Formula 1, Χάκινεν: «Ο χρόνος για τη Mercedes τελειώνει»

Formula 1, Χάκινεν: «Ο χρόνος για τη Mercedes τελειώνει»
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 μίλησε για το κακό ξεκίνημα της γερμανικής ομάδας το 2022.

Ένας οδηγός που έχει συνδέσει τις επιτυχίες του στον μαγικό κόσμο της Formula 1 με τη Mercedes, είναι ο Μίκα Χάκινεν. Ως ηγετική φυσιογνωμία της τότε συνεργασίας της γερμανικής εταιρείας με τη McLaren, είχε κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους: το 1998 και το 1999.

Ο Φινλανδός διατήρησε στενές σχέσεις τόσο με τη McLaren όσο και τη Mercedes και γνωρίζει καλά τον οργανισμό αλλά και τη μενταλιτέ του Λούις Χάμιλτον, που μετά τους πρώτους τέσσερις αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2022, δείχνει να δυσκολεύεται περισσότερο με την προβληματική W13 E Performance.

Ως εκ τούτου, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι μόλις έβδομος στη βαθμολογία με 28 πόντους στο ενεργητικό του ενώ ο teammate του, Τζορτζ Ράσελ, είναι στους 49 και τέταρτος.

Σε ομαδικό επίπεδο, η Mercedes είναι τρίτη στην κατάταξη, με 77 πόντους, με τις Ferrari και Red Bull Racing να ξεφεύγουν, την ώρα που η McLaren πλησιάζει. Κι ενώ στο Μπράκλεϊ, ακόμα αναζητούν απαντήσεις, που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν και σε λύσεις αφού δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη σωστή οδό ώστε να κάνουν το «ασημί βέλος» πιο ανταγωνιστικό.

Όμως όλα αυτά, γίνονται με το χρόνο να μην αποτελεί σύμμαχο. Κι όπως τόνισε ο Χάκινεν στη στήλη του στην ιστοσελίδα της Unibet, η κλεψύδρα για τη Mercedes έχει αρχίσει να αδειάζει.

Μίκα Χάκινεν

«Προφανώς η Mercedes έχει αρκετά περίπλοκα προβλήματα με το μονοθέσιό της. Φαντάζει απίστευτο αλλά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα δείχνουν να έχουν χαθεί ήδη. Πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία, είδαμε στην Ίμολα να μην έχει περάσει καμία Mercedes στο Q3 των κατατακτηρίων δοκιμών, πράγμα που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις! Είναι εμφανές πως η σχεδιαστική φιλοσοφία που επέλεξαν δεν αποδίδει και μάλιστα σε διάφορους τομείς. Το να βλέπεις τον Λούις Χάμιλτον να “τρώει” γύρο από τον Μαξ Φερστάπεν μετά από 41 γύρους, μαρτυρά το πόσο δύσκολες στιγμές περνάει κι εκείνος και η ομάδα του. Κατανοούν τα βασικά προβλήματα αλλά ο χρόνος λιγοστεύει για την εξεύρεση λύσεων. Αυτό είναι το πρόβλημα στην F1 – το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν σε περιμένει, οι αγώνες έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο και αυτό σημαίνει πως υπάρχει περιορισμένος χρόνος για να βρεθούν λύσεις στα σημαντικότερα προβλήματα», έγραψε ο Χάκινεν.

Ο 53χρονος ήταν ενεργός την περίοδο 1991-2001 και συμμετείχε σε 165 Grand Prix με τα χρώματα των Lotus και McLaren. Κατέκτησε τη νίκη σε 20 από αυτά ενώ είχε ακόμα 26 pole positions, 25 ταχύτερους γύρους, 51 παρουσίες στο βάθρο και 420 κερδισμένους βαθμούς.

Λούις Χάμιλτον

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!