Formula 1, Φερστάπεν: «Είχαμε πολύ καλό ρυθμό, ο Λεκλέρ στάθηκε άτυχος»

Formula 1, Φερστάπεν: «Είχαμε πολύ καλό ρυθμό, ο Λεκλέρ στάθηκε άτυχος»
Πανευτυχής ο Μαξ Φερστάπεν με τη νίκη του στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, με την οποία εκτόξευσε τη διαφορά του στη βαθμολογία.

Για μία ακόμη φορά στο 2022, ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να θριαμβεύσει, αυτή τη φορά στο ανατρεπτικό - όπως αποδείχθηκε - Grand Prix Γαλλίας. Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαρλ Λεκλέρ που τον έθεσε εκτός αγώνα στον 18ο γύρο. Ως αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα εκτοξεύθηκε στους 63 βαθμούς.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing, τόνισε πως είχε στα χέρια του ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο για τον αγώνα στο Πολ Ρικάρ.

«Πιστεύω πως είχαμε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή και πίεζα αρκετά τον Σαρλ. Αλλά με τόση ζέστη είναι δύσκολο να ακολουθήσεις γιατί τα ελαστικά ανεβάζουν θερμοκρασία, οπότε δεν μπορούσα να επιχειρήσω προσπέρασμα παρά μόνο μια φορά στην στροφή 11. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος και να κρατήσω την απόσταση. Μπήκαμε στα pit πιο νωρίς αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας. Το μονοθέσιο ήταν γρήγορο και ο Σαρλ στάθηκε άτυχος. Ελπίζω να είναι καλά και από εκεί και πέρα εγώ απλά έκανα τον αγώνα μου. Πρόσεχα τα ελαστικά επειδή το pit-lane είναι μεγάλο σε απόσταση και δεν μπορούσα να μπω για δεύτερη αλλαγή και τα ελαστικά είχαν μεγάλη φθορά. Μέχρι το τέλος έπρεπε να τα προσέχω», δήλωσε ο Φερστάπεν.

Μάλιστα μόλις είδε το μονοθέσιο του Λεκλέρ εκτός πίστας, ο Ολλανδός ρώτησε τους μηχανικούς του αν ο Μονεγάσκος είναι καλά στην υγεία του.

Μαξ Φερστάπεν

Όσον αφορά την ερώτηση σχετικά με τη μάχη του πρωταθλήματος με τον Σαρλ Λεκλέρ, ο Ολλανδός απάντησε: «Απλά προσπαθώ να κερδίσω όσο περισσότερους βαθμούς μπορώ. Μερικές φορές το προσπέρασμα γίνεται εύκολα, ενώ άλλες πρέπει να μείνω πίσω και απλά πρέπει να περιμένω μέχρι το τέλος του αγώνα. Αυτό ακριβώς κάναμε και έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες στην σεζόν για να κερδίσουμε βαθμούς. Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για εμάς. Έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά μας, ειδικά να βελτιώσουμε τον ένα γύρο μας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Ουγγαρίας τις 29-31 Ιουλίου. Ο αγώνας αυτός είναι ο τελευταίος πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!