Μια BMW R18 αφιερωμένη στα GP των 70's (vid)

Κώστας Παστρίμας
Μια BMW R18 αφιερωμένη στα GP των 70's (vid)
Δύο βελτιωτικοί Οίκοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατασκεύασαν μια BMW R18 που έγραψε ιστορία.

Στην πρόσφατη έκθεση μοτοσικλέτας Bike Expo της Βερόνα στην Ιταλία υπήρξε η καθιερωμένη βράβευση της ομορφότερης custom μοτοσικλέτας της διοργάνωσης. Φέτος, το βραβείο πήγε σε μια απίθανη κατασκευή η οποία είχε ως βάση την BMW R18 και πραγματικά ξέφυγε πολύ από ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα από την cruiser της γερμανικής μάρκας.

Οι XTR Pepo και MX911 των Ρέπο Ροσέλ και Ντιέγκο Μένα, αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους μια R18, αλλά να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη δημιουργώντας μια ακόμα cruiser μοτοσικλέτα. Διατηρώντας ανέπαφο μόνο τον θηριώδη boxer κινητήρα των 1.802 κ.εκ. οι δύο μηχανικοί διέλυσαν τα πάντα πάνω στη μοτοσικλέτα και δημιούργησαν κάτι μοναδικό.

BMW Motorrad

Η αισθητική της μοτοσικλέτας είναι επηρεασμένη από τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες της δεκαετίας του 1970 με δύο στρογγυλούς προβολείς εμπρός, τετραγωνισμένη ουρά στο πίσω μέρος και έντονα χρώματα στα φέρινγκ. Η μοτοσικλέτα έχει δανειστεί εξαρτήματα από διάφορες μοτοσικλέτες όπως το ρεζερβουάρ από μια Moto Guzzi V7, τους τροχούς από μια BMW S1000RR και το μπροστινό σύστημα ανάρτησης/φρένων από R nineT.

BMW

Το ψαλίδι πίσω και το αμορτισέρ της YSS είναι χειροποίητα, ενώ η εξάτμιση είναι σχεδιασμένη από την Spark. Η ιδιαίτερη αυτή BMW R18 απέσπασε το βραβείο της ομορφότερης custom στην Bike Expo της Βερόνα.

Βίντεο της τρομερής BMW R18.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!