Ο Χάουαρντ ήθελε max συμβόλαιο, αλλά (δικαίως) δεν βρήκε!

Ο Χάουαρντ ήθελε max συμβόλαιο, αλλά (δικαίως) δεν βρήκε!

bet365

Υπό άλλες συνθήκες ο Ντουάιτ Χάουαρντ θα ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους free agents του φετινού καλοκαιριού, αλλά... όχι, φέτος δεν ήταν! To G-Weekend εξηγεί το γιατί...

Σημαντική σημείωση: Το κείμενο γράφτηκε το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα και χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, ο Ντουάιτ Χάουαρντ φέρεται να συμφώνησε με τους Ατλάντα Χοκς για τριετές και όχι maximum συμβόλαιο. Παρακάτω όμως μπορείτε να διαβάσετε γιατί δεν το πήρε και γιατί η κίνηση των Χοκς εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο.

Ο Χάουαρντ αποφάσισε να απορρίψει τα 20+ εκατ. δολάρια των Ρόκετς για την επόμενη σεζόν, έκανε opt out από το συμβόλαιό του και πλέον είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το πρόβλημα με τον θηριώδη σέντερ είναι πως θα ψάξει maximum συμβόλαιο, αλλά δεν θα του το δώσει κανείς, καθώς κανένας από τους παράγοντες των ομάδων που ενδεχομένως να τον ήθελαν στο ρόστερ τους, δεν πιστεύει ότι αξίζει αυτά τα λεφτά.

«Κανείς στο χώρο δεν πιστεύει ότι ο Ντουάιτ αξίζει το ρίσκο του max συμβολαίου» τονίζουν αρκετοί GMs, κάτι που εν ολίγοις αντικατοπτρίζει την γνώμη που επικρατεί για τον πάλαι ποτέ κορυφαίο σέντερ του ΝΒΑ.

Ο Χάουαρντ έχει καταφέρει να κάνει το μεγαλύτερο level down που έχει κάνει ποτέ σταρ του ΝΒΑ, χωρίς να σπάσει κάποιο μέρος του σώματός του ή να διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Είναι τρομερό πως μέσα από τις λάθος επιλογές του έφτασε στο σημείο να θεωρείται ένας παίκτης που δεν μπορεί κανείς να βασιστεί πάνω του για να χτίσει μια ομάδα. Προφανώς και στην καλή του ημέρα, με το σημερινό επίπεδο των ψηλών του ΝΒΑ, μπορεί να είναι ο καλύτερος με διαφορά, ωστόσο κάτι τέτοιο, τα τελευταία χρόνια έχει συμβεί σπάνια.

Μπήκε ο Ιούλιος, οπότε και οι παίκτες μπορούν να διαπραγματευτούν και επίσημα με τις ομάδες που τους θέλουν, με τον Χάουαρντ να έχει δεδομένα πολλές προτάσεις στα χέρια του.

Καμιά όμως δεν θα τον ικανοποιεί στον βαθμό που εκείνος θέλει. Έχει δηλώσει προ εβδομάδων πως το επόμενο φθινόπωρο θα παρουσιαστεί καλύτερος και πιο έτοιμος από ποτέ, ωστόσο δύσκολα θα πάρει κάποιος σοβαρά τα όσα λέει. Όπως και να 'χει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει ήδη προγραμματίσει συναντήσεις με τους Σέλτικς και τους Χοκς, ομάδες δηλαδή που μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι τον θέλουν περισσότερο από κάθε άλλη.

Το να θέλουν οι Σέλτικς τον Χάουαρντ είναι απολύτως λογικό. Ακόμη κι αν αγωνιστικά τους δώσει αυτά που έδωσε φέτος στους Ρόκετς (13,7 πόντους, 11,8 ριμπάουντ, 1,6 κοψίματα) θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Το ίδιο ισχύει και για τους Χοκς. Στην Ατλάντα, γεννήθηκε, μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του βήματα στο αγαπημένο του άθλημα. Από μόνο του αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο.

Αν πάλι βρει τον παλιό καλό του εαυτό, τότε γίνονται πραγματικά ασταμάτητοι (πόσω μάλλον αν οι Σέλτικς πάρουν και τον Ντουράντ).

Το χειρότερο σενάριο, όχι μόνο για τους Σέλτικς, αλλά για οποιαδήποτε ομάδα πρωταθλητισμού πάρει τον Χάουαρντ, είναι να «κουβαλήσει» μαζί του και τον... προβληματικό του χαρακτήρα. Αν γίνει αυτό, αυτομάτως θα χαλάσει την χημεία στα αποδυτήρια οποιασδήποτε ομάδας αποφασίσει να φορέσει την φανέλα.

Η Free Agency άρχισε και επισήμως σήμερα και στο επόμενο διάστημα θα λήξει και αυτό το σήριαλ για τον νέο προορισμό του Χάουαρντ, το οποίο δεν έχει καμιά μα καμιά σύγκριση με το προηγούμενο...

 

Τελευταία Νέα