Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Μύθοι και πραγματικότητα!

Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Μύθοι και πραγματικότητα!

bet365

Λέσχη Μπίλντεμπεργκ... Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για να «αναλύσουν» τι εστί! Το G-Weekend Journal, λίγες μέρες πριν ο ΠΑΟΚ επισκεφτεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, θυμίζει κι απολαμβάνει τις... θεωρίες συνωμοσίας!

Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΛΑΕ και πρώην Υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστήριξε δημοσίως πως το κίνημα #παραιτηθείτε είναι υποκινούμενο από τη… λέσχη Μπίλντεμπεργκ.

Τι εστί λέσχη Μπίλντεμπεργκ και ποια σχέση μπορεί να έχει με τον ΠΑΟΚ; Επί της ουσίας, οι αποκαλούμενοι Illuminati της διεθνούς οικονομικοπολιτικής εξουσίας, καμία απολύτως σχέση δεν μπορούν να έχουν με τον ΠΑΟΚ, αλλά για την ιστορία μας έχει και παρά έχει…

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο «Δικέφαλος» επιστρέφει στο Oosterbeek (Όστερμπεκ) για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Η Ολλανδία, γενικά, είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των ασπρόμαυρων τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει βρεθεί έξι φορές στην ίδια περιοχή. Το 2008, το 2009, το 2011, το 2012 και το 2015 βρέθηκε στο Ντόρβερθ, έξω από το Αρνεμ και στο ξενοδοχείο «Golden Tulip».

Μια φορά, το 2010, επέλεξε τη Φρανκφούρτη, πέφτοντας σ’ ένα πρωτοφανή καύσωνα και τον Μάριο Μπερέτα να απολύεται πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής, ενώ τρία χρόνια αργότερα πήγε στην Αυστρία, λόγω πολυτέλειας στο ξενοδοχείο, που επέλεξε ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, αγνοώντας ότι για να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο έπρεπε καθημερινά να διασχίσουν με τα ποδήλατα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Λέομπεν.

Από τις 4 έως τις 18 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται στο μικρό χωριό του Όστερμπεκ, δίπλα στο Άρνεμ, όπως και την προηγούμενη φορά, που βρέθηκε στην ίδια περιοχή. Με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη, έχει σημασία αυτό, για τις «θεωρίες συνομωσίας», που αναπτύχθηκαν κυρίως από τον Πάμπλο Γκαρσία στην προετοιμασία του 2014, με την ομάδα να διαμένει, όπως και φέτος, στο ξενοδοχείο «De Bilderberg».

Ένα ξενοδοχείο πασίγνωστο για το μυστήριο που κρύβουν οι ιστορίες συνωμοσίας που αναπτύσσονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του όποτε συνεδριάζει η διάσημη λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Για να το ελαφρύνουμε λίγο, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο υπέγραψε στις 20 Ιουλίου 2014 ο Ρόμπερτ Μακ, τον οποίο δύο χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να μοσχοπουλήσει σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού.

Τι εστί λέσχη Μπίλντεμπεργκ

Λένε ότι οι «αρχιερείς» της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της διεθνούς οικονομικοπολιτικής εξουσίας. Πίσω από κλειστές πόρτες συνεδριάζουν για να αποφασίσουν το μέλλον του κόσμου. Μεγιστάνες, ολιγάρχες, διευθύνοντες σύμβουλοι πολυεθνικών εταιρειών, πανίσχυροι τραπεζίτες, ασκούν τις δικές τους πολιτικές, αφού ξέρουν πολύ καλά να χρησιμοποιούν πολιτικούς σαν πιόνια, αποφασίζουν για ηγέτες και κυβερνήσεις ανά την υφήλιο.

Σε κάθε συνεδρίαση εδώ και 55 χρόνια που υφίσταται ως θεσμός η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή του προσκεκλημένου είναι η σιωπή του. «Ο,τι θα συζητηθεί στην Μπίλντερμπεργκ θα μείνει στην Μπίλντερμπεργκ». Η φράση στέκεται ως άτυπο μότο για το κλαμπ που βαφτίστηκε από το ομώνυμο ξενοδοχείο στο Οστερμπεκ της Ολλανδίας, όπου έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση 29 με 31 Μαΐου 1954. Στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει ο ΠΑΟΚ σε λίγες μέρες.

Είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ η απόλυτη ενσάρκωση των σύγχρονων θεωριών συνωμοσίας; Τον σπόρο είχε σπείρει ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ, ένας Πολωνός εμιγκρές στη Βρετανία που από το 1911 μέχρι τις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εκτελούσε χρέη πολιτικού συμβούλου. Μεταπολεμικά και ενόψει του Ψυχρού Πολέμου και της βαθμιαίας ανόδου του αντιαμερικανισμού στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, αναδείχτηκε σε έναν από τους πρωτοπόρους υπέρμαχους της ενοποίησης της Ευρώπης -τουλάχιστον του μέρους της που ανήκε στη Δύση.

Η λέσχη Μπίλντεμπεργκ έχει βασικούς ιδρυτές τον πρίγκηπα Βερνάρδο της Ολλανδίας και τους αδελφούς Ροκφέλερ, Νέλσον και Ντέιβιντ. Τον πρίγκηπα Βερνάρδο έπεισε να γίνει πρόεδρος ο λόρδος Βίκτορ Ροθτσάιλντ, κατάσκοπος και ένας από τους μεγαλύτερους μηχανορράφους του 20ου αιώνος. Προέδροι της λέσχης διετέλεσαν, μεταξύ άλλων, ο Σερ Άλεξ Ντάγκλας Χόουμ, από αριστοκρατική σκωτσέζικη οικογένεια, και ο λόρδος Κάρινγκτον, ένας αλλος βρετανός αριστοκράτης ο οποίος έγινε πρόεδρος το 1991 και είχε διατελέσει πρωθυπουργός της μεγάλης Βρετάνιας.

Λαμβάνοντας υπόψη και πως ακόμα και οι λίστες των συμμετεχόντων στις συναντήσεις της Λέσχης επί δεκαετίες και μέχρι πολύ πρόσφατα αποτελούσαν και αυτές επτασφράγιστο μυστικό, καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι τα κατά καιρούς διεθνώς δημοσιοποιηθέντα σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή προέρχονται -τα περισσότερα- από άκρως περιθωριακές ή αναξιόπιστες πηγές είτε από το χώρο της Δεξιάς είτε της Αριστεράς, και δη των άκρων τους. Εδώ υπάρχει παράνοια, υπάρχει φημολογία, υπάρχει σκοπιμότητα, αλλά υπάρχει και πραγματικότητα. Εστω ψήγματά της. Εστω με το σταγονόμετρο, έστω και δημοσιευμένα μήνες ή χρόνια αφότου τα σχετικά γεγονότα έχουν λάβει χώρα.

Οι Μπίλντερμπεργκ και ο πόλεμος της Σερβίας

Σε πολιτικούς κύκλους της Σερβίας, ευρύτατα διαδεδομένη είναι η άποψη ότι στους κόλπους της Μπίλντερμπεργκ μορφοποιήθηκε και αποφασίστηκε η ιδέα του πολέμου που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία και οδήγησε στην εξόντωση του Μιλόσεβιτς.

«Από τις πρώτες φορές που άκουσα για την οριστική απόφαση των ΗΠΑ να εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον του Ιράκ ήταν από διαρροές που ξέφυγαν από τη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ του 2002», υποστήριξε μιλώντας στο BBC ο Freelancer δημοσιογράφος και κατόπιν αριστερός ακτιβιστής, ο Βρετανός Τόνι Γκόσλινγκ.

Να μην πούμε για τις διαρροές που ανέφεραν ότι έρευνες για τη θεραπεία μορφών καρκίνου δεν προχώρησαν και φόρμουλες θεραπείας δεν βγήκαν σε γραμμή παραγωγής για να μην απειληθούν τα κέρδη μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών.

Μεγάλοι διάσημοι «κακοί» του πλανήτη όπως ο Οσάμα Μπιλ Λάντεν ή ο βομβιστής της Οκλαχόμα Τίμοθι Μακ Βέι φέρεται να ασπάζονται τη θεωρία που θέλει τους Μπιλντερμπέργκερ να κινούν τα νήματα και να κάνουν τις εθνικές κυβερνήσεις να χορεύουν.

Κι όλα αυτά από 130 περίπου άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Πρόκειται για μία ομάδα από την «ελίτ» του πλανήτη.

Λόγω της μυστικότητας των συνεδριάσεων, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ κατηγορείται συχνά για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες θεωρίες έχουν υιοθετηθεί συχνά από οργανώσεις. Αυτοί που την κατηγορούν λένε πως η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, παίζει κατά κάποιο τρόπο το ρόλο άτυπης, παγκόσμιας κυβέρνησης.

Ελληνες και Μπίλντεμπεργκ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Ελληνες, όπως ο Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζαννιάς, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της Action Aid Hellas, ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ειδικός απεσταλμένος της Business Europe για τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Ο ΠΑΟΚ μόλις αναχωρήσει από το Οστερμπεκ θα δει μια άλλη ελληνική ομάδα να πηγαίνει στο ίδιο ξενοδοχείο-αθλητικό κέντρο. Ο Αστέρας θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο ίδιο προπονητικό κέντρο από τις 18 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου.

 

Τελευταία Νέα