Formula 1, Φερστάπεν: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη»

Formula 1, Φερστάπεν: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη»
Ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε απογοητευμένος όχι μόνο από την εγκατάλειψη αλλά και από τη διαφορά της Red Bull από την Ferrari.

Τα όνειρα του Μαξ Φερστάπεν για δεύτερο σερί τίτλο οδηγών στη Formula 1 «θαμπώνουν» κάτω από τον αφρό των πυροσβεστήρων που κάλυψαν το μονοθέσιο της Red Bull Racing. Για δεύτερη φορά στα τρία φετινά Grand Prix, ο Ολλανδός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στον κινητήρα της RB18.

Τα φαινόμενα έλλειψης αξιοπιστίας στο μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας συνεχίζονται, με αποτέλεσμα ο Φερστάπεν να βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, πίσω και από τους δύο οδηγούς της Mercedes-AMG Petronas!

Τη στιγμή της εγκατάλειψής του, στον 39ο γύρο, ο Φερστάπεν ανέφερε «περίεργες μυρωδιές από υγρά» στο μονοθέσιό του, πριν οι μηχανικοί της Red Bull του ζητήσουν να θέσει εκτός λειτουργίας τον κινητήρα.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα στην Μελβούρνη, ο 24χρονος Ολλανδός δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του, όχι μόνο για την εγκατάλειψη αλλά και για το γεγονός ότι ο ρυθμός της Red Bull απέχει πολύ από τον αντίστοιχο της Ferrari. «Απείχαμε ήδη χιλιόμετρα από τον Λεκλέρ. Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι. Είναι πολύ απογοητευτικό και μη αποδεκτό». Ο Φερστάπεν ανέφερε ότι γνώριζε πως υπήρχε πρόβλημα με το μονοθέσιο πριν τον αγώνα. «Ο τερματισμός δεν είναι ποτέ κάτι το σίγουρο, όμως τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούν να συμβαίνουν αν θέλεις να παλέψεις για τον τίτλο».

Φερστάπεν Αυστραλία

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!