Formula 1, Χάμιλτον: «Έχασα τρία κιλά στον αγώνα, δεν λειτουργούσε το σύστημα ενυδάτωσης»

Formula 1, Χάμιλτον: «Έχασα τρία κιλά στον αγώνα, δεν λειτουργούσε το σύστημα ενυδάτωσης»
Πολύ χαρούμενος με ακόμη ένα βάθρο στο 2022 εμφανίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον, μετά το τέλος του αγώνα στο Πολ Ρικάρ.

Το 300ο Grand Prix στην καριέρα του Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1 έμελλε να αποφέρει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Ο Βρετανός έκανε μία εξαιρετική εκκίνηση και πέρασε τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing στη στροφή 1 κι έπειτα κατάφερε να κρατήσει πίσω του τη Red Bull RB18 για τον υπόλοιπο αγώνα. Το εντυπωσιακό με την εμφάνιση του Βρετανού ήταν πως μέχρι το Σάββατο ήταν μισό δευτερόλεπτο τουλάχιστον πιο αργός από τα μονοθέσια της αυστριακής ομάδας, όμως απέδειξε για ακόμη μία φορά την αξία και την εμπειρία του.

Αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο του Χάμιλτον στο 2022 και πέμπτο συνολικά. Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο οδηγός της Mercedes-AMG, αποκάλυψε πως αγωνίστηκε στις πολύ θερμές συνθήκες δίχως να λειτουργεί το σύστημα ενυδάτωσης.

«Πρέπει να πω μπράβο στον κόσμο. Νομίζω είναι το μεγαλύτερο κοινό που είχαμε ποτέ στη Γαλλία. Σας ευχαριστώ. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, δεν λειτουργούσε το σύστημα ενυδάτωσης. Ήταν ένα φοβερό αποτέλεσμα με δεδομένο το πόσο πίσω ήμασταν. Η αξιοπιστία είναι ένας τομέας που η ομάδα μου είναι φοβερή. Πολλά μπράβο σε όλους στα δύο εργοστάσια και εδώ στην πίστα. Δίχως εκείνους δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ο Τζόρτζ (Ράσελ) έκανε επίσης φοβερή δουλειά», είπε ο 37χρονος Βρετανός.

Λιούις Χάμιλτον

Δίχως το υγρό από το σύστημα ενυδάτωσης, σωματικά ο αγώνας θα ήταν πολύ δύσκολος για τον Βρετανό. Ερωτώμενος σχετικά με το πόσο τον καταπόνησε, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απάντησε: «Δεν είδα το βάρος μου, αλλά έχασα πιστεύω τρία κιλά. Είναι πολλά. Ανυπομονώ να πιω κάτι δροσερό. Εύχομαι όλοι από το σπίτι να είχαν μία φοβερή Κυριακή».

Όσον αφορά το τι περιμένει στον επόμενο αγώνα στην Ουγγαρία, ο Χάμιλτον απάντησε: «Στη Βουδαπέστη; Αγαπώ την πίστα, είμαι ενθουσιασμένος για το κοινό που θα έχουμε. Θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε τις Ferrari και τις Red Bull αλλά ελπίζω να φέρουμε αναβαθμίσεις στην πίστα αυτή και να είμαστε πιο κοντά τους. Στον αγώνα μπορείτε να δείτε πως είμαστε κοντά και ελπίζω να είμαστε εκεί ακόμα πιο κοντά».

Ακόμη ένας λόγος που ο Χάμιλτον ανυπομονεί για τον αγώνα στην Ουγγαρία είναι το γεγονός πως έχει 8 νίκες συνολικά στην καριέρα του εκεί, τις περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!