O άνθρωπος που έτρεχε με ένα ψυγείο στην πλάτη!

Δήμος Μπουλούκος
O άνθρωπος που έτρεχε με ένα ψυγείο στην πλάτη!

bet365

To Gazzetta Weekend Journal γράφει την απίστευτη ιστορία ενός Βρετανού που από το 2011 τρέχει σε αγώνες... κουβαλώντας ένα ψυγείο!

Μπορεί ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μο Φάρα να έκλεψε την παράσταση στον Ημιμαραθώνιο Great North Run που έγινε στα μέσα του Σεπτέμβρη στο Νιούκαστλ κερδίζοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά ο άνθρωπος που φωτογραφήθηκε και αποθεώθηκε περισσότερο, ήταν o Tony Phoenix-Morrison, ένας 52χρονος δρομέας που κουβαλούσε ένα ψυγείο στην πλάτη!

Ναι, έτρεξε τα 21 χιλιόμετρα του αγώνα μεταφέροντας ένα ψυγείο 42 κιλών στην πλάτη, τραβώντας επάνω του όλα τα βλέμματα, όχι μόνο των δρομέων αλλά και των θεατών...

Μάλιστα με τον τερματισμό του εκπλήρωσε τον προσωπικό του στόχο, που ήταν να κάνει από τον Ιούνιο ως τον Great North Run, κάθε ημέρα και επί 100 ημέρες, 21 χιλιόμετρα! 2100 χιλιόμετρα εξασφαλίζοντας χρήματα για ίδρυμα παιδιών με καρκίνο!

«Οι πρώτες 50 ημέρες ήταν τρομακτικές. Ωστόσο, τρέχοντας κάθε ημέρα άρχισα να βλετιώνομαι, τα πόδια μου γίνονταν πιο δυνατά κάθε μέρα και τελικά έφτασα να κάνω τον αγώνα καλύπτοντας κάτι παραπάνω από 6 λεπτά το χιλιόμετρο, επίδοση που θα έκανε να τρέξω έναν μαραθώνιο σε 4 ώρες», λέει ο Tony the Fridge όπως είναι το παρατσούκλι του!

Ολα ξεκίνησαν από ένα στοίχημα!

Ο Τony δεν έτρεχε μία ζωή με ένα... ψυγείο στην πλάτη. Προέκυψε σε συζήτηση σε μία παμπ μαζί με έναν φίλο του, έχοντας καταναλώσει και οι δύο αρκετές μπύρες. Ο φίλος του τον προκάλεσε να τρέξει στον Great North Run και ο Tony το... συνέχισε απαντώντας του, «όχι μόνο θα τρέξω αλλά θα σε νικήσω κουβαλώντας ένα ψυγείο στην πλάτη!». Στην εκκίνηση του αγώνα, όταν ο Tony ξεκίνησε με ένα ψυγείο στην πλάτη και χάθηκε στον ορίζοντας ακολουθώντας τους άλλους δρομείς, ο φίλος του τα έχασε σε τέτοιο βαθμό που εγκατέλειψε τον αγώνα.

Από τότε, απλώς άρχισε να τρέχει,βάζοντας στον εαυτό του πάντα νέες προκλήσεις. Ετρεχε για 12 ώρες ασταμάτητα σε διάδρομο, έτρεχε αδιάκοπα επί 24 ώρες στην προκυμαία του Νιούκαστλ, έτρεξε σε 30 ημιμαραθώνιους, αλλά και 40 μαραθώνιους σε 40 μέρες, από τη μία πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας στην άλλη. Και φυσικά, πάντα με το ψυγείο στην πλάτη, το οποίο βέβαια είναι άδειο…

Γιατί το κάνει αυτό

To ψυγείο λειτούργησε για τον Tony ως απάντηση στους δαίμονες του! Στα 12 έχασε τον πατέρα του σε τροχαίο δυστύχημα ενώ πολλά μέλη της οικογένειας του πέθαναν από καρκίνο. «Οι δαίμονες έρχονταν στην οικογένεια μου και έπαιρναν όσους αγαπούσα. Ετσι και εγώ έπρεπε να απαντήσω με άλλο δαίμονα», λέει ο 52χρονος δρομέας μεγάλων αποστάσεων που είναι ήδη παππούς με δύο εγγόνια.

Από τότε που μετέφερε για πρώτη φορά το ψυγείο, χορηγοί από όλο τον κόσμο πήγαν και τον βρήκαν. «Ηταν μία ευκαιρία για να κάνω καλό. Δεν μαζεύω τα χρήματα, αλλά μαζεύω επάνω μου την προσοχή του κόσμου», προσθέτει.

Για τον Tony, το τρέξιμο ήταν πάντα μία διαφυγή. Από τα 12-13 όταν ένιωθε στενοχώρια, έτρεχε για να εκτονωθεί. «Κάποιες φορές έφτανα να διανύσω σχεδόν 50 χιλιόμετρα κι όταν κουραζόμουν, σταματούσα στην άκρη του δρόμου και κοιμόμουν. Εάν πεινούσα, έπαιρνα κάτι να φάω. Δεν πήγαινα ποτέ στα άκρα. Δεν έφτανα ποτέ στα όρια μου, πήγαινα πάντα μέχρι εκεί που άντεχα…»

Οσο για το… ψυγείο, πλησιάζει η ώρα που θα το αποχωριστεί! Του χρόνου σχεδιάζει να πάει στις ΗΠΑ και να τρέξει από τη Νέα Υόρκη ως την Καλιφόρνια. «Όταν ακουμπήσω τα πόδια μου στη θάλασσα, στην άλλη πλευρά, θα επιστρέψω στη λίμνη Ζάκα, θα μπω σε μία βάρκα, θα κάνω κουπί ως τη μέση και θα ρίξω το ψυγείο μέσα στο νερό. Μετά θα επιστρέψω σπίτι και δεν θα το ξαναδώ ποτέ…»καταλήγει γελώντας ο εκπληκτικός Tony.

 

Τελευταία Νέα