Άστρο, μετάλλια και ... διχασμός για Κεντίρα

Άστρο, μετάλλια και ... διχασμός για Κεντίρα

bet365

Το Face Control ασχολείται με το... φαινόμενο Κεντίρα! O Γερμανός διεθνής που έχει κατακτήσει Μουντιάλ, Τσάμπιονς Λιγκ, τίτλους σε Ιταλία και Ισπανία όμως ο ρόλος και η προσφορά του στις ομάδες που έχει αγωνιστεί, δέχονται αμφισβήτηση...

Ο Γερμανός χαφ, έβαλε στην τροπαιοθήκη του σπιτιού του, αλλά και στο βιογραφικό του, ακόμα μια μεγάλη επιτυχία. Αυτή της κατάκτησης του τίτλου στην Ιταλία με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Η «Γηραιά Κυρία» κατέκτησε την κορυφή της Serie A για 5η διαδοχική χρονιά την κορυφή στη Serie A και ο Σάμι Κεντίρα πρόσθεσε ακόμα ένα φανταχτερό μετάλλιο σε αυτά που ήδη έχει συλλέξει από τη μέχρι στιγμής παρουσία του στα γήπεδα, στα 29 του χρόνια.

Η αλήθεια είναι πως ούτε και η φετινή σεζόν ήταν εύκολη για εκείνον. Με προβλήματα τραυματισμών που τον άφησαν εκτός δράσης, με πολύ κακό ξεκίνημα στην αγωνιστική περίοδο, αφού χρειάστηκε να μείνει μακριά από τις υποχρεώσεις του από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβρη και να ξαναβρεί τη δύναμη να επιστρέψει και φυσικά να διεκδικήσει φανέλα βασικού στα πλάνα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Στις 20 εμφανίσεις του για την τρέχουσα σεζόν με τη φανέλα του συλλόγου από το Τορίνο, ο Κεντίρα πέτυχε πέντε γκολ και έχει στεφθεί Πρωταθλητής Ιταλίας.

Μια ... αρκετά πειστική κόπια του τροπαίου της Serie A θα προστεθεί δίπλα στο τρόπαιο της Bundesliga που είχε κατακτήσει με τη Στουτγκάρδη, στο κύπελλο της Πριμέρα Ντιβισιόν που είχε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στα δύο Copa del Rey, στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2014 με τη «βασίλισσα» και φυσικά, στον σπουδαιότερο τίτλο απ' όλους όσους έχει κατακτήσει. Αυτόν του Παγκόσμιου Κυπελλούχου στα γήπεδα της Βραζιλίας, πριν από δύο χρόνια, φορώντας περήφανα τη φανέλα με το γερμανικό εθνόσημο στο στήθος.

Δεδομένα, δεν είναι ο φαντεζί ποδοσφαιριστής. Δεν είναι αυτός που θα τραβήξει πάνω του τα φώτα. Δεν είναι το ... πρώτο όνομα. Όταν του το επιτρέπει, όμως, η υγεία του και τα πόδια του, είναι ένα από τα πολυτιμότερα «εργαλεία» που μπορεί να έχει ένας προπονητής στο ρόστερ της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο που ο Ζοσέ Μουρίνιο τον είχε χαρακτηρίσει έναν από τους καλύτερους χαφ με τους οποίους έχει συνεργαστεί. Και φυσικά, στη συνύπαρξή του με τον «special one» στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σάμι Κεντίρα έκανε... παπάδες από το 2010.

Λίγο μετά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όπου ο 29χρονος άσος βρέθηκε από... σπόντα, ελέω του τραυματισμού του Μίκαελ Μπάλακ, ο Σάμι Κεντίρα ήταν ένα από τα «hot» ονόματα, έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού κόσμου, μαζί με τον Μεσούτ Εζίλ, σε μια εθνική ομάδα που είχε... πολύ μέλλον μπροστά της.

Η ρήξη χιαστών, τον Νοέμβρη του 2013, σε μια σύγκρουση με τον Αντρέα Πίρλο σε φιλικό παιχνίδι της Ιταλίας με τη Γερμανία, τον οδήγησε με... μαθηματική ακρίβεια στην αποχώρηση από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κάρλο Αντσελότι συνεχώς έπαιρνε ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν, ο Κεντίρα δεν ήταν ο άνθρωπος στον οποίο ο Ιταλός κόουτς ήθελε να στηριχθεί για τη μεσαία γραμμή, άλλαξε και το σύστημα και ο δρόμος κάπου θα τελείωνε για τον Γερμανό άσο.

Ακόμα κι έτσι, όμως, κατάφερε το 2014 να παίξει στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβόνα στη θέση του τιμωρημένου Τσάμπι Αλόνσο και να βοηθήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει το 10ο ευρωπαϊκό απέναντι στην Ατλέτικο, ενώ, το καλοκαίρι του ίδιου έτους βρέθηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Μουντιάλ και στέφθηκε Παγκόσμιος Κυπελλούχος με τη Γερμανία!

Το σημαντικότερο για τη Γιουβέντους, στην οποία πλέον ανήκει ο Κεντίρα μέχρι το 2019, αφού έχει υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών το καλοκαίρι του 2015, είναι πως τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή. Κατάφερε να συμπληρώσει μόλις 20 συμμετοχές, όμως σε αυτές, έδειξε το ποιον του ποδοσφαιριστή που είναι, ενώ, είχε πετύχει κι ένα εξαιρετικό γκολ στην άνετη νίκη επί της Παλέρμο με σκορ 4-0, στις 17 του μηνός.

Είτε ήταν σοβαροί, είτε όχι, οι τραυματισμοί που έχει καταγράψει ο Γερμανός χαφ στο ... ιατρικό του ιστορικό, ανέρχονται στους 12 από την έναρξη του 2014! Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, έχει χάσει 350 ημέρες ποδοσφαίρου προσπαθώντας να ξεπεράσει τα προβλήματα που του έχουν παρουσιαστεί και να επιστρέψει υγιής για να βοηθήσει την ομάδα του.

Σίγουρα, έχει άστρο. Και μόνο ο τρόπος που βρέθηκε στο Μουντιάλ του 2010, έπαιξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 και κατέκτησε και το πρωτάθλημα στη Serie A φέτος, σε μια χρονιά που ξανά τον ταλαιπώρησε, λένε πολλά για το... ποδοσφαιρικό πεπρωμένο του Κεντίρα.

Άλλοι τον θεωρούν υπερτιμημένο και τίποτα σπουδαίο παρά την πολλή δουλειά που κάνει στο χώρο του κέντρου. Αναγνωρίζουν, δε, πως πρόκειται για ...εργάτη μέσα στο γήπεδο, αλλά ίσως το γεγονός πως η δουλειά του τις περισσότερες φορές είναι «αθόρυβη», κάνει μερίδα ποδοσφαιρόφιλων να μην τον έχουν σε εκτίμηση.

Άλλοι, τον στηρίζουν και πιστεύουν ότι αν δεν ήταν τέτοια η μοίρα του που τον θέλει ν' αντιμετωπίζει αρκετά συχνά τραυματισμούς, όλα θα ήταν καλύτερα για εκείνον. Με τα καλά και τα άσχημά του, είτε έχει προσφέρει σε πολλά σε παιχνίδια είτε σε λιγότερα αλλά σημαντικά για την ομάδα στην οποία βρίσκεται. Οι τίτλοι του, όμως, είναι τέτοιοι που τον καθιστούν έναν από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές. Γιατί όπως και να 'χει, το... πόδι του, το έχει βάλει κι εκείνος για να γραφτεί η ιστορία. Και οι άτυχοι, έχουν τα ... τυχερά τους, με τον Κεντίρα να είναι ένας από αυτούς, αλλά και να μπορεί να σε πείσει για την ψυχική του δύναμη και τη θέληση κάθε φορά που «πέφτει», να σηκώνεται και ακμαίος να συνεχίζει, μέχρι να εμφανιστεί το επόμενο πρόβλημα και να το ξεπεράσει κι αυτό...

Είναι το ... αλατοπίπερο της καριέρας του, αλλά είναι χαρακτηριστικό και δεν τον έχει σταματήσει από την επίτευξη τεράστιων στόχων...

 

Τελευταία Νέα