Formula 1, Μπινότο: «Είπα στον Λεκλέρ ότι κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη»

Formula 1, Μπινότο: «Είπα στον Λεκλέρ ότι κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη»
Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, ανέφερε ότι η εγκατάλειψη του Λεκλέρ στη Γαλλία ήταν καθαρά ένα οδηγικό λάθος, όμως η ομάδα θα βελτιωθεί στο μέλλον.

Το Grand Prix Γαλλίας ήταν ένας ακόμα φετινός αγώνας όπου η ταχύτητα της Scuderia Ferrari δεν μετουσιώθηκε σε νίκη. Ο Σαρλ Λεκλέρ εγκατέλειψε από έξοδο στον 18ο γύρο στην πίστα του Πολ Ρικάρ και σε συνδυασμό με την πρώτη θέση του Μαξ Φερστάπεν είδε την μεταξύ τους διαφορά να εκτοξεύεται στους 63 βαθμούς.

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Ματία Μπινότο, χαρακτήρισε καθαρό οδηγικό λάθος το συμβάν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον. «Όντως, τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Η εγκατάλειψη ήταν ένα λάθος, όπως άλλες φορές είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας. Ήταν καθαρά ένα οδηγικό λάθος, η αναφορά που έκανε ο Λεκλέρ στο γκάζι αφορούσε τη στιγμή που έβαλε την όπισθεν και προσπάθησε να ξεκολλήσει από τον τοίχο με τα ελαστικά. Αυτό που είπα στον Σαρλ είναι ότι κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη. Θα βελτιωθούμε όμως και στο μέλλον θα απολαύσουμε καλές στιγμές», δήλωσε στο SkySports.

Ο Μπινότο πιστεύει στις δυνατότητες των οδηγών και του μονοθεσίου, κάτι που φαίνεται από τους χρόνους στις πίστες. «Νομίζω ότι η απόδοσή μας ήταν καλή. Πιστεύω ότι και πάλι υπερείχαμε της Red Bull Racing στον τομέα της φθοράς των ελαστικών, γιατί μετά από 15 γύρους ο Σαρλ τα πήγαινε πολύ καλά και κέρδιζε 3 δέκατα του δευτερολέπτου ανά γύρο από τον Μαξ».

Υπερασπίστηκε επίσης την στρατηγική επιλογή να μπει στα στα pit για αλλαγή ελαστικών ο Κάρλος Σάινθ, προς το τέλος του αγώνα. «Δεν πιστεύουμε ότι ήταν η σωστή επιλογή, είμαστε σίγουροι πως ήταν η σωστή επιλογή. Εκείνη τη στιγμή τα ελαστικά του δεν είχαν ακόμα πολλή ζωή, οπότε έκρυβε κινδύνους το να πάει μέχρι τον τερματισμό χωρίς αλλαγή. Δεν πιστεύουμε ότι θα είχε τον ρυθμό να αυξήσει τη διαφορά στα 5 δευτερόλεπτα από το μονοθέσιο που ακολουθούσε, για να καλύψει την ποινή που είχε. Με την αλλαγή ελαστικών σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο που μας έδωσε έναν επιπλέον βαθμό».

Σχετικά με τα λάθη της ομάδας και των οδηγών, ο Μπινότο δήλωσε ότι πάντα υπάρχει κάτι που μπορούν να μάθουν και να βελτιώσουν. «Αυτή είναι η προσέγγισή μας. Βήμα-βήμα εξελισσόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι. Κανείς, ούτε εμείς ούτε οι υπόλοιπες ομάδες, μπορούμε να αντέξουμε τα λάθη. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να επικεντρωθούμε στον αγώνα της Ουγγαρίας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!