Βολφ: «Ανεπίτρεπτη η έλλειψη ταχύτητας της Mercedes»

Βολφ: «Ανεπίτρεπτη η έλλειψη ταχύτητας της Mercedes»
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, περίμενε καλύτερο πρόσωπο από την ομάδα του στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.

Μόνο πετυχημένη δεν είναι η έναρξη της φετινής χρονιάς για τη Mercedes. Η W13 E Performance δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ να δυσκολεύονται ιδιαίτερα. Μάλιστα, μετρούν μόλις ένα βάθρο , αυτό του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο Grand Prix Μπαχρέιν.

Η απόδοση της γερμανικής ομάδας ήταν πολύ κακή στη Σαουδική Αραβία, με τους οδηγούς της να τερματίζουν στις θέσεις 5 και 10. Όμως η πρωταθλήτρια ομάδα στους κατασκευαστές των τελευταίων 8 ετών δεν πρόκειται να το βάλει κάτω, μια κι ετοιμάζει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για τους επόμενους αγώνες.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βόλφ, αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν και το γεγονός πως του ξυπνά αναμνήσεις από το παρελθόν. «Λατρεύω τον ανταγωνισμό, πάντα το έκανα. Τα τελευταία 8 χρόνια ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και τις περισσότερες φορές η καλύτερη ομάδα. Καταφέραμε να αναρριχηθούμε στην κορυφή. Φέτος όμως νιώθω όπως το 2013, όπου δεν είχαμε την ίδια ταχύτητα με τη Red Bull και δεν ήμασταν όσο γρήγοροι ήταν στη Ferrari, αλλά συνεχίσαμε να μαχόμαστε. Έτσι νιώθω αυτή τη στιγμή».

Τότο Βολφ

Η απόδοση της W13 είναι απογοητευτική σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με τον Βολφ να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος με την εικόνα που δείχνει η Mercedes. «Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη. Είναι σίγουρα ανεπίτρεπτη η έλλειψη ταχύτητάς μας και της απόδοσής μας ως τώρα. Είμαστε η τρίτη ταχύτερη ομάδα και δεν είναι επιλογή να παραμείνουμε στη θέση αυτή για το υπόλοιπο της σεζόν».

Η Mercedes είναι ακόμη μία υπολογίσιμη δύναμη στο grid της Formula 1, με τη Red Bull Racing να μην τη βγάζει από την εξίσωση ακόμα. Μένει να αποδειχθεί αν και τι βήματα εξέλιξης θα κάνει η γερμανική ομάδα στον επόμενο αγώνα της Formula 1, το Grand Prix Αυστραλίας στις 8-10 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!