Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Την ισοπέδωσε και πάει Βαρκελώνη για... τελικό (vid)

Ο Ολυμπιακός παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και η παρουσία του στο Final Four θα κριθεί στο Game 5 στην Βαρκελώνη (πιθανώς (08/05).

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο «do or die» παιχνίδι της σεζόν, επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 92-58 και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2. Πλέον το εισιτήριο για το Final Four του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι στην Βαρκελώνη (πιθανώς 08/05). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά το πρώτο πεντάλεπτο έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, διέλυσαν την Μπαρτσελόνα σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού και με σύμμαχο τον κόσμο έφτασαν σε μία εντυπωσιακά εύκολη επικράτηση και πλέον θα πάνε στην Ισπανία με τη ψυχολογία στα ύψη.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να μπει στο παιχνίδι με δυναμικό τρόπο και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο, απλά δεν αποτυπώθηκε στο σκορ. Η κυριαρχία του Φαλ στη μπροστινή πλευρά δεν ήταν αρκετή αφού οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν επίσης τρόπο να σκοράρουν κυρίως με τους Βέσελι και Λαπροβίτολα (12-19, 6’). Μετά το τάιμ άουτ η άμυνα των «ερυθρόλευκων» σκλήρυνε αρκετά καταφέρνοντας να ρίξει τη διαφορά στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου (21-23).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν τον ίδιο καλό ρυθμό. Οι παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο ήταν έτοιμοι και ο Λαρεντζάκης με «τετράποντο» έβαλε στην εξέδρα φωτιά και την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 29-23 (13’). Ο ίδιος ωστόσο τραυματίστηκε κι έγινε αμέσως αλλαγή. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν κυριαρχικός με τον Μιλουτίνοφ να κάνει ό,τι θέλει την αντίπαλη άμυνα και το τρίποντο του Γουίλιαμς Γκος να ολοκληρώνει σερί 17-0 με το οποίο οι Περαιώτες βρέθηκαν στο +13 (36-23, 14’). Το τάιμ άουτ του Γκριμάου διέκοψε το σερί, αλλά όχι και τον ρυθμό των γηπεδούχων με το δίδυμο των Σέρβων να κάνει το 47-28 (17’).

Ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση για αστεία και κυρίως καμία διάθεση να δώσει ελπίδα στην Μπαρτσελόνα. Για αυτό και τα εύστοχα τρίποντα από Γκος και Κάνααν έκαναν το 59-37 (22’). Το βασικότερο όμως ήταν πως παρέμενε το ίδιο «πεινασμένος» στα αμυντικά του καθήκοντα με τους Ισπανούς να βρίσκουν τον πρώτο τους πόντο στην τρίτη περίοδο μετά από 4 λεπτά κάνοντας το 61-39. Στο επόμενο διάστημα μπορεί να ακολούθησαν διαδοχικά λάθη στην επίθεση, αλλά η άμυνα έμοιαζε με τείχος απροσπέλαστο. Ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου με 3/3 τρίποντα έκανε το 72-47 λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα με τους δύο προπονητές να σκέφτονται ήδη τον τελικό στο Game 5. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με τους οπαδούς τους να έχουν δημιουργήσει μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, δεν έλεγαν να βγάλουν το πόδι από το γκάζι και ο ΜακΚίσικ έκανε το 75-47 (32’). Πλέον όλοι περίμεναν την κόρνα της λήξης με τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές. Όταν αυτή ακούστηκε το ταμπλό έδειχνε 92-58.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω την απογοήτευσή του από το Game 3 και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, είχε περισσότερη ενέργεια από τον πάγκο του με τους ΜακΚίσικ, Γκος και Μιλουτίνοφ να κάνουν τρομερή δουλειά, ώστε να υποτάξει από νωρίς τους Καταλανούς.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ έκανε τρομερό ματς τελειώνοντας με 21 πόντους (6/7διπ., 2/4τριπ., 3/3βολ.), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος με τρομερή άμυνα και 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σε κακή κατάσταση όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Οι δύο σέντερ του Ολυμπιακού ήταν ασταμάτητοι. Ο Μουσταφά Φαλ έδωσε 12 (6/7διπ.) και 5 ριμπάουντ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ άγγιξε το double double (8π., 11ρ.).

Βοήθησε ο Κώστας Παπανικολάου με 9 πόντους, 6 ριμπάουντ όπως και ο Φιλίπ Πετρούσεφ με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Δεν υπήρξε παίκτης της Μπαρτσελόνα που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός επιτέλους σούταρε καλά από τα 6.75 έχοντας 12/24 τρίποντα. Επίσης είχε 18 ασίστ για 13 λάθη. Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε με 22.7% στα τρίποντα, 41.9% στα δίποντα, 7/17 βολές και 12 ασίστ για ισάριθμα λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα σε Game 5 στην Ισπανία πιθανότατα την Τετάρτη 8 Μαΐου. Οι Καταλανοί ενδιάμεσα θα παίξουν για το πρωτάθλημά τους με την Γκραν Κανάρια στο γήπεδό τους.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-37, 72-47, 92-58

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2

Game 1: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77
Game 2: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69
Game 3: Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (κ.α) 71-71
Game 4: Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58
Game 5: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 08/05

92

58

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.