Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή

Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή
Η εκκίνηση των δύο διαδρομών, 15 και 5 χλμ. θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος.

Τον 27ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας διοργανώνει την Κυριακή 29 Μαΐου ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ). Η εκκίνηση και των δύο διαδρομών θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος, στις 10:00 των 15χλμ. και στις 11:15 των 5χλμ. Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος.

Στη μεγάλη διαδρομή των 15 χλμ. μπορούν να συμμετέχουν άτομα, τα οποία έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στη μικρή διαδρομή των 5 χλμ. όσοι έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους.

«Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας συνεχίζει να αποτελεί σταθερή αξία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και μια πρόσκληση γνωριμίας και εξοικείωσης με ένα οικολογικό τρόπο μετακίνησης. Η ποδηλασία συνδέεται με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με την άθληση, τη χαρά, την ευεξία και την περιβαλλοντική συνείδηση. Για το λόγο αυτό στον ΟΠΑΝΔΑ ενθαρρύνουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο στις καθημερινές τους μετακινήσεις, ακολουθώντας το πρότυπο άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων», αναφέρει η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή.

Διαδρομές

Για τη διαδρομή των 15 χλμ: Eκκίνηση στις 10:00 από την Πλατεία Συντάγματος (ύψος Ερμού) - Φιλελλήνων - Λ. Βασ. Αμαλίας (δεξιά) – Λ. Συγγρού (δεξιά) – Χατζηχρίστου (δεξιά) - Ροβέρτου Γκάλι (αριστερά) - Γαριβάλδη (δεξιά) - Περιφερειακός Φιλοπάππου - Ακάμαντος - Απ. Παύλου - Πουλόπουλου (αριστερά) - Δημοφώντος (αριστερά) - Ηρακλειδών (δεξιά) - Γέφυρα Πουλόπουλου - Πειραιώς (δεξιά) - Αρσάκη (αριστερά) - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας (δεξιά) – Λ. Βασ. Σοφίας (αριστερά) - πίσω από τον Δρομέα - Λ. Βασ. Σοφίας (ρεύμα καθόδου) - Κερασούντος (αναστροφή) - Λ. Β. Σοφίας (ρεύμα ανόδου) - Κόμβος Hilton - Λ. Β. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) - Λ. Βασ . Όλγας (δεξιά) - Πανεπιστήμιου - Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) - Τερματισμός στην Πλ. Συντάγματος (ύψος Ερμού).

Για τη διαδρομή των 5 χλμ: Εκκίνηση στις 11:15 από την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη (εκκίνηση, αντίθετα στη ροή των αυτοκινήτων) - Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) - Λ. Βασ. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) - κόμβος Hilton (αριστερά) - Λ. Βασ. Σοφίας (αριστερά) - Πανεπιστήμιου (δεξιά) - Πεσμαζόγλου (αριστερά) - Σταδίου (αριστερά) - Τερματισμός (Πλ. Συντάγματος, ύψος Ερμού).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως ενημέρωσε η Ελληνική Αστυνομία, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων την Κυριακή 29/5/2022 στις κατωτέρω λεωφόρους, πλατείες και οδούς περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

Κατά τις ώρες 07:00΄ έως 13:00΄:

Σταδίου και στο τμήμα αυτής από Αμερικής έως Λ. Βασ. Σοφίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.
Πλ. Συντάγματος
Φιλελλήνων σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.
Βασ. Γεωργίου Α΄ καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Κατά τις ώρες 08:00΄ έως 13:00΄:

Λ. Βασ. Αμαλίας σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ. Συγγρού στο τμήμα αυτής από την οδό Αθ. Διάκου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ. Βασ. Όλγας σε όλο το μήκος της.
Αθ. Διάκου σε όλο το μήκος της.

Κατά τις ώρες 09:00΄ έως 13:00΄:

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Ζαχάρωφ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιρόης, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Λ. Συγγρού στο τμήμα αυτής από την οδό Φραντζή έως την οδό Αθ. Διάκου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Σταδίου στο τμήμα αυτής από την πλ. Ομονοίας έως την Αμερικής και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Χατζηχρήστου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Ροβέρτου Γκάλλι, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Γαριβάλδι, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Ακάμαντος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Νηλέως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Δημοφώντος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Θορικιών και Η. Πουλόπουλου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Η. Πουλοπούλου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Κυμαίων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Ηρακλειδών, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Περσεφόνης, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Αφαίας και της οδού Πειραιώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Πειραιώς στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Ράλλη και της οδού Ιερά Οδός, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιερά Οδό.
Πειραιώς στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Ράλλη και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Θερμοπυλών, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Δεληγιώργη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Μενάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Κων/νου και Πειραιώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της οδού Σοφοκλέους και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Πλ. Ομονοίας

Την απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από τη διαδρομή του Ποδηλατικού Γύρου και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση εκτός από τους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:
Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης.
Λ. Βασ. Κων/νου – Ρηγίλλης (Τρούμαν).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!