Formula 1: Ο Νόρις δεν ενυδατώνεται κατά τη διάρκεια των αγώνων

Formula 1: Ο Νόρις δεν ενυδατώνεται κατά τη διάρκεια των αγώνων
Ο Λάντο Νόρις προχώρησε σε μία ιδιαίτερη αποκάλυψη σχετικά με τον τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες.

Μετά το τέλος του Grand Prix Γαλλίας, ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε πως το σύστημα ενυδάτωσης στο μονοθέσιό του δυσλειτουργούσε. Ως αποτέλεσμα δεν ήταν σε θέση να πιει το ειδικό υγρό που έχουν όλα τα μονοθέσια και έχασε συνολικά τρία κιλά. Σε αγώνες όπως αυτός της Γαλλίας που οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου αέρα είναι σχεδόν αναγκαίο οι οδηγοί να ενυδατώνονται. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, οι οδηγοί της Formula 1 χάνουν τρία ή και περισσότερα κιλά σωματικών υγρών, κάτι που τους εξουθενώνει.

Όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ο οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις, αποκάλυψε πως κατ’ επιλογήν δεν θέλει να πίνει το ειδικό υγρό. Η εξήγηση που δίνει, είναι πως τον επηρεάζει αρκετά σωματικά.

«Ακόμα δεν χρησιμοποιώ το μπουκάλι υγρού στο μονοθέσιο. Με κάνει να νιώθω άρρωστος. Οπότε δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Δεν μπορώ να πίνω υγρά όταν οδηγώ, μου ανακατεύουν το στομάχι. Οπότε γι’ αυτό τα αποφεύγω», ανέφερε ο νεαρός Βρετανός στο motorsport.com.

Λάντο Νόρις

Στους τελευταίους αγώνες της Formula 1, η McLaren έχει «πέσει» αγωνιστικά. Στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Γαλλίας μπορεί ο Νόρις να χώρισε τις δύο Mercedes W13 των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, όμως στον αγώνα έπεσε πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο, τερματίζοντας στην 7η θέση.

Ο Νόρις είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με το γεγονός αυτό: «Καταφέραμε το μέγιστο που μπορούσαμε. Είναι εκνευριστικό γιατί οι ελπίδες μας ήταν περισσότερες μετά τις κατατακτήριες δοκιμές. Μάλλον αυτό συνέβη επειδή έκανα έναν πάρα πολύ καλό γύρο στις κατατακτήριες, ήμουν ανάμεσα στις Mercedes που είχαν ρυθμό να κερδίσουν τον αγώνα».

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η McLaren υποχώρησε στην 5η θέση, όντας πλέον πίσω από την Alpine.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!