Αυτό το περιπολικό το οδηγεί πιλότος της Formula 1 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Αυτό το περιπολικό το οδηγεί πιλότος της Formula 1 (vid)
Η Gendarmerie ενισχύει το στόλο της με… μαχητικές Alpine A110S και την πρώτη παράδοση την έκανε ο Έστεμπαν Όκον!

Η γαλλική χωροφυλακή, η περίφημη Gendarmerie, δεν αστειεύεται. Όταν πρέπει να επέμβει, θα επέμβει και η ανανέωση/αναβάθμιση του στόλου της το εξασφαλίζει αυτό.

Μέχρι πρότινος, τα γερά χαρτιά του σώματος ήταν τα Megane R.S. αλλά πλέον το Group Renault επιστράτευσε τα πιο αποδοτικά του μοντέλα. Αν ψάχνουμε για τις ανήσυχες πτυχές του ομίλου, αναπόφευκτα το μυαλό πάει στην Alpine και εκεί ακριβώς στράφηκε η Gendarmerie.

Συγκεκριμένα, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ένταξε στο στόλο της 26 sportscars, 26 Alpine A110S! Το εν λόγω μοντέλο ανανεώθηκε πρόσφατα και η έκδοση S είναι η πιο δυναμική του εκδοχή μετά την «απλή» A110 και την A110 GT. Όλες έχουν στα σωθικά του οχήματος τον ίδιο υπέρ-τροφοδοτούμενο, 4κύλινδρο. 1800άρη κινητήρα βενζίνης αλλά στην S, είναι έτσι χαρτογραφημένος ώστε να προσφέρει το κάτι παραπάνω στην υπηρεσία του νόμου!

Alpine A110S Gendarmerie

Το κάτι παραπάνω είναι το 300 άλογα ισχύος και τα 340 Nm ροπής από τις 2.400 ως τις 6.000 στροφές/λεπτό. Τιμές που με τη σειρά τους μεταφράζονται σε εντυπωσιακές επιδόσεις: τελική ταχύτητα στα 275 χιλιόμετρα/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα σε 4.2 δευτερόλεπτα.

Αρωγοί σε αυτά είναι το αεροδυναμικό kit, τα ημί-σλικ ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect στα οποία πατάει το μοντέλο και ντύνουν τις 18άρες GT Race ζάντες, η πιο σπορ ρύθμιση της ανάρτησης – κοινώς όλα είναι πιο… αθλητικά, πιο μάχιμα. Πράγμα που παρουσιάζεται με τον πιο εμφατικό τρόπο στο video που δημιουργήθηκε για να… γιορτάσει την επανένωση της Alpine με τη Gendarmerie, η συνεργασία των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει πριν από μισό αιώνα.

Alpine A110S

Με τέρμα γκάζι, με πλαγιολίσθηση, με οδήγηση στο όριο, με ένα θηρίο που ότι κι αν κάνεις δεν θα μπορείς να το βγάλεις από τους καθρέφτες σου. Ακόμα κι στα μπάκετ Sabelt καθίσματά του δεν είναι οι δύο κύριοι που βλέπουμε στο video.

Δηλαδή ο συνοδηγός Λοράν Ροσί, CEO της Alpine και ο οδηγός, Έστεμπαν Όκον, οδηγός της Alpine στον μαγικό κόσμο της Formula 1!

Περισσότερα στο απολαυστικό video που ακολουθεί…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!