Formula 1: Τέσσερις αγώνες διορία έχει ο Σουμάχερ

Formula 1: Τέσσερις αγώνες διορία έχει ο Σουμάχερ
Ο κλοιός σφίγγει γύρω από το πρόσωπο του νεαρού οδηγού της Haas, με το μέλλον του στην F1 να κρίνεται σύντομα.

Η φετινή χρονιά δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τον Μικ Σουμάχερ. Ο Γερμανός βρίσκεται στη δεύτερή του σεζόν στη Formula 1, όμως αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Η Haas έχει βελτιωθεί και το μονοθέσιό της μπορεί να μάχεται για βαθμούς, όμως ο γιος του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, δεν έχει καταφέρει να πλασαριστεί εντός της βαθμολογούμενης 10άδας έως τώρα.

Εκτός από τις απογοητευτικές του εμφανίσεις, έχει δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα στο 2022, ένα στη Σαουδική Αραβία που του κόστισε τη συμμετοχή του στον αγώνα και ένα στο Μονακό. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις συγκρούσεις με τις μπαριέρες ξεπέρασαν σε κόστος τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τον Σουμάχερ στη Haas. O Γερμανός έχει τέσσερις αγώνες μπροστά του για να αποδείξει πως έχει θέση τόσο στην αμερικανική ομάδα, όσο και στη Formula 1. Οι αγώνες είναι οι εναπομείναντες μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα σε Μ. Βρετανία, Αυστρία, Γαλλία και Ουγγαρία. Εφόσον καταφέρει να αποδείξει την αξία του, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας για το 2023.

Μικ Σουμάχερ

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Κρίστιαν Ντάνερ, αναφέρθηκε στον Σουμάχερ και στους επόμενους αγώνες που τον περιμένουν: «Το Σίλβερστον είναι μία τρομερά γρήγορη και δύσκολη πίστα. Πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση. Αν ο Μικ τα καταφέρει, τότε θα συμπληρώσει ακόμα ένα κομμάτι του παζλ. Είναι πιο δύσκολη πίστα από αυτή του Καναδά. Η Αυστρία είναι μία stop/go πίστα όπου έχεις απότομο φρενάρισμα μετά από ευθείες. Έχει τον χαρακτήρα του Καναδά. Οι υψηλές ταχύτητες δίνουν πλεονέκτημα στη Haas έναντι του ανταγωνισμού».

Οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων και των οδηγών πραγματοποιούνται εντός της καλοκαιρινής διακοπής, όμως η περίπτωση της Haas είναι διαφορετική. Η Ferrari που προμηθεύει κινητήρες την αμερικανική ομάδα τοποθετεί η ίδια οδηγό της Ακαδημίας της στο ένα από τα δύο cockpit και ο Σουμάχερ αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική της λύση.

Φωτογραφίες: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!