Formula 1, Λεκλέρ: «Δεν περίμενα την pole, είμαι πολύ χαρούμενος»

Formula 1, Λεκλέρ: «Δεν περίμενα την pole, είμαι πολύ χαρούμενος»
Ο οδηγός της Ferrari δεν έκρυψε τα συναισθήματά του μετά από ακόμη μία εξαιρετική επίδοση σε κατατακτήριες δοκιμές φέτος.

Η Formula 1 έχει έναν νέο βασιλιά στις κατατακτήριες δοκιμές στο 2022, με τον οδηγό της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, να πανηγυρίζει τη δεύτερη pole position του σε τρεις αγώνες. Στο τιμόνι της F1-75 έμοιαζε άπιαστος στο τέλος της διαδικασίας με το 1:17,868 άφησε πίσω του στη 2η θέση τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing για σχεδόν τρία ολόκληρα δέκατα.

Η μάχη ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του τίτλου αναμένεται μεγάλη αύριο στον αγώνα, με τον Λεκλέρ να δηλώνει ευτυχισμένος για τη σημερινή του επίδοση, την οποία δεν περίμενε.

«Ένιωσα υπέροχα. Πάντα στο παρελθόν δυσκολευόμουν πολύ στην πίστα αυτή, δεν ξέρω γιατί όμως, μπορεί απλά να μην μου ταιριάζει. Αυτό το τριήμερο δουλέψαμε όμως πολύ σκληρά, είχα περίεργες ελεύθερες δοκιμές και δεν μπορούσα να τα κάνω όλα σωστά. Το έκανα όμως στο Q3 και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που εκκινώ από την pole position. Το μονοθέσιο είναι φοβερό στην οδήγηση. Για να είμαι ειλικρινής είμαι ξαφνιασμένος από την απόδοσή μας στις κατατακτήριες. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας γιατί η Red Bull είναι πολύ γρήγορη. Ελπίζω να διατηρηθώ στην 1η θέση», δήλωσε ο οδηγός της Ferrari όταν βγήκε από το μονοθέσιό του.

GP Αυστραλίας 2022 QP

Το έργο του στον αγώνα δεν θα είναι καθόλου εύκολο, μια και πίσω του έχει τις δύο Red Bull Racing των Φερστάπεν και Πέρεζ. Ο teammate του, Κάρλος Σάινθ, έκανε λάθος στον τελευταίο του γρήγορο γύρο και θα εκκινήσει τον αγώνα από την 9η θέση. Αυτό φέρνει σε μειονεκτική θέση τη Scuderia από πλευράς στρατηγικής.

Το Grand Prix Αυστραλίας είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 10 Απριλίου στις 08:00 ώρα Ελλάδος. Ακολουθήστε όλη τη δράση του τρίτου αγώνα του 2022 για το πρωτάθλημα της Formula 1 στο LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 07:30.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, στο Instagram του Gazzetta θα πραγματοποιηθεί LIVE με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Τάκη Πουρναράκη να σχολιάζουν όλα όσα θα έχουν συμβεί στην τρίτη μάχη της σεζόν!

Instagram F1 Live

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!