Formula 1, Σάινθ: «Χάσαμε ένα εύκολο 1-2 σήμερα»

Formula 1, Σάινθ: «Χάσαμε ένα εύκολο 1-2 σήμερα»
Απογοητευμένος ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari από την εγκατάλειψή του στην Αυστρία, την ώρα που ήταν έτοιμος να περάσει τον Μαξ Φερστάπεν στην πίστα.

Σε έναν ακόμη αγώνα η Scuderia Ferrari δεν κατάφερε να φύγει από την πίστα με αυτό που δικαιούται. Με 14 γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση του Grand Prix Αυστρίας, ο Κάρλος Σάινθ ήταν έτοιμος να περάσει τον Μαξ Φερστάπεν και να ανέβει στη 2η θέση, όταν ο κινητήρας της F1-75 «παρέδωσε πνεύμα».

Μάλιστα το μονοθέσιο του Ισπανού τυλίχθηκε στις φλόγες, καθώς προσπαθούσε να βγει από αυτό. Ο Σάινθ εμφανίστηκε δικαιολογημένα απογοητευμένος μετά το τέλος του αγώνα, καθώς με τους 18 βαθμούς θα έπιανε τον Σέρχιο Πέρεζ στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο βρετανικό Sky Sports, δεν υπήρχε προηγουμένως ένδειξη για πρόβλημα στον κινητήρα του μονοθεσίου του. «Ήταν κάτι ξαφνικό, δεν υπήρξαν προηγούμενες ενδείξεις ότι υπήρχε πρόβλημα με τον κινητήρα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που νιώθω, γιατί χάσαμε πολλούς βαθμούς και μία τεράστια επιτυχία. Θα ήταν ένα εύκολο 1-2 για εμάς σήμερα. Θα μειώναμε αισθητά τη διαφορά από τους πρωτοπόρους, τη Red Bull Racing και τον Μαξ Φερστάπεν».

Κάρλος Σάινθ

Σύμφωνα με τον 27χρονο Ισπανό, όλα κυλούσαν ιδανικά μέχρι εκείνη τη στιγμή για τη Ferrari. «Σήμερα είχαμε ρυθμό και η φθορά των ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν μικρή. Ήμασταν γρήγοροι. Αποδέχομαι αυτό που έγινε και θα προσπαθήσω να γυρίσω σελίδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, η σεζόν έχει ακόμα πολλούς αγώνες».

Σχετικά με τις ζημιές που υπέστη το μονοθέσιό του από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, ο Σάινθ δήλωσε ότι σίγουρα είναι εκτεταμένες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!