H Σύρος «πλημμύρισε» από Ολυμπιονίκες και θρύλους του αθλητισμού

Newsroom
Ο Τάκης Φύσσας στην διάρκεια της αθλητικής ημερίδας «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας».

bet365

Στην Ερμούπουλη αστέρια του ελληνικού αθλητισμού έγιναν ένα με εκατοντάδες παιδιά, σε ένα μεγάλο αυθλητικό πάρτι στη διάρκεια της αθλητικής ημερίδας «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας». Αποστολή στη Σύρο: Δημήτρης Ντζάνης

Κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και το άρωμα της Αιγαίου η Σύρος έγινε τόπος συνάντησης αστέρων του αθλητισμού με τα παιδιά στη διάρκεια της αθλητικής ημερίδας «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας».

Στην πλατεία Μιαούλη, με φόντο το επιβλητικό δημαρχείο της Σύρου-Ερμούπολης εκατοντάδες από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού είχαν την ευκαιρία και συνάμα την τύχη να δουν από κοντά ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης και παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα γήπεδα της Πορτογαλίας στο Euro 2004.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Συριανού, Δημήτρη Βικέλα, πρώτου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση από αθλήματα όπως η ξιφασκία, η σκοποβολή, το καράτε, η ιστιοπλοΐα, ο στίβος, η ελληνορωμαϊκή πάλη, το μπάσκετ, η πυγμαχία, το βόλεϊ, το τάε κβο ντο, το ποδόσφαιρο, η γυμναστική και το παραολυμπιακό άθλημα του μπότσια.

syros

Το «παρών» στην Ερμούπουλη έδωσαν οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου (στίβος), Ειρήνη Αϊνδηλή (ρυθμική γυμναστική), Μαρία Γεωργάτου (ρυθμική γυμναστική), Μιχάλης Μουρούτσος (ταεκβοντό), Δήμητρα Μαγκανουδάκη (ξιφασκία), οι παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια), Ανδρέας Κατσαρός (κολύμβηση), Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση), Αννα Ντέντα (μπότσια), Μανώλης Στεφανουδάκης (στίβος), οι πρωταθλητές Στέφανος Ξένος (καράτε), Ελενα Χατζηλιάδου (καράτε), Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη), Μαρία-Λουίζα Γκίκα (πάλη), Νικόλ Κυριακοπούλου (στίβος), Αγη Κασούμη (σκοποβολή), Κώστας Θάνος (πάλη) και Γιώργος Κουγιουμτσίδης (πάλη).

Μαζί τους και οι Τάκης Φύσσας, Άγγελος Μπασινάς, Βασίλης Λάκης, Κώστας Κατσουράνης και Κώστας Χαλκιάς, που εκπροσώπησαν την ομάδα του 2004.

Με την κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου να έχει την ευθύνη παρουσίασης της εκδήλωσης, τα αστέρια του αθλητισμού έγιναν ένα με τα παιδιά και για δύο και πλέον ώρες στην πλατεία Μιαούλη εξελίχθηκε ένα μεγάλη πάρτι για τον αθλητισμό.

polyzou

Από τη μια μεριά οι Κατερίνα Θάνου να έχει στήσει αγώνα σκυταλοδρομιών, η Νικόλ Κυριακοπούλου με ένα κοντάρι να δείχνει τα μυστικά του επί κοντώ και η Δήμητρα Μαγκανουδάκη να φορά κάσκες στα πιτσιρίκια για να πάρουν μια μιικρή γεύση από την ξιφασκία.

Στην άλλη πλευρά τα μαχητικά αθλήματα, με τη Μαρία Πρεβολαράκη και τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη να δείχνουν στους μικρούς τα μυστικά της πάλης και ο Στέφανος Ξένος, με την Έλενα Χατζηλιάδου να έχουν τους δικούς τους φαν στο καράτε.

Και στη μέση το γήπεδο ποδοσφαίρου με τους Φύσσα, Μπασινά, Λάκη, Κατσουράνη και Χαλκιά να κάνουν θραύση, παίζοντας ποδόσφαιρο και μοιράζοντας αυτόγραφα.

«Στο πρόσωπο του Δημητρίου Βικέλα, τιμάμε την ιστορία της πατρίδας μας, αναβιώνουμε ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Σήμερα γράφουμε μία νέα σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, η χώρα μας είναι η πατρίδα του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού» είπε στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάνης Βρούτσης.

vroutsis

Απευθυνόμενος δε προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, τόνισε «εσείς με τη δύναμη του αθλητισμού μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο»,», τόνισε στο χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής των εκδηλώσεων, που θα γίνονται κάθε Ολυμπιακή χρονιά.

Όπως επεσήμανε άλλωστε και ο γ.γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, πριν δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο πινγκ πονγκ: «Αν δεν υπήρχαν ο Δημήτριος Βικέλας και ο Πιερ ντε Κουμπερτέν, δεν θα υπήρχαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο τεχνικός της εθνικής ομάδας πόλο Θοδωρής Βλάχος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, με τη Σοφία Μαλκογεώργου, το ελληνικό ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Εύη Μωραϊτίδου, καθώς και η Πρέσβειρα της γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ.


@Photo credits: INTIME, Στέλιος Βολιτάκης
 

Τελευταία Νέα