Ξιφασκία: Γκουντούρα και Γεωργιάδου αγωνίζονται στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο της σεζόν

Newsroom
Γεωργιάδου και Γκουντούρα

bet365

Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου θα αγωνιστούν στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο της σεζόν, στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Έξι Ελληνίδες, ανάμεσά τους και οι κορυφαίες Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ), θα αγωνιστούν μεταξύ 17-19 Μαΐου στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Με τα γαλανόλευκα θα αγωνιστούν η Δέσποινα Γεωργιάδου (No4) και η Δώρα Γκουντούρα (No6) και που, όπως σε κάθε διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, διεκδικούν θέση στο βάθρο. Οι δύο Ελληνίδες χάρη στις θέσεις που έχουν στην παγκόσμια κατάταξη έχουν εξασφαλισμένη θέση στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαΐου.

Μία μέρα πριν, στον προκριματικό γύρο της Παρασκευής 16 Μαΐου θα αγωνιστούν άλλες τέσσερις Ελληνίδες. Η Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια), η Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΟ Ασπίδα), η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) και η Άννα Γερονίκου (ΑΣ Βικτώρια) θα διεκδικήσουν μία από τις 48 διαθέσιμες θέσεις που θα συμπληρώσουν το κυρίως ταμπλό.

Αυτό θα είναι το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών της Βασιλείας (Ελβετία) μεταξύ 18-23 Ιουνίου, ενώ για την Γκουντούρα, που είναι μέλος της Team Future της Bwin, η σεζόν θα έχει συνέχεια με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.

Στο τουρνουά θα αγωνιστούν 156 αθλήτριες και ανάμεσά τους θα βρίσκονται οι καλύτερες του κόσμου αφού από το Top30 της παγκόσμιας κατάταξης θα λείπουν μόλις τρεις, η Κινέζα Γιάκι Σάο (No13), η Ουζμπέκα Ζαϊνάμπ Νταγιμπέκοβα (No14) και η Αζέρα Άνα Μπάστα (No28).

 

Τελευταία Νέα