Formula 1, Γιος Φερστάπεν: «Η Red Bull δεν βοήθησε τον Μαξ στο Μονακό»

Formula 1, Γιος Φερστάπεν: «Η Red Bull δεν βοήθησε τον Μαξ στο Μονακό»
Καθόλου ικανοποιημένος από τον τρόπο που επέλεξε η Red Bull Racing να διαχειριστεί τον αγώνα στο Μονακό δεν είναι ο Γιος Φερστάπεν, ο οποίος τόνισε πως η αυστριακή ομάδα ευνόησε τον Σέρχιο Πέρεζ.

Έπειτα από ένα ξεκίνημα γεμάτο προβλήματα και εγκαταλείψεις, η Red Bull Racing έχει καταφέρει να γυρίσει... τούμπα το πρωτάθλημα με τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε τρεις διαδοχικούς αγώνες σε Ίμολα, Μαϊάμι και Ισπανία, ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ θριάμβευσε στο Μονακό.

Η νίκη αυτή της έδωσε ένα μεγάλο προβάδισμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όμως δεν έμειναν όλοι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα στο Πριγκιπάτο. Ο Γιος Φερστάπεν, ο πατέρας του πρωταθλητή του 2021 Μαξ, πιστεύει πως η αυστριακή ομάδα δεν έκανε τίποτα από πλευράς στρατηγικής ώστε να βοηθήσει τον γιο του και αντ’ αυτού επέλεξε να ευνοήσει τον Πέρεζ.

Γιος Φερστάπεν

Στο προσωπικό του blog στο Verstappen.com, ο Γιος Φερστάπεν ανέφερε: «Η Red Bull πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά δεν άσκησε καμία επιρροή στον αγώνα του Φερστάπεν. Το ότι τερμάτισε 3ος το οφείλει στη στρατηγική της Ferrari και στο δεύτερο pit-stop του Λεκλέρ. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν, δεν βοηθήθηκε καθόλου από τη στρατηγική που επέλεξε η ομάδα. Η στρατηγική ήταν πλήρως υπέρ του Πέρεζ. Με απογοήτευσε αυτό γιατί θα ήθελα να είναι διαφορετική η κατάσταση για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Ο Πέρεζ κέρδισε τον αγώνα επειδή έκανε νωρίς αλλαγή ελαστικών. Η ομάδα μπορεί να το εξηγήσει ως ένα ρίσκο, όμως είχαν δει πως τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν η καλύτερη επιλογή. Θα ήθελα να έβαζαν πρώτα τον Μαξ, αλλά δεν είμαι εντελώς αντικειμενικός. Πιστεύω πως χάθηκαν 10 βαθμοί για τον Φερστάπεν. Ειδικά με τις δύο εγκαταλείψεις που είχαμε. Μην ξεχνάμε πως η Ferrari προς ώρας έχει το καλύτερο μονοθέσιο, ειδικά στις κατατακτήριες».

Η νίκη του Πέρεζ ήρθε μία εβδομάδα μετά το Grand Prix Ισπανίας, έναν αγώνα όπου η Red Bull Racing έδωσε τρεις φορές εντολές στον Πέρεζ να αφήσει τον Φερστάπεν. Αυτό είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Μεξικανού, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!