Η έκρηξη του Πάουλο Ντιμπάλα!

Γιώργος Κοντογεώργης
Η έκρηξη του Πάουλο Ντιμπάλα!

bet365

Το Face Control γράφει για τον Πάουλο Ντιμπάλα, το «κόσμημα» που μετά την Παλέρμο εκτινάσσει την αξία του και στο top-level με την Γιουβέντους.

«Ωστε παίρνετε τον Βάσκες; Πολύ ωραία. Ομως εγώ έχω έναν πολύ καλύτερο παίκτη». Ο πρόεδρος της Ινστιτούτο ντε Κόρδοβα έτυχε να βρίσκεται το 2011 στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Παλέρμο και την Μπελγράνο για τον Φράνκο Βάσκες. Ο Μαουρίσιο Τζαμπαρίνι πήρε γρήγορα την απόφαση να αγοράσει το 17χρονο παιδί-θαύμα που δεν είχε παίξει καν στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής αλλά είχε επιδόσεις που τον έβαζαν δίπλα σε Ντιέγο Μαραντόνα και Μάριο Κέμπες. Τα 11 εκατ. ευρώ που έδωσε τότε το αφεντικό των Rosanero φαντάζουν πολύ λίγα γι’ αυτό που είναι σήμερα ο Ντιμπάλα.

Εχοντας παίξει ελάχιστα στην πρώτη του χρονιά στην Serie A, δεν κατάφερε να κάνει άμεσα το «μπαμ» και αφού η Παλέρμο υποβιβάστηκε, τραυματίστηκε σοβαρά και έλειψε για τη μισή σεζόν στην Serie B. Ο Τζαμπαρίνι όμως δεν έχασε την πίστη στην εκπληκτική ανακάλυψή του και αφού οι Σικελοί επέστρεψαν σαλόνια του calcio, πούλησε δύο άλλους επιθετικούς του, τους Αμπελ Ερνάντες και Κάιλ Λάφερτι. Το 2014-15 ο Ντιμπάλα ήταν αυτός που φανταζόταν ο γερο-Μαουρίτσιο.

Ενα πραγματικό κόσμημα (La Joya). Με εκπληκτικές ενέργειες που περιγράφουν παίκτη κλάσης, ο αριστεροπόδαρος άσος μαζί με τον Φράνκο Βάσκες έκαναν φοβερά πράγματα στο Campionato, με τον Ντιμπάλα να κλείνει τη χρονιά με 13 γκολ και 10 ασίστ οδηγώντας το κλαμπ σε άνετη παραμονή. Το μοναδικό πράγμα που είχε ενδιαφέρον τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν το ποιος θα ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. «Ενδιαφέρθηκε για μένα η Μίλαν, όμως όταν άκουσα για την Γιουβέντους είπα στον μάνατζέρ μου ότι θέλω να πάω στο Τορίνο».

Η μεταγραφή του Ντιμπάλα μαζί με τα bonus κόστισε στους Bianconeri 40 εκατ. ευρώ και το μεγάλο βήμα ίσως έμοιαζε απότομο καθώς είχε πλέον να παλέψει για μια θέση με τη σταθερή αξία, Μάριο Μάντζουκιτς, τον on-fire στο φινάλε του 2014-15, Αλβαρο Μοράτα, και τον Σιμόνε Τζάτζα που είχε ανεβάσει τις μετοχές του στην Σασουόλο. «Ο ανταγωνισμός που υπάρχει δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις καθόλου, σε κρατά προσγειωμένο. Δεν θέλω να παίζω απαραίτητα πίσω από τους επιθετικούς, νιώθω καλά και στην κορυφή, θα μιλήσω με τον προπονητή για τη θέση μου. Ηρθα εδώ γιατί θέλω νίκες» είπε ο Ντιμπάλα που επέλεξε τη φανέλα που φόρεσαν στο Τορίνο Ζινεντίν Ζιντάν και Αντρέα Πίρλο. «Θα φοράω το 21, είναι η ηλικία μου και ένας αριθμός που μου αρέσει πολύ».

Ο Ντιμπάλα σκόραρε στο πρώτο επίσημο ματς, κόντρα στην Λάτσιο στο ιταλικό super cup και βοήθησε την Γιουβέντους να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν (2-0) όμως το προβληματικό ξεκίνημα στην Serie A τον έμπλεξε σε μια φάση γκρίνιας. Οντας σε μεταβατικό στάδιο, οι Τορινέζοι άρχισαν με γκέλες, έμειναν νωρίς πολύ πίσω στη βαθμολογία και παρότι ο 22χρονος σκόραρε σταθερά υπήρξαν… παράπονα. Οι δημοσιογράφοι άσκησαν κριτική στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επειδή δεν έπαιζε σε κάθε ματς βασικός, ενώ ο πρόεδρος της Παλέρμο βιάστηκε να πει ότι «ο Αλέγκρι χαραμίζει τον Ντιμπάλα».

Ο allenatore απάντησε με αριθμούς λέγοντας ότι έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τους υπόλοιπους επιθετικούς και χωρίς να επηρεαστεί συνέχισε τη σταδιακή καθιέρωση. Ο Αργεντινός σε κάθε ματς είχε κάτι παραπάνω να δώσει. Σαν να έπαιζε για καιρό στην Γιούβε, ο Ντιμπάλα κέρδισε το δικαίωμα να είναι πρώτη επιλογή και έχει ανταποδώσει σκοράροντας στα μεγάλα παιχνίδια όπως με την Ρόμα, την Μίλαν, την Λάτσιο και την Φιορεντίνα. Ειδικά το γκολ με τους Λατσιάλι είναι από τα καλύτερα στα ευρωπαϊκά γήπεδα φέτος αλλά και εκείνο με τους Ροσονέρι σφράγισε μία μαγική ομαδική προσπάθεια (Πογκμπά, Αλεξ Σάντρο). Αν και έχει βάλει όλα τα γκολ με το τρομερό αριστερό του, κάθε άλλο παρά προβλέψιμος είναι προκαλώντας ρήγματα και ευκαιρίες κόντρα σε κάθε άμυνα.

Εχοντας πλέον συνηθίσει ότι δεν έχει τόσους χώρους όσους έβρισκε στα ματς της Παλέρμο αφού κόντρα στους Μπιανκονέρι οι περισσότεροι αντίπαλοι κάθονται βαθιά πίσω στην άμυνα, ο Ντιμπάλα έχει δουλέψει πολλές σε νέες κινήσεις. Πλέον δεν είναι ο παίκτης που όλοι έψαχναν αλλά είναι εκείνος που προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο ενώ έχει ρίξει πολλή δουλειά και στο γυμναστήριο, έχοντας πάρει 3 κιλά μυικής μάζας.

Από τους παίκτες που έχουν κάνει limit-up στην αξία τους στο top-level, ο Ντιμπάλα έχει καταφέρει κάτι που κάνει τους φίλους της Γιούβε να πωρώνονται ακόμα πιο πολύ όταν τον βλέπουν. Με το εκπληκτικό φάουλ σε βάρος της Ελλάς Βερόνα έφτασε τα 9 γκολ σε 17 ματς στην Serie A (5 φορές το πρώτο της ομάδας του) και έχει 3 ασίστ, ξεκίνημα το οποίο είναι καλύτερο από του Κάρλος Τέβες, του παίκτη που ουσιαστικά κλήθηκε να αντικαταστήσει έστω και σε βάθος χρόνου. Αν και υπάρχει ακόμα πολύ μέλλον, ο Ντιμπάλα τη δεδομένη στιγμή έχει κάνει τον Απάτσι να ξεχαστεί. «Είναι ο παίκτης που πρέπει να πάρει το 10 από τον Πογκμπά» έγραψε πρόσφατα σε άρθρο του ο expert του calcio, Τζέιμς Χόρνκαστλ.

Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του πέρυσι, τράβηξαν και το ενδιαφέρον του προπονητή της Εθνικής Ιταλίας, Αντόνιο Κόντε, ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει να παίξει για την Σκουάντρα Ατζούρα αφού έχει γιαγιά με καταγωγή από την Νάπολι. Ο Πάουλο όμως ήθελε να εκπληρώσει ένα ακόμα όνειρο και αφού ευχαρίστησε, αρνηθηκε λέγοντας ότι θα περιμένει την Αργεντινή. Σήμερα μετρά 3 εμφανίσεις με την Αλμπισελέστε.

Σε ταχύτητα, τελείωμα, ντρίμπλα, ξεπέταγμα, στιλ, ο Ντιμπάλα είναι σήμερα ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στον Μέσι τον οποίο πλέον μπορεί να λέει πλέον συμπαίκτη του στην Εθνική. Ο Λέο πάντως συμφωνεί ότι πρόκειται για παίκτη με πραγματικά σπάνιο ταλέντο. «Ο Ντιμπάλα θα γίνει μεγάλος παίκτης. Εχει μπροστά του μεγάλο μέλλον…».

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα