To no makeup movement της Alicia Keys! (pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
To no makeup movement της Alicia Keys! (pics)

bet365

Η Αlicia Keys κάνει επανάσταση και εμφανίζεται παντού χωρίς make up και το Face Control γράφει για την ανατρεπτική της απόφαση που πάει κόντρα στα πρότυπα της εποχής.

Στους περισσότερους έχει συμβεί. Ας μην κρυβόμαστε. Ήπιατε ένα ποτάκι, γνωρίσατε μία όμορφη κοπέλα το βράδυ, αλλά το πρωί όταν ξυπνήσατε δίπλα της ήταν κάπως διαφορετική! Η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας βγαίνουν συνέχεια νέα προϊόντα ομορφιάς που είναι ικανά να μετατρέψουν τελείως ένα πρόσωπο! Στο instagram κυκλοφορούν χιλιάδες βιντεάκια με γυναίκες που δείχνουν νέα tips που είναι τόσα πολλά που... δεν προλαβαίνεις ν' ακολουθήσεις τη μόδα.

Τα Μέσα δημιουργούν πρότυπα που απέχουν από την πραγματικότητα για τις γυναίκες και τα μικρά κορίτσια που από νεαρή ηλικία κυκλοφορούν πολύ βαμμένα στο σχολείο, σε μία απλή βόλτα, οπουδήποτε. Και οι ανασφάλειες όταν δεν μπορούν να φτάσουν το ψεύτικο πρότυπό τους... πολλές, αφού αντί να μάθουν ν' αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους, αγαπούν τα εξώφυλλα των περιοδικών! Ίδια μαλλιά, ίδια ρούχα, ίδιο μακιγιάζ. Μήπως η πίεση για την... τελειότητα έχει ξεφύγει κι απλά υποτιμάμε την ομορφιά που κρύβει η κάθε γυναίκα; Το διαφορετικό γίνεται ίδιο και η δημιουργικότητα μία ευθεία γραμμή.

Τα περιοδικά σπάνια εστιάζουν στην εσωτερική ομορφιά, εκτός αν αναφέρονται σε διορθωτικές κινήσεις. «Πως να χάσετε τα κιλά των διακοπών;», «Πως να κρύψετε τα παχάκια στην κοιλιά», «Πως να κάνετε το μακιγιάζ της Κim Kardashian», «Πως να κρύψετε τις φακίδες». Όχι, δεν είναι πάντα κακό ν' αλλάξεις κάτι που σε ενοχλεί πάνω σου. Το αντίθετο. Αρκεί ίσως να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου.

Tο #nomakeup movement

Μέσα σε όλα αυτά τα πρότυπα που προβάλλονται έρχεται μία απόλυτη star ν' ανατρέψει την κατάσταση και να πάει κόντρα στην εποχή. H Alicia Keys.

Τα MVT Μusic Video Awards είναι από τις μεγαλύτερες μουσικές εκδηλώσεις της μουσικής βιομηχανίας. Οι μεγαλύτεροι stars εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί με τα πιο ακριβά ή ανατρεπτικά ρούχα. Κι όμως εκεί η Alicia Keys τον περασμένο Αύγουστο αποφάσισε να εμφανιστεί χωρίς ίχνος make up! Έτσι, μετά τη μόδα του...χωρίς ρετούς στις φωτογραφίσεις, ήρθε η 35χρονη τραγουδίστρια για να φέρει τα πάνω κάτω. Εσείς θα το τολμούσατε;

«Θυμάμαι όταν πρωτοέγινα γνωστή. Όλοι είχαν να πουν κάτι. Η κριτική ήταν τόσο σκληρή! Είχα ακούσει ότι επειδή δεν είμαι τόσο θηλυκή και δεν βάφομαι πολύ, πως είμαι ομοφυλόφιλη. Η αλήθεια είναι ότι απλά είμαι από τη Νέα Υόρκη και όλοι φέρονται έτσι... εδώ. Αλλά αυτή δεν ήταν κριτική του απλού κόσμου, αλλά της Παγκόσμιας βιομηχανίας που ήταν η πιο σκληρή δοκιμασία που έχω περάσει.

Κάθε φορά που έφευγα από το σπίτι έτρεμα! Έβαλα make up, θα με περιμένει κάποιος φωτογράφος; Πως θα βγω! Τι θα πούνε για μένα; Μου δημιουργήθηκαν τόσες ανασφάλειες που δεν είχα στη ζωή μου! Κι όλη αυτή η κατάσταση είχε αντίκτυπο στη δουλειά μου και στη δημιουργηκότητά μου. Όλο αυτό το make up και η επεξεργασία στις φωτογραφίες ένιωθα πως κρύβουν εμένα! Το ποια είμαι και τη δουλειά μου, τα τραγούδια μου!».

Μία φωτογράφιση έκανε το κλικ μέσα της...

Όλη αυτή η κατάσταση τριγυρνούσε στο μυαλό της και σκεφτόταν πως πρέπει να κάνει κάτι για ν' αλλάξει την κατάσταση, την ψυχολογία της και τον τρόπο που σκέφτεται για εκείνη το κοινό της.

Μία μέρα έγινε... το κλικ. Η Alicia Keys πήγε σε μία φωτογράφιση, με τα ρούχα από το γυμναστήριό της. Η φωτογράφος Paola Kudacki ήθελε απεγνωσμένα να την φωτογραφίσει έτσι ακριβώς όπως ήταν. Χωρίς καθόλου make up, απλά αληθινή και ανθρώπινη. Έτσι, πίστεψε πως θα αποτυπώσει αυτά που ήθελε να πει στο νέο της album. Το αποτέλεσμα έκρυβε τόση δύναμη μέσα του.

«Σας ορκίζομαι ήταν το πιο δυνατό, πιο απελευθερωτικό και πιο όμορφο συναίσθημα που ένιωσα έπειτα από αυτή την φωτογράφιση. Η επιθυμία ν' ακούσω τον εαυτό μου, ήθελα να κλάψω και να βγάλω όλη αυτή την καταπίεση που ένιωθα όλα αυτά τα χρόνια, που έβγαζα άλλη εικόνα προς τα έξω για μένα».

Aντίο make up...

Από εκείνη την ημέρα έφερε την επανάστασή της: «Δεν θέλω να κρύψω ξανά το πρόσωπό μου με τόσο make up, το πρόσωπό μου, την ψυχή μου, το μυαλό μου, τα όνειρά μου, τα συναισθήματά μου».

Κι όντως. Αφήνοντας πίσω όλη την πίεση που δέχονται οι celebrities από τα Μέσα από εκείνη την ημέρα δεν έχει εμφανιστεί ξανά βαμμένη! Συναυλίες, τηλεοπτικές εκπομπές, παντού! Και το αποτέλεσμα απλά αληθινό!

Πάντως δεν επικρίνει όσες θέλουν να χρησιμοποιούν make up, απλά μιλάει για την επιλογή που αποφάσισε για τον εαυτό της!

 

Τελευταία Νέα