Όταν το FIAT 500 συναντάει τον Νίνο Ρότα και τον Φεντερίκο Φελίνι (vid)

Όταν το FIAT 500 συναντάει τον Νίνο Ρότα και τον Φεντερίκο Φελίνι (vid)

Κώστας Παστρίμας
Όταν το FIAT 500 συναντάει τον Νίνο Ρότα και τον Φεντερίκο Φελίνι (vid)
Αν υπήρχε  ένα μοντέλο αυτοκινήτου που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα flash mob αυτό θα ήταν το FIAT 500e

Το Flash Mob είναι μια μόδα που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και έχει να κάνει με την ξαφνική συγκέντρωση ανθρώπων σε κάποιο δημόσιο χώρο, την παρουσίαση μιας δράσης και την επίσης ξαφνική διάλυση του πλήθους. Κάτι αντίστοιχο αποφάσισε να κάνει η FIAT προκειμένου να δημιουργήσει μια ασυνήθιστη δράση για το αμιγώς ηλεκτρικό της 500 στη Ρώμη.

Οι μουσικοί της Συμφωνιέτα της Ρώμης πραγματοποίησαν το flash mob «Buongiorno Dolce Vita» για να τιμήσουν τον Μαέστρο Νίνο Ρότα. Δεκατρείς μουσικοί έφτασαν στη Fontana di Trevi όπου ξαφνικά αποκάλυψαν τα μουσικά τους όργανα προσφέροντας μια δεκάλεπτη μουσική πανδαισία στο έκπληκτο κοινό παρέα με τη μελωδία «La Dolce Vita».

fiat

Στο πλευρό των μουσικών ήταν το νέο αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500 το οποίο συμβαδίζει με το lifestyle μιας τέτοιας αντισυμβατικής δράσης. Άλλωστε όπως τόνισαν οι ίδιοι οι μουσικοί το 500 έχει μια πολύ δυνατή ενέργεια η οποία μπορεί να παρασύρει το κοινό όπως η ίδια η μουσική τους. Τη διοργάνωση της δράσης ανάλαβε η δισκογραφική εταιρεία CAM Sugar με την SIAE (Società Italiana degli Autori ed Editori) και την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

fiat

Η Ιταλική Dolce Vita ζει και πάλι στη Ρώμη χάρη στο νέο 500, ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με την αισιοδοξία. Η σύνδεση της μελωδίας του Νίνο Ρότα - που δημιουργήθηκε για την ταινία La Dolce Vita του Φεντερίκο Φελίνι - με το νέο 500 είναι στενή, όπως άλλωστε και το Amacord, η σύνθεση του Ρότα που χρησιμοποιείται για το σύστημα AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System) του νέου 500.

Βίντεο της δράσης για το FIAT 500e.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!