Τα Κύθηρα που σου... κόβουν την ανάσα!

Gazzetta team
Τα Κύθηρα που σου... κόβουν την ανάσα!

bet365

Καλοκαίρι χωρίς αποδράσεις στα νησιά δεν γίνεται... Τα Κύθηρα είναι ένας... παράδεισος που σε καλεί να τον ανακαλύψεις. Το γιατί θα το μάθετε διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές...

Ανήκει στα Επτάνησα. Δεν έχει την λάμψη της Κεφαλονιάς. Δεν είναι προορισμός για... μαζικό τουρισμό όπως η Ζάκυνθος. Δεν έχει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Κέρκυρας. Σε καλεί όμως ως άλλη... σειρήνα, να το επισκεπτείς αυτό το νησί. Τα Κύθηρα έχουν την δική τους γοητεία που κάνουν όποιον βρεθεί εκεί να τα νοσταλγεί κάθε καλοκαίρι! Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Γωγώ Καλληδονάκη!

Η παρουσιάστρια της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης και της εκπομπής «Στο Κόκκινο», που γράφει μαγεμένη για τα Κύθηρα. Αν και ζει μόνιμα, στα επίσης υπέροχα Χανιά, δεν διστάζει να... νοσταλγεί την επίσκεψη της στα Κύθηρα και συνεχώς να την φέρνει ξανά και ξανά στο μυαλό της ως εξής:

«Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε... Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Ή μήπως όχι; Μήπως είναι ένας ακόμα μύθος μέσα στους πολλούς που «κυβερνούν» αυτόν τον τόπο; Έναν τόπο ευλογημένο από το Διακόφτι μέχρι τα Μητάτα κι από τον Καταράκτη της Φόνισσας μέχρι τη πηγή του Αμήρ Αλή. Για κάθε γωνιά του νησιού μια ιστορία και μια ολόκληρη ιστορία που μοιάζει να σε προκαλεί να τη μάθεις, να τη διαβάσεις και να την αφουγκραστείς. Η ιστορία που φάσκει και αντιφάσκει, που σε κρατά σε εγρήγορση και ακινησία ταυτόχρονα.

Σαν τον άνεμο σε τούτο τον τόπο που σε αφήνει για λίγο να αναπνεύσεις κι έπειτα δυναμώνει, αγριεύει και σου κόβει την ανάσα. Που σε παραλύει την ίδια ακριβώς στιγμή που σου δίνει την ώθηση να αρχίσεις την εξερεύνηση.Να χαζεύεις με τις ώρες το φωτισμένο κάστρο της Χώρας και να σταματάς το χρόνο, γιατί νιώθεις έντονη την ανάγκη να ζεις εκείνη τη στιγμή ξανά και ξανά…για πάντα.

Να βουτάς στα κρυστάλλινα νερά του Χαλκού, να χάνεσαι στο βυθό με μια ανεξάντλητη αναπνοή που μοιάζει δυνατή να σε κρατήσει εκεί ώρες και στρέφοντας τα μάτια σου προς την επιφάνεια να βλέπεις τις ακτίνες του ήλιου να σκίζουν το νερό και να σε χαϊδεύουν απαλά φωτίζοντας τα βότσαλα και την άμμο από κάτω σου.

Να ανέβεις ως την πιο ψηλή κορυφή των βουνών κι από εκεί να αφήσεις το βλέμμα σου να χαθεί στο ηλιοβασίλεμα, με τη μυρωδιά απ’ το θυμάρι να γίνεται όλο και πιο έντονη όσο πέφτει η νύχτα.Κι ύστερα, όταν πια το νησί υποδέχεται το μυστηριακό φως του φεγγαριού και του πλεονέκτη κυθήριου ουρανού πνιγμένο στα αστέρια, τότε ανακαλύπτεις πως ό,τι σ’ αγγίζει, ό,τι διαπερνά το κορμί και τη ψυχή σου, δεν είναι άλλο από την ερωτική αύρα, που διάχυτη τρυπώνει παντού και μετατρέπει το είναι σου σε άλλο εαυτό…

Τόσο, που ξεκινάς και πάλι την εξερεύνηση…Ακόμα κι αν βρεις τα Κύθηρα θα υπάρχει πάντα η μοναδική πρόκληση να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου εκεί, ξανά και ξανά…Για πάντα!!!Γοητευμένη!»


 

Τελευταία Νέα