Formula 1, Ισπανία: Η συγκλονιστική μάχη Ράσελ-Φερσταπεν (vid)

Formula 1, Ισπανία: Η συγκλονιστική μάχη Ράσελ-Φερσταπεν (vid)
Απολαύστε από διάφορες οπτικές γωνίες την πιο συναρπαστική κόντρα του αγώνα της F1 στη Βαρκελώνη.

Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να πανηγύρισε στο Grand Prix Ισπανίας την τέταρτη και ενδεχομένως σημαντικότερη φετινή νίκη του, ωστόσο μέχρι τα μισά του, ο αγώνας της Βαρκελώνης δεν κυλούσε όπως θα ήθελε.

Αρχικά έπεσε θύμα του ούριου ανέμου που δυνάμωσε και οδήγησε στο να χάσει τον έλεγχο της RB18 στη στροφή 4, με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και από δεύτερος να πέσει τέταρτος.

Μετά το συμβάν του ένατου γύρου και μέχρι να φτάσουμε στον 36ο, βρισκόταν πίσω από τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε κολλήσει πίσω από την αναβαθμισμένη W13 E Performance και με το δυσλειτουργικό του DRS, δεν μπορούσε να περάσει.

Μαξ Φερστάπεν και Τζορτζ Ράσελ

Τελικά η Red Bull Racing άλλαξε στρατηγική και άλλαξε τη ροή του αγώνα του Ολλανδού που τελικά απέκτησε το πάνω χέρι και έφτασε στη νίκη που τον τοποθέτησε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών.

Όμως η συγκλονιστική μάχη του γύρου 24, θα είναι ίσως αυτή που θα θυμόμαστε ως καλύτερη του αγώνα στο Μονμελό. Αυτή τη φορά το DRS είχε λειτουργήσει και στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού, ο Φερστάπεν έκανε την κίνησή του. Ωστόσο, το προσπέρασμα αποδείχθηκε προσωρινό καθώς ο Βρετανός πλασαρίστηκε υποδειγματικά και αντεπιτέθηκε.

Απολαύστε την κόντρα τους, από διάφορε οπτικές γωνίες, πατώντας play στο video που ακολουθεί…

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!