεγαλύτερους μύθους που κυκλοφορούν γύρω από την online ασφάλεια αυτοκινήτου:

Αν τρακάρω, δεν θα υπάρχει κανένας να με εξυπηρετήσει
Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους! Τα online πρακτορεία στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο που αποτελείται από πιστοποιημένους ασφαλιστικούς συμβούλους.

Έτσι έχετε πάντα κάποιον εξειδικευμένο σύμβουλο δίπλα σας για να σας εξυπηρετήσει για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Ακόμα κι αν έχετε προβλήματα όπως να μην πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία για ένα τρακάρισμα χωρίς δική σας υπαιτιότητα, οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι θα διεκπεραιώσουν άμεσα την υπόθεσή σας έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πρέπει να είσαι «κομπιουτεράς» για να αγοράσεις online ασφάλεια αυτοκινήτου
Δοκίμασες να αγοράσεις online ασφάλεια αυτοκινήτου και δεν τα κατάφερες; Πλέον, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όλες οι πλατφόρμες έχουν ένα πολύ εύκολο περιβάλλον που μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορείς να συγκρίνεις τιμές και προσφορές και να αγοράσεις τη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου!

Ακόμα κι αν χρειαστεί να ανεβάσετε τα δικαιολογητικά της ασφάλισης όπως άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα, υπάρχει ειδική διαδικασία όπου εύκολα ακόμα και από το κινητό σας μπορείτε να τα φωτογραφίσετε και να ανέβουν αυτόματα!

Η online αγορά αφορά μόνο την ασφάλιση του αυτοκινήτου
Μεγάλος μύθος! Πλέον, πέρα από την ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου, μπορείς να αγοράσεις σε ελάχιστα λεπτά τόσο ασφάλεια μηχανής όσο και ασφάλεια σπιτιού, ασφάλεια σκάφους καθώς και ασφάλεια για το τρέιλέρ σου!

Η online ασφάλεια είναι μόνο για τους νέους
Σε καμία περίπτωση! Μπορεί οι νέοι να είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, όμως όπως αναφέραμε και πιο πάνω η διαδικασία είναι τόσο εύκολη που μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 5 λεπτά από το σπίτι σας, ανεξαρτήτου ηλικίας!

Η χρήση μιας ιστοσελίδας για την εύρεση και αγορά της δικής σας ασφάλειας αυτοκινήτου έχει πολλά πλεονεκτήματα και μερικούς μύθους που πλανώνται εδώ και χρόνια – όπως κάθε τι καινούργιο που κυκλοφορεί.

Η ευκολία καθώς και η δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές και καλύψεις με φερεγγυότητα και διαφάνεια πριν την αγορά σας, κάνει την ασφάλεια αυτοκινήτου παιχνιδάκι μέσα από τις ειδικές ιστοσελίδες των online πρακτορείων.

Εσύ αγοράζεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου online; Έχεις υπολογίσει πόσα χρήματα εξοικονομείς ετησίως;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!