Θυμάστε το... Ελληνικό Μάτριξ;

Γιάννης Γεωργόπουλος
Θυμάστε το... Ελληνικό Μάτριξ;

bet365

Το Matrix με πρωταγωνιστή τον Κίανου Ριβς το γνωρίζεις. Ήρθε η ώρα να μάθεις και για την ελληνική version (To κομπιούτερ του θανάτου) με πρωταγωνιστή τον Άκη Φλωρεντή που κυκλοφόρησε 12 χρόνια πιο μπροστά! Το θυμάσαι;

Την εποχή που η Εθνική μπάσκετ, με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά κατατρόπωνε την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση στο ΣΕΦ, κυκλοφορούσε μία ελληνική βιντεοταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «το κομπιούτερ του θανάτου».

Λίγοι κατάφεραν να αντιληφθούν το 1987 το... προχώ σενάριο της low budget, πλην όμως πρωτοποριακής ταινίας. Ακόμη λιγότεροι την παρακολούθησαν.

Για έναν περίεργο λόγο σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά το «κομπιούτερ του θανάτου» συγκαταλέγεται στις τοπ καλτ ελληνικές βιντεοταινίες, όντας πιο δημοφιλές από ποτέ. Στη διάδοση, αλλά και την εκτόξευση του μύθου της, συνέδραμε και το Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου του αείμνηστου Νικόλα Τριανταφυλλίδη. Αναμφισβήτητα η συγκεκριμένη ταινία ήταν μπροστά από την εποχή της!

Το διαμαντάκι της ιστορίας μας εκτυλίσσεται στο 2080! Ο Πάρης Βελής, τον οποίο υποδύεται, ο μακαρίτης Άκης Φλωρεντής, είναι προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Έχοντας βαρεθεί τα παιχνίδια στο κομπιούτερ του, αποφασίζει να πειραματιστεί κατασκευάζοντας το απόλυτο video game, στο οποίο ο παίκτης μπαίνει μέσα στο παιχνίδι και αντιμετωπίζει ο ίδιος τους «κακούς» της κάθε πίστας ρισκάροντας την ζωή του!

Το game over στο «Κομπιούτερ του Θανάτου» θα σημάνει μία απώλεια ζωής, αφού ο παίκτης έχει αντικαταστήσει με σάρκα και οστά τα sprites του παιχνιδιού!

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο 8-bit soundtrack της βιντεοταινίας που συνοδεύει το απόλυτο φιλμ και στα 75 λεπτά του δημιουργώντας μια υπέρ cult ατμόσφαιρα που θα σε αναγκάσει να θυμηθείς την εποχή που έπαιζες Match Day στον Amstrad 6128.

Ο Πάρης Βελής (Άκης Φλωρεντής) όσο προχωράει η δράση θα έχει και δύο συνοδοιπόρους που μπαίνουν επίσης μέσα στο παιχνίδι προσπαθώντας να τον σώσουν.

Διασχίζοντας πίστες όπως «Βότκα Μέχρι Θανάτου», «Αντιμέτωπος Με Πανκς», «Το Καλύτερο Ανέκδοτο», παίζοντας «Strip Poker», αλλά και εκτελώντας πέναλτι καλείται να φτάσει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, όπου τον περιμένει ο μεγάλος «κακός». Σημειωτέον πως το κομπιούτερ έχει και φωνή!

Όσοι ξόδεψαν περιουσίες σε coin-op ηλεκτρονικά θα εκτιμήσουν το «κομπιούτερ του θανάτου» παρά τις ατέλειες του. Καλτ αριστούργημα ή σκουπίδι; Εσύ θα το κρίνεις....

 

Τελευταία Νέα