Formula 1: Ο Αλόνσο δεν θα είναι ο «νούμερο ένα» οδηγός στην Aston Martin

Formula 1: Ο Αλόνσο δεν θα είναι ο «νούμερο ένα» οδηγός στην Aston Martin
Ο Φερνάντο Αλόνσο θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον Λανς Στρολ όταν μετακομίσει το 2023 στην Aston Martin.

Μία ημέρα μετά το τέλος του Grand Prix Ουγγαρίας, όπου ο κόσμος της Formula 1 ετοιμαζόταν για το καλοκαιρινό διάλειμμα, η Aston Martin σόκαρε τους πάντες όταν ανακοίνωσε πως οδηγός της το 2023 θα είναι ο Φερνάντο Αλόνσο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων που επηρεάζει κι άλλες ομάδες του σπορ.

Ο Αλόνσο ετοιμάζεται για μία νέα πρόκληση. Έχοντας 2 πρωταθλήματα και 32 νίκες στην καριέρα του, είναι έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας του Σίλβερστον. Ωστόσο ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ, τόνισε πως δεν θα ευνοηθεί έναντι του Λανς Στρολ.

«Ο Φερνάντο και ο Λανς θα έχουν ίδια αντιμετώπιση, δεν θα υπάρχει νούμερο ένα οδηγός. Ο Φερνάντο δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο. Υπάρχουν αναφορές στον Τύπο πως ο Φερνάντο ζήτησε καθεστώς "νούμερο ένα" και πολλά χρήματα, όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Ο Φερνάντο δεν το κάνει για τα χρήματα, ούτε για να είναι νούμερο ένα. Φυσικά το πακέτο πρέπει να είναι ανάλογο της ποιότητας και της εμπειρίας του Φερνάντο, αλλά η ταχύτητα με την οποία ήρθαμε σε συμφωνία μαρτυρά πως δεν το κάνει για τα χρήματα. Το είπε κι εκείνος στην Ουγγαρία, όταν θέλουν και οι δύο πλευρές κάτι, τότε αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε 10 λεπτά. Αυτό που έπεισε τον Φερνάντο είναι πως θα γίνει μέλος μιας ομάδας που βελτιώνεται και θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στη Formula 1», ανέφερε ο Κρακ στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου.

Aston Martin AMR22

Ο Αλόνσο είναι 41 ετών και έχει συμβόλαιο με την Aston Martin για δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει πως θα ξεπεράσει τους 400 αγώνες στο Σπορ. Η βρετανική ομάδα έχει δηλώσει πως έχει θέσει σε ισχύ ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ώστε να διεκδικεί νίκες και πρωταθλήματα.

Ο Κρακ από τη μεριά του εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο Ισπανός μπορεί να μείνει στην Aston Martin για πολλά χρόνια: «Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν μείνει για πολλά χρόνια ακόμα μαζί μας. Δεν μας απασχολεί η ηλικία του. Πάντα λέμε πως τα 40 είναι τα νέα 30, οπότε υπό αυτό το σκεπτικό είναι ακόμη νέος. Έχει δείξει πως είναι πολύ γρήγορος και δεν περιμένουμε να πέσει καθόλου η απόδοσή του».

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: Alpine, Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!