Μεγαλώνοντας τον νέο Ρόσι! (vids)

Νίκος Τσιώκος
Μεγαλώνοντας τον νέο Ρόσι! (vids)

bet365

Είναι... τρελός ο «Γιατρός» και ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει τη δική του Ακαδημία Αναβατών, όπου οι... πρωταγωνιστές μπορούν να εξελιχθούν και να έχουν καριέρα ανάλογη με αυτή του VR46. Το G-Weekend Journal σας... ταξιδεύει στο Ράντσο του Doctor στη γενέτειρά του.

Στο τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ για τον Βαλεντίνο Ρόσι (Valentino Rossi: The Doctor Series) είδαμε την Ακαδημία Αναβατών που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, η οποία λειτουργεί στο Ράντσο του, που βρίσκεται στη γενέτειρά του στην Τραβούγια. Ποια είναι αυτή, όμως, και τι κάνει; Το G-Weekend Journal σας... ταξιδεύει στο Ράντσο του Doctor.

Όλα ξεκίνησαν το 2014

Η VR46 Academy, λοιπόν, είναι σε λειτουργία από τον Μάρτιο του 2014, όταν ο Ρόσι αποφάσισε να περάσει τις γνώσεις του και στους νεαρούς αναβάτες και να προωθήσει την επόμενη γενιά των Ιταλών. Τα πρώτα μέλη της Ακαδημίας ήταν οι Φράνκο Μορμπιντέλι, Λούκα Μαρίνι, Αντρέα Μίνιο, Νικολό Μπουλέγκα, Ρομάνο Φενάτι και Φραντσέσκο Πέκο Μπανιάια.

Μάλιστα, εξ' αρχής η δουλειά του VR46 ήταν πετυχημένη, καθώς τα πρώτα... παιδιά του είναι τώρα στις δύο μικρές κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας (Moto 2, Moto 3). Συγκεκριμένα, ο Μορμπιντέλι είναι από το 2013 στη Moto 2 και έχει 1 βάθρο, ο Μαρίνι συμμετείχε στη Moto 3 και από πέρυσι βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, ο Μίνιο έχει 1 πόντιουμ στην τρίτη, όπου μετράει 1 παρουσία στο βάθρο, και ο Μπουλέγκα είναι στη Moto 3 από το 2015 και έχει 1 βάθρο και 1 pole position.

Ωστόσο, ο πιο πετυχημένος είναι ο Φενάτι, ο οποίος τρέχει στη Moto 3 από το 2012 και το... ταμείο του είναι 7 νίκες, 15 πόντιουμ και 3 pole position. Μάλιστα, πέρυσι είχε το καλύερο αποτέλεσμα στην καριέρα του, αφού ήρθε τέταρτος στη βαθμολογία, ενώ φέτος είναι για την ώρα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από τη μεριά του, ο Μπανιάια λαμβάνει μέρος στη Moto 3 από το 2013 και έχει 5 παρουσίες στο βάθρο. Σ' αυτά τα δύο χρόνια η Ακαδημία έχει «μεγαλώσει» και έχει 11 αναβάτες από τη CEV Moto 3 Junior, τα πρωταθλήματα CIV, τη Moto 3 και τη Moto 2, με το πετυχημένο... εγχείρημα να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Προπόνηση στο χώμα, συμμετέχει και ο Ρόσι

Έτσι, σχεδόν όλοι οι ανερχόμενοι Ιταλοί αναβάτες, που βρίσκονται στο παγκόσμιο προσκήνιο δουλεύουν τώρα με τον Doctor. Ποια είναι, όμως, η προπόνηση που κάνουν;

Αυτή γίνεται σε χωμάτινη πίστα, η οποία κατέχει όλο το Ράντσο, καθώς δεν υπάρχει πουθενά άσφαλτος. Ο λόγος είναι ότι στο χώμα ο καθένας μαθαίνει πώς να ελέγχει μία μοτοσικλέτα, όταν αυτή γλιστράει, κάτι που είναι σημαντικό για τη Moto 2 και το Moto GP.

Μάλιστα, έχει αριστερές και δεξιές στροφές, με τα μέλη της Ακαδημίας να ξοδεύουν εκεί τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ μαζί τους στην πίστα βγαίνει και ο Ρόσι, καθώς παίρνει ωφέλη από το να τρέχει με την επόμενη γενιά των αναβατών, αφού τον βοηθάει να νιώθει και πάλι νέος και να είναι σε φόρμα ενόψει των αγώνων στο Moto GP.

Δοκιμές στο Μισάνο

Ωστόσο, η οδήγηση στο χώμα δεν είναι η μοναδική δραστηριότητα στο χώμα. Συχνά ο εννιάκις παγκόσμιος πρωταθλητής πάει τους... μαθητές του στην πίστα του Μισάνο για δοκιμές στην άσφαλτο.

Εκεί χρησιμοποιούνται διάφορες μοτοσικλέτες από minibikes μέχρι superbikes, με τους νεαρούς αναβάτες να έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν καλύτερα πώς συμπεριφέρονται οι μηχανές υπό διαφορετικές συνθήκες.

Συνάμα, ο Ρόσι μοιράζεται πάντα τις γνώσεις του με τα παιδιά της Ακαδημίας, ειδικά, όταν βρίσκονται σε καινούρια πίστα. Μάλιστα, σε τέτοια περίπτωση τους δείχνει και ποια γραμμή να πάρουν για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Μαθαίνουν και αγλλικά

Όμως, όσοι είναι μέλη της Ακαδημίας δεν οδηγούν μόνο μοτοσικλέτες. Όταν τρέχεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απαιτείται να μιλήσεις στην κάμερα ή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σε άλλη γλώσσα από τη μητρική σου. Γι' αυτό και κάνουν μαθήματα αγγλικών, ώστε να ξέρουν πώς να δώσουν την κατάλληλη απάντηση, όταν τους γίνει μία δύσκολη ερώτηση, τη στιγμή που άπαντες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και στους τέσσερις τροχούς.

Διασκέδαση και φιλίες

Πάντως, όταν κάνεις προπόνηση και μαθαίνεις από κάποιον σαν τον Βαλεντίνο Ρόσι, δε γίνεται να μην πάρεις και λίγο από την... τρέλα του! Άπαντες δείχνουν να διασκεδάζουν κάθε στιγμή στο Ράντσο του «Γιατρού», ενώ όπως είναι λογικό δεν απουσιάζουν οι φιλίες μεταξύ αναβατών, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, με δεδομένοι ότι κάποιοι ταιριάζουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

Η συνεργασία με τη Yamaha

Βέβαια, καλά όλα τα παραπάνω, αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι η συνεργασία με τη Yamaha. Αυτή ανακοινώθηκε και ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες, με τον Ρόσι να έχει τη δυνατότητα, πλέον, να προωθεί τους... μαθητές του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας και μάλιστα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες, που έχει πολλά... παρακλάδια.

Άλλωστε, με την ιαπωνική ομάδα ο VR46 έχει πανηγυρίσει πολλές νίκες και τίτλους και έχει περάσει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος επειδή η συμφωνία περιλαμβάνει δύο πράγματα που αγαπώ πολύ και για τα οποία έχω προσπαθήσει πολύ: τη Yamaha και την Ακαδημία Αναβατών μου», είχε δηλώσει ο Doctor κατά την ανακοίνωση της έναρξης της ξεχωριστής αυτής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ένας γύρος στο Ράντσο

Αφού, λοιπόν, ολοκληρώσαμε την... περιοδεία στη VR46 Academy, μπορούμε να ευχηθούμε στον «Γιατρό» να συνεχίσει να κάνει με επιτυχία το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, καθώς και να μας... τρελαίνει! Άλλωστε, γι' αυτό τον... γουστάρουμε όλοι ως οδηγό, αλλά και ως χαρακτήρα.

Είπαμε ότι ολοκληρώσαμε; Για την ακρίβεια αυτό θα γίνει τώρα μ' έναν γύρο στο Ράντσο του εννιά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή σ' όλες τις κατηγορίες, του Doctor (του Γιατρού αν θέλετε στα ελληνικά), του VR46, του... τρελού, του ένα και μοναδικού Βαλεντίνο Ρόσι!

 

Τελευταία Νέα