Ο Αλόνσο κράτησε την Alpine στο σκοτάδι

Κώστας Παστρίμας
Ο Αλόνσο κράτησε την Alpine στο σκοτάδι
Η Alpine έμαθε για τη συμφωνία του Ισπανού με την Aston Martin F1 από την επισημη ανακοίνωση.

Η «βόμβα» που έσκασε τη Δευτέρα στη Formula 1, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Φερνάντο Αλόνσο συμφώνησε με την Aston Martin να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, άφησε πολύ κόσμο σοκαρισμένο. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι άνθρωποι της Alpine, που μέχρι τότε βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον Ισπανό οδηγό και μάλιστα πίστευαν ότι ήταν πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Alpine Ότμαρ Σαφνάουερ, ο ίδιος και η ομάδα του πιάστηκαν εξ' απήνης. Ο Σαφνάουερ την Κυριακή μετά το GP Ουγγαρίας δήλωνε ότι η συμφωνία με τον Alonso ήταν πολύ κοντά και απέμεναν μόνο τυπικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί. Αντ' αυτού, τη Δευτέρα το πρωί έμαθε, διαβάζοντας την ανακοίνωση της Aston Martin, ότι ο Αλόνσο του χρόνου θα φοράει πράσινα.

O Σαφνάουερ ρωτήθηκε από το motorsport.com πώς έμαθε για τη μεταγραφή του Αλόνσο και είπε: «Αυτή ήταν η πρώτη επιβεβαίωση (σ.σ. Η ανακοίνωση της Aston Martin). Προφανώς στα πάντοκ υπάρχουν όλων των ειδών οι φήμες και είχα ακούσει τις φήμε ότι η Aston Martin ενδιαφέρεται (σ.σ. Για τον Αλόνσο). Όταν ακούς ότι ενδιαφέρονται σημαίνει ότι πιθανώς έχουν ήδη γίνει συζητήσεις. Υπάρχουν κι άλλα σημάδια ότι έχουν γίνει συζητήσεις, όπως το να βγαίνουν μαζί από το ίδιο motohome, κάτι που είδα κι εγώ. Αλλά ήμουν σίγουρος ότι, παρότι συζητούσαν -και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να εξερευνάς τις επιλογές σου- βρισκόμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία. Τον ρώτησα σχετικά και μου είπε: 'Όχι, δεν έχω υπογράψει τίποτα'. Επομένως, ήταν μια έκπληξη για εμένα».

Η επόμενη ερώτηση, όπως είναι φυσικό, στον Σαφνάουερ ήταν αν έχει μιλήσει με τον Αλόνσο μετά την ανακοίνωση και ο επικεφαλής της Alpine απάντησε: «Δεν του έχω μιλήσει, γιατί νομίζω ότι είναι πάνω σε ένα σκάφος κάπου στα ελληνικά νησιά. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μιλήσω στο προσωπικό της ομάδας στο Ensotne. Και έκανα πολλές τηλεφωνικές συζητήσεις με υποψήφιους οδηγούς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!