Γκολ από κόρνερ και φάουλ σημαίνει... Ολυμπιακός! (pics, vids)

Δημήτρης Τομαράς
Γκολ από κόρνερ και φάουλ σημαίνει... Ολυμπιακός! (pics, vids)

bet365

Ο Σίλβα αποδεικνύεται μετρ στην δουλειά των παικτών του στις στημένες φάσεις και το Gazzetta Weekend παρουσιάζει τις... επιδόσεις του αλλά και όλα τα φετινά γκολ από φάουλ και κόρνερ!

Το πρώτο... αίμα!

Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή... Στην περίπτωση των φετινών γκολ από στημένες φάσεις για τον Ολυμπιακό τα πάντα ξεκίνησαν από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη (5-1).

Σε ένα επιθετικό κρεσέντο και ρεσιτάλ των Πειραιωτών μπροστά στον κόσμο τους.

Και να που ο πρώτος σκόρερ από στημένη μπάλα φέτος δεν ήταν ο Φορτούνης ή ο Τσόρι ή ο Ιντέγιε αλλά ο... Μποτία!

Στο 42' μετά από κόρνερ του Φορτούνη ο Μποτία με κεφαλιά έκανε το 3-0 σε μία φάση που φέρει ευθύνη και ο Βελλίδης, εκτός από την άμυνα του ΠΑΣ. Ευθύνη για τον τρόπο που λειτούργησε καθώς δεν πρόλαβε να πέσει καν στην γωνία του.

- Εδώ θυμηθείτε όλα τα γκολ και τις φάσεις από το παιχνίδι.

Το ιστορικό διπλό στο Έμιρεϊτς

Στις 29 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός έμελλε να γράψει ιστορία. Και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Με ένα 3-2 στο Έμιρεϊτς επί της Άρσεναλ!

Εκεί όπου στο 33' ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 από στημένη φάση.
Μετά το κόρνερ του Φορτούνη ο Πάρντο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Τσάμπερλεϊν και από εκεί στα δίχτυα του Οσπίνα αφού άλλαξε πορεία!

Η Άρσεναλ όμως την πάτησε και 2η φορά από στημένη μπάλα! Στο 40ο λεπτό από απευθείας κόρνερ του Φορτούνη ο Οσπίνα μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του καθώς την μπλόκαρε ενώ είχε περάσει την γραμμή. Τραγικό λάθος από τον Κολομβιανό με τους ερυθρόλευκους να μπαίνουν ξανά μπροστά στο σκορ!

Και ένα από τα γκολ που μπαίνουν μία φορά στις... χίλιες!

Για την ακρίβεια ο Κώστας Φορτούνης έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει απευθείας κόρνερ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Κλαούντιο Λόπες το 2001! Και ας... χρεώθηκε εν τέλει ως αυτογκόλ του Οσπίνα.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 3-2 σε μία μαγική ευρωπαϊκή ερυθρόλευκη βραδιά και το πρώτο διπλό των πρωταθλητών Ελλάδας στην Αγγλία!

Η... άλωση της Τούμπας!

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική (6η) ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Τούμπα για να περάσει και από εκεί νικηφόρα με 2-0.

Σκοράροντας ξανά από στημένη φάση. Στο 36ο λεπτό...

Μετά από κόρνερ του Φορτούνη η άμυνα του ΠΑΟΚ έχασε τον Μιλιβόγιεβιτς και ο Σέρβος με δυνατή κεφαλιά σαν σε προπόνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να... παγώσει την Τούμπα για το 2-0.

Θυμηθείτε εδώ γκολ και φάσεις από την Τούμπα.

Και εδώ ο Μποτία;

Ο Ισπανός στόπερ είχε πάρει... φόρα. Και συνέχισε το σκοράρισμά του από στημένες φάσεις και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (4-0 στο Φάληρο). Στο 29' ο Μποτία προωθήθηκε και μετά από κόρνερ με εκτελεστή τον Τσόρι δεν είχε πρόβλημα στο να σκοράρει αλά Τούμπα...

Δείτε εδώ όλα τα τέρματα και τις μεγάλες φάσεις από το 4-0 του Καραϊσκάκη.

Δύο... χτυπήματα από στημένες φάσεις στο Περιστέρι!

Και στην 8η αγωνιστική όμως κόντρα στον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι (1-2) χάρις σε δύο στημένες φάσεις.

Στο 59' οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον χώρο και τον τρόπο να... τρυπήσουν την αντίπαλη άμυνα. Μετά από κόρνερ του Πάρντο ο Μποτία με κεφαλιά έκανε το 0-1. Και το 2ο γκολ τους όμως από στημένη μπάλα μπήκε... Στο 63' ο Ολυμπιακός χτύπησε λοιπόν ξανά από στημένη φάση. Φάουλ ο Φορτούνης και κεφαλιά ο Μποτία για το 0-2!

Οι στημένες μπάλες τον... έσωσαν με Πλατανιά στο Κύπελλο

Το σερί του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε ούτε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη (2-2). Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 48' με απευθείας και εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ερνάνι για να κάνει το 1-1, καθώς είχε μείνει πίσω στο σκορ. Και στο 91' πάλι ο Ερνάνι (με κεφαλιά) έκανε το τελικό 2-2 έπειτα από κόρνερ του Πάρντο.

H φαουλάρα του Ντουρμάζ για το 0-2 στη Βέροια!

Το σερί όμως δεν σταμάτησε ούτε στο Κύπελλο! Συνεχίστηκε και στην 9η αγωνιστική και στο Βέροια - Ολυμπιακός. Στο 74' ο Ντουρμάζ δοκίμασε με μεγάλη επιτυχία το πόδι του έξω από την περιοχή. Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του, απέφερε το τελικό 0-2 για τον Ολυμπιακό στην έδρα της Βέροιας...

Δείτε εδώ τα γκολ και τις τοπ φάσεις από το Βέροια - Ολυμπιακός.

Από τα πόδια του Φορτούνη το 1-0 στο ματς με Ηρακλή

Κόντρα στον Ηρακλή ο Ολυμπιακός το ξαναέκανε. Μετά από φάουλ του Φορτούνη στο 19' ο Μπαρτολίνι την έδιωξε πάνω στον Μιλιβόγιεβιτς. Ο Σέρβος έκανε το σουτ, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει και κόντρα και να αλλάζει πορεία με τον Χουάντερσον να πέφτει να την βρίσκει με τα χέρια αλλά να μην μπορεί να αποφύγει το γκολ. Ήρθε μετά και το 2-0 από Ιντέγιε αλλά όχι από στατική φάση.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις κορυφαίες φάσεις από το Ολυμπιακός - Ηρακλής.

Τι έχει πει ο ίδιος ο Μάρκο Σίλβα για τις στημένες φάσεις

Όπως είναι φυσικό ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ερωτηθεί ουκ ολίγες φορές για τις στημένες φάσεις και την επιτυχία των παικτών του στο σκοράρισμα.

Πως το αντιμετωπίζει λοιπόν ο ίδιος ο Μάρκο Σίλβα όλο αυτό; Ιδού τι είχε πει μετά την τεσσάρα με την ΑΕΚ: «Ναι. Είναι ένα πολύ καλό σημάδι αυτό. Δεν είναι 2 ματς που είπατε. Είναι 4. Και με ΠΑΣ και με Άρσεναλ και με ΠΑΟΚ και τώρα. Είναι η προσπάθεια των παικτών μας να αξιοποιήσουν αυτές τις μπάλες. Και με την ΑΕΚ που αρχικά ήταν ένα αμφίρροπο ματς. Είναι η φάση όπου οι παίκτες μας την βλέπουν ως μία μεγάλη στιγμή για να σκοράρουν»​.

Η δουλειά του Πορτογάλου στον Ρέντη

Όπως έχουμε γράψει και τονίσει κατ' επανάληψη ο Μάρκο Σίλβα δεν αφήνει ποτέ και τίποτα στην τύχη. Στις στημένες φάσεις δουλεύει τουλάχιστον σε 2-3 προπονήσεις και την εβδομάδα και πολύ κυρίως τις παραμονές των αγώνων. Για παράδειγμα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έδινε συνεχώς οδηγίες σε Φορτούνη αλλά και σε Τσόρι για το πως θέλει να εκτελούν οι δύο παίκτες τα κόρνερ και τα φάουλ.

Έχοντας διακρίνει αδυναμία στις εξόδους του Όλσεν αλλά και προβλήματα των δύο κεντρικών μπακ του ΠΑΟΚ όταν η μπάλα είναι στον αέρα ζήτησε από τους παίκτες του να είναι πολύ συγκεντρωμένοι στις στημένες φάσεις ενώ παράλληλα έδινε πολλές οδηγίες σε Σιόβα, Μποτία (σ.σ. που θα προωθούνται) αλλά και σε Ιντέγιε και Φινμπόγκασον, τους παίκτες της κορυφής για το πως θα λειτουργούν και θα κινούνται στα στημένα.

Και βέβαια όλα αυτά τα δείχνει και σε πλάνα σε βίντεο στις αναλύσεις του. Τι τι θέλει και το πως. Φτιάχνοντας και την ψυχολογία των παικτών του και λέγοντάς τους το πόσο τους πιστεύει και το να εμπιστευθούν το ένστικτό τους και τα πόδια τους. Και φυσικά δεν δουλεύει μόνο με Τσόρι και Φορτούνη. Υπάρχουν για τα στημένα και οι Πάρντο, Ντουρμάζ, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Ερνάνι και ακόμα και ο Μαζουάκου.

Όπως ανάλογη δουλειά γίνεται και για τα πέναλτι, μαζί με φάουλ και κόρνερ...

Σίλβα όπως Ζαρντίμ!

Εν έτει 2012 ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αν και δεν πρόλαβε να βγάλει την σεζόν κατάφερε και εκείνος να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του στο να δουλεύει πολύ καλά τα στημένα. Κάτι που φυσικά συνιστά μία σημαντική ομοιότητα με τον Μάρκο Σίλβα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να θυμηθούμε το τι επιδόσεις και... παρατηρήσεις είχαν καταγραφεί έως τις 4 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς με κόουτς τον Πορτογάλο.

- Στο ματς με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη οι νταμπλούχοι Ελλάδας σκόραραν και τις δύο φορές από στημένες φάσεις. Αυτό συνέβη για δεύτερο συνεχόμενο ματς, αφού και στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' τα τέρματα ξεκίνησαν από στημένα.

- Το τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού που δεν προήλθε από στημένη φάση ήταν στο Μονπελιέ το 2-1 του Μήτρογλου, ενώ στην Σούπερ Λιγκ ήταν με την Ξάνθη στις 20 Οκτωβρίου.

- Μονάχα ένα παιχνίδι στην Ελλάδα είχε τελειώσει -μέχρι τότε- με τον Ολυμπιακό να σκοράρει από οργανωμένες επιθέσεις και όχι από στημένη φάση. Αυτό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την 3η αγωνιστική (2-1).

- Στην Ευρώπη σε δύο αγώνες που μπήκαν γκολ με οργανωμένη επίθεση ο Ολυμπιακός έχασε. Και με Σάλκε στο Φάληρο και με Άρσεναλ στο φαληρικό γήπεδο.

- Ματς και γκολ από στημένες μπάλες εκείνη την χρονιά:

Βέροια - Ολυμπιακός: 1-2 (το 1-2 του Μοντέστο ξεκίνησε από κόρνερ του Ιμπαγάσα)

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0 (το 1-0 του Σιόβα ήταν από φάουλ του Χολέμπας και το 2-0 του Τζιμπούρ από φάουλ του Μασάντο)

Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-1 (το 1-0 του Τζιμπούρ ήταν από κόρνερ του Ιμπαγάσα)

Ατρόμητος - Ολυμπιακό 0-1 (το 0-1 του Φουστέρ προήλθε από φάουλ του Χολέμπας)

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (το 1-0 από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας)

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 4-0 (το 1-0 του Μανωλά από φάουλ του Μασάντο, το 2-0 του Χολέμπας από κόρνερ και 1-2 με τον Αμπντούν και το 3-0 του Τζιμπούρ από φάουλ του Χολέμπας)

Άρης - Ολυμπιακός 2-2 (το 2-2 του Χολέμπας από φάουλ του Μασάντο)

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-0 (το 1-0 του Μήτρογλου από φάουλ του Μασάντο και το 2-0 από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασάντο)

- Στην Ευρώπη τότε:

Μονπελιέ - Ολυμπιακός 1-2 (Το 1-1 του Τοροσίδη από φάουλ του Χολέμπας)

Τα φετινά πεπραγμένα από φάουλ και κόρνερ

Ας δούμε λοιπόν τις φετινές επιδόσεις του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα από φάουλ και κόρνερ (σ.σ. δεν συμπεριλαμβάνουμε τις εκτελέσεις πέναλτι και ας είναι στις λεγόμενες στημένες φάσεις):

- Με ΠΑΣ στο πρωτάθλημα: Κόρνερ ο Φορτούνης και γκολ με κεφαλιά ο Μποτία.

- Με Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ: Κόρνερ του Φορτούνη και σουτ Πάρντο και απευθείας κόρνερ Φορτούνη.

- Με ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: Κόρνερ Φορτούνη και κεφαλιά Μιλιβόγιεβιτς.

- Με ΑΕΚ στο πρωτάθλημα: Κόρνερ ο Τσόρι και κεφαλιά ο Μποτία.

- Με Ατρόμηστο στο πρωτάθλημα: Κόρνερ Πάρντο και κεφαλιά Μποτία και φάουλ Φορτούνη και κεφαλιά του Ισπανού στόπερ.

- Με Πλατανιά στο Κύπελλο: απευθείας φάουλ Ερνάνι και κόρνερ Πάρντο και κεφαλιά του Πορτογάλου.

- Με Βέροια στο πρωτάθλημα: απευθείας φάουλ Ντουρμάζ.

- Με Ηρακλή στο πρωτάθλημα: φάουλ Φορτούνη, διώξιμο Μπαρτολίνι και μετά σουτ και γκολ από Μιλιβόγιεβιτς.

- ΣΥΝΟΛΟ: Σε 15 αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. συμπεριλαμβάνονται τα ματς έως και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη αλλά και αυτό με τον Ηρακλή στο Φάληρο) ο Ολυμπιακός μετράει 11 τέρματα από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

 

Τελευταία Νέα