Η BMW παρουσίασε τη νέα R1250R

Κώστας Παστρίμας
Η BMW παρουσίασε τη νέα R1250R
Η BMW ανανέωσε την roadster μοτοσικλέτα R1250R με τον ισχυρό boxer κινητήρα και τα πλούσια ηλεκτρονικά.

Η παράδοση της BMW στις roadster μοτοσικλέτες συνεχίζεται δυναμικά και το 2023 με την πολύ ικανή R1250R. Το γυμνό μοντέλο από τη Γερμανία φαντάζει ως το ιδανικό all-around καθώς συνδυάζει την άνεση για ταξίδια, την σπορ συμπεριφορά για διασκέδαση και την ασφάλεια για καθημερινές μετακινήσεις.

Για το 2023 η BMW διατήρησε στην R1250R τον γνωστό boxer κινητήρα των 1.254 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 136 ίππους και 143 Nm ροπής. Είναι εξοπλισμένος με το σύστημα ShiftCam της BMW Motorrad για το μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και τη βύθιση βαλβίδων στην πλευρά της εισαγωγής αποδίδοντας γεμάτα σε όλο το φάσμα των στροφών.

BMW Motorrad

Το μηχανικό σύνολο συνοδεύουν ηλεκτρονικά συστήματα όπως σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, επιλογές οδήγησης με την προσθήκη ECO Mode και προαιρετικά το σύστημα engine drag torque control που ελέγχει τη ροπή του κινητήρα στα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων. Παράλληλα στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα ABS Pro της BMW Motorrad με ευαισθησία στις κλίσεις.

BMW Motorrad

Στον εξοπλισμό η BMW έχει φροντίσει να εξοπλίσει τη νέα R1250R με LED φωτιστικά σώματα με φωτισμό στροφής. Το σύστημα ενεργοποιείται με κλίση πάνω από 7° και ταχύτητα μεγαλύτερη από 10 km/h, ενώ η υποστήριξή του είναι διακριτή με ιδανικό τρόπο με κλίσεις έως 25°. Η οθόνη είναι TFT έγχρωμη με στάνταρ τα σπορ γραφικά, ενώ ο αναβάτης θα συναντήσει ακόμα USB θύρα φόρτισης, θερμαινόμενα grip και νέους χρωματισμούς.

BMW Motorrad

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!