Παναγιώτης Γιαννάκης στο Gazzetta: «Τα παιδιά χρειάζονται ανθρώπους που να αγαπούν τα όνειρά τους»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τίμησε με την παρουσία του την αθλητική ημερίδα «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας» στη Σύρο και μιλώντας στο Gazzetta αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανθρώπων που θα υποστηρίξουν τα όνειρα των νέων παιδιών.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν ένας από τους λαμπρούς καλεσμένους στην αθλητική ημερίδα «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας», που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην Ερμούπολη της Σύρου.

Με την επιβλητική του παρουσία ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ αποτέλεσε πόλο έλξης για τον κόσμο που βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (9/4) στην πλατεία Μιαούλη.

«Η νέα γενιά να μας βάλει τα γυαλιά» ήταν η ευχή που ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό του, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να εκφράζει κάποιες από τις σκέψεις του μιλώντας στο Gazzetta, με αφορμή τις εκδηλώσεις που γίνονται στη μνήμη του πρώτου προέδρου της ΔΟΕ, Δημητρίου Βικέλα, που καταγόταν από το κυκλαδίτικο νησί.

«Όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό έχουμε χρέος απέναντι στον Δημήτριο Βικέλα, ήταν αυτός που εμπνεύστηκε να χαρίσει στην ανθρωπότητα τη μεγαλύτερη γιορτή, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ό,τι και να κάνουμε είναι λίγο και πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως η δύναμη των ονείρων είναι τεράστια, γιατί εκείνος μπόρεσε με ένα όνειρό του να αγγίξει όλους τους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη. Νομίζω ότι η δική του προσπάθεια αποτελεί έμπνευση για νέες προσπάθειες και νέες προσφορές στην ανθρώπινη φύση».

Αναφερθήκατε στα νέα παιδιά και ευχηθήκατε οι νέες γενιές να καταφέρουν να μας βάλουν τα γυαλιά, πετυχαίνοντας ακόμη μεγαλύτερους στόχους.

«Ναι, και αυτή είναι η αλήθεια. Σήμερα στις ημέρες μας πληροφορία υπάρχει, καλή και κακή, κάτι που δεν είχαμε στα δικά μας χρόνια, απλά τώρα χρειάζεται ανθρώπους που να μπορούν να δίνουν κίνητρα στα παιδιά, ανθρώπους να γνωρίζουν το άθλημά τους και τον αθλητισμό.

Είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε στα μικρά παιδιά ανθρώπους που αγαπούν τα όνειρα των παιδιών, αλλά συγχρόνως έχουν και τη γνώση να τα στηρίξουν. Ειδικά το άθλημα που αγαπώ, σου σκαλίζει πάρα πολύ τον χαρακτήρα, σου προσφέρει πάρα πολλά πράγματα να ανακαλύψεις και στον εαυτό σου και στην ανθρώπινη φύση, μέσα από τον αθλητισμό μπορείς να φθάσεις σε κατακτήσεις που ούτε τις φαντάζεσαι».

 

Τελευταία Νέα