Formula 1: Στην Alpine πιστεύουν πως θα κερδίσουν το δικαστήριο για τον Πιάστρι

Formula 1: Στην Alpine πιστεύουν πως θα κερδίσουν το δικαστήριο για τον Πιάστρι
Λίγες ώρες πριν τη δικαστική μάχη, στην Alpine είναι αισιόδοξοι πως θα δικαιωθούν στο θέμα του συμβολαίου του Όσκαρ Πιάστρι.

Νέες εξελίξεις στο σίριαλ για το που θα οδηγεί ο Όσκαρ Πιάστρι το 2023 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου. Ο νεαρός Αυστραλός αρνήθηκε πως θα οδηγεί για την Alpine, όταν η γαλλική ομάδα τον ανακοίνωσε ως αντικαταστάτη του Φερνάντο Αλόνσο. Ο Πιάστρι έχει υπογράψει με τη McLaren, η οποία «χώρισε δρόμους» με τον Ντάνιελ Ρικάρντο, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Γάλλοι κινήθηκαν δικαστικά έναντι του 21χρονου και διεκδικούν τις υπηρεσίες του με το θέμα να φτάνει στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβάσεων. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και θα κρίνει αν ισχύει το συμβόλαιο του Πιάστρι με τηv Alpine ή τη McLaren.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου, ο επικεφαλής της Alpine, Ότμαρ Σάφναουερ, είπε σχετικά: «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Έχω δει τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών και είμαστε αισιόδοξοι γιατί ο Όσκαρ έχει υπογράψει μαζί μας τον περασμένο Νοέμβριο. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που πρέπει να είναι στο συμβόλαιο και όντως είναι εκεί».

Alpine F1

Η φήμη η οποία είχε κυκλοφορήσει, ανέφερε πως υπήρχε διορία σχετικά με το πότε έπρεπε η Alpine να επισημοποιήσει ενδεχόμενη συνεργασία με τον Πιάστρι για το 2023. Ωστόσο ο Σάφναουερ το αρνήθηκε: «Δεν υπήρχε καμία διορία. Το συμβόλαιο ισχύει μέχρι το τέλος του 2023 και έχει οψιόν για το 2024. Υπέγραψε μαζί μας τον περασμένο Νοέμβριο. Ενημερώσαμε τον Πιάστρι πριν την ανακοίνωσή μας. Ήταν στον προσομοιωτή, τον βρήκα εκεί και του το είπα. Χαμογέλασε και ήταν ευγνώμων».

Παρά τα παραπάνω, ο Αμερικανός είπε πως η ισχύουσα συνεργασία συνεχίζεται: «Ο Όσκαρ οδηγεί στον προσομοιωτή και μας βοηθάει με το στήσιμο του μονοθεσίου και συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε τον Όσκαρ δίχως να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισής μας. Οι σχέσεις μας δεν έχουν αλλάξει και συνεχίζουμε την πορεία μας».

Πάντως είναι σαφές πως αυτή η δικαστική διαμάχη αφορά περισσότερο την αποζημίωση που θα απαιτήσει η Alpine παρά ένα σενάριο που θα θέλει τον πρωταθλητή της F2 να οδηγεί για εκείνη με... το ζόρι!

Φωτογραφίες: Alpine F1, feedf1/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!