To νέο Opel Astra Cabrio (pics)

Gazzetta team
To νέο Opel Astra Cabrio (pics)
Σπαστή μεταλλική οροφή ή κλασική υφασμάτινη κουκούλα; Αυτό είναι το ερώτημα κάθε φορά που εξελίσσει ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων ένα νέο καμπριολέ.

Αυτό ισχύει βεβαίως και για τη μελλοντική ανοιχτή έκδοση του Opel Astra, για το οποίο η ζυγαριά έγειρε υπέρ της δεύτερης λύσης, δηλαδή της κουκούλας. Φαίνεται μάλιστα ότι οι άνθρωποι της Opel εμπνεύσθηκαν αρκετά στοιχεία του νέου μοντέλου τους από τους κύριους ανταγωνιστές του. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε δύο καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του νέου Astra Cabrio παρέα με ένα ανοιχτό Audi A3 Cabrio και μία BMW σειρά 1 Cabriolet.

Το ανοιχτό και ευήλιο Astra θα βασίζεται στο τρίθυρο Astra GTC και θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως τέσσερις επιβάτες, μάλιστα από το GTC θα προέρχονται και οι κινητήρες του, τέσσερις βενζίνης και ένας πετρελαίου με αποδόσεις μεταξύ 100 και 180 ίππων. Το Astra Cabrio της επόμενης γενιάς θα λανσαριστεί το 2013 και θα κατασκευάζεται στην ίδια μονάδα παραγωγής με το GTC στο Γκλάιβιτς της Πολωνίας.

Κύριος αντίπαλος του νέου μοντέλου της Opel θα είναι το VW Golf Cabriolet, του οποίου η τελευταία γενιά λανσάρεται το επόμενο διάστημα και θα διαθέτει και αυτή υφασμάτινη κουκούλα. Η Οpel δεν διαθέτει στη γκάμα της πλέον κάποιο καμπριολέ, καθώς σταμάτησε στα τέλη του 2010 και η παραγωγή του Astra Twin Top, που βασιζόταν στο Astra προηγούμενης γενιάς και εφοδιαζόταν με σπαστή μεταλλική οροφή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!