Formula 1, Φερστάπεν: «Επίτευγμα η δεύτερη θέση»

Formula 1, Φερστάπεν: «Επίτευγμα η δεύτερη θέση»
Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ισπανίας, ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε με μία πικρή γεύση στο στόμα.

Για μία ακόμα φορά στο 2022, ο οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, θα εκκινήσει από τη 2η θέση της εκκίνησης, δίπλα στον poleman, Σαρλ Λεκλέρ. Ο Ολλανδός είχε μία ευκαιρία στο τέλος να βελτιώσει το χρόνο του, όμως η δυσλειτουργία του DRS σε συνδυασμό με απώλεια ισχύος στην RB18, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Παρά το γεγονός αυτό, για πέμπτη φορά στο 2022 θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης και αύριο θα είναι από τα φαβορί για τη νίκη. Μετά το τέλος του Q3, ο Μαξ Φερστάπεν χαρακτήρισε ως «επίτευγμα» το αποτέλεσμα αυτό: «Είναι δύσκολο να πω τι θα γινόταν. Δεν είχα DRS στον τελευταίο γύρο και μετά έχασα δύναμη από τον κινητήρα. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη αλλά το να είμαστε στην πρώτη σειρά, κοιτώντας όλο το τριήμερο, είναι πολύ θετικό για εμάς, ένα πολύ καλό επίτευγμα η δεύτερη θέση. Θα ήθελα βέβαια να κάνω κανονικά τον τελευταίο μου γύρο».

Μαξ Φερστάπεν Σαρλ Λεκλέρ

Επιπλέον ο Ολλανδός ρωτήθηκε αναφορικά με τη φθορά ελαστικών στη Βαρκελώνη, που πάντα παίζει μεγάλο ρόλο στον αγώνα: «Στους τελευταίους αγώνες είμαστε πολύ καλοί στη διαχείριση των ελαστικών. Οι θερμοκρασίες εδώ είναι πολύ υψηλές, το ίδιο θα γίνει και αύριο. Είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις σε αυτή την πίστα, αλλά θα δούμε. Ελπίζω το μονοθέσιό μας να είναι πάλι πιο "ευγενικό" με τα ελαστικά του. Είναι δύσκολο ακόμα να πω το τι θα γίνει».

Το Grand Prix Ισπανίας είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μπείτε στο κλίμα του μεγάλου αγώνα με το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 15:30.

F1 Ισπανία 2022

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!