ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πυξίδα για την Ελλάδα οι 14.000 € του Citroen Cactus στο εξωτερικό

Πυξίδα για την Ελλάδα οι 14.000 € του Citroen Cactus στο εξωτερικό

Πυξίδα για την Ελλάδα οι 14.000 € του Citroen Cactus στο εξωτερικό

Το νέο Citroen Cactus θα ξεκινά στη Γαλλία και στη Γερμανία λίγο χαμηλότερα από τις 14.000 ευρώ, οπότε εκτιμάται ότι κάπου εκεί θα κυμαίνονται και οι τιμές του στην Ελλάδα.

Το λανσάρισμα του νεανικού Citroen C4 Cactus θα γίνει το φθινόπωρο, όμως στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές ανακοινώνουν ήδη τις τιμές του, καθώς θα αρχίσουν να δέχονται παραγγελίες από τον Μάιο. Οι τιμές της Γαλλίας και της Γερμανίας μπορούν να χρησιμεύσουν σαν πυξίδα και για την Ελλάδα, αφού στη συγκεκριμένη κατηγορία κυμαίνονται λίγο-πολύ σε παρόμοια επίπεδα.
Στη Γαλλία ορίστηκε ως τιμή εκκίνησης τα 13.950 ευρώ, ενώ στη Γερμανία θα ξεκινά το ίδιο μοντέλο 40 ευρώ ακριβότερα. Το C4 Cactus προβάλλει το νέο σχεδιαστικό πρόσωπο της Citroen, ζυγίζει μόλις 965 κιλά (200 κιλά λιγότερα από το C4) και διαθέτει μεταξόνιο μήκους 2,6 μ., που εγγυάται μεγάλη ευρυχωρία. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει μεταξύ άλλων το ενιαίου τύπου μπροστινό κάθισμα, στα πρότυπα προηγούμενων δεκαετιών, ενώ το ντιζάιν του μοντέλου παραγωγής δεν διαφοροποιείται αισθητά από εκείνο του πρωτότυπου μοντέλου του 2013.
Οι βασικές εκδόσεις θα εφοδιάζονται με τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες, που αποδίδουν 81 ίππους στην ατμοσφαιρική εκδοχή και 109 στην υπερτροφοδοτούμενη. Επίσης θα προβλέπονται και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 1,6 λίτρων με 91 και 99 άλογα, οι οποίες καλύπτουν τις μελλοντικές αντιρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6. Το νεανικό μοντέλο θα αποτελέσει μετά το λανσάρισμά του το καθαρότερο ντιζελοκίνητο όχημα της αγοράς, καθώς εκπέμπει μόνον 82 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο διαδρομής.