Φωτεινός... Φάρος για τους «μικρούς»!

Μιχάλης Τσαμπάς
Φωτεινός... Φάρος για τους «μικρούς»!

bet365

Η φανέλα του δεν... ζυγίζει 100 κιλά! Κι όμως ο Φάρος Κερατσινίου, είναι στους 4 του Κυπέλλου, είναι φαβορί για την άνοδο στην Α1 και τα όνειρα δεν είναι απαγορευμένα στην γειτονιά του Πειραιά!

Το έκανε με τον Κολοσσό, το ξαναέκανε με το Λαύριο, το συνέχισε με τα Τρίκαλα, εξόντωσε και την Κηφισιά! Το «μια φορά» ίσως να είναι και τυχαίο. Όταν όμως ισχύει το «4 στα 4» τότε μόνο για τύχη δεν μπορείς να μιλάς. Για ικανότητα ναι! Στο Κερατσίνι, όμως δεν είναι μόνο ικανοί, αλλά και ονειροπόλοι!

Φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκονται μόλις μια... ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όντας ομάδα της Α2. Για μερικούς μήνες ακόμη τουλάχιστον, αφού οι πόρτες από τα... μεγάλα σαλόνια, άνοιξαν και τους περιμένουν. Πριν πάντως έχουν μια ακόμη δουλειά. Στις 12 Δεκεμβρίου στο Κερατσίνι, ο Φάρος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στον «νοκ άουτ» ημιτελικό Κυπέλλου! Θα γίνει το «5 στα 5»; Δύσκολο, αλλά με τα όσα πέτυχε ως τώρα όχι ακατόρθωτο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον για 1.5 μήνα ακόμη στην οικογένεια του Φάρου τα όνειρα επιτρέπονται!

Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του... σύγχρονου φονέα των συλλόγων της Α1, Χριστίνα Σκέντζιου γράφει στο Gazzetta Weekend Journal για το... new entry της μπασκετικής κοινότητας και όλα όσα δεν έδειξαν οι τηλεοπτικές κάμερες!

«Η φετινή πορεία του Φάρου Κερατσινίου καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και αυτό διότι για τους ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα σχετικά με την ομάδα μας θα ξέρουν ότι πρόκειται για μια ομάδα-οικογένεια. Όλη αυτή η νοοτροπία πηγάζει από το σκεπτικό του κ. Βαγγέλη Τσάπα ο οποίος θεωρεί ότι η ομάδα πρέπει να είναι δεμένη τόσο εντός όσο και εκτός των παρκέ. Οι παλιοί παίκτες, οι προπονητές και το επιτελείο "αγκάλιασαν" όλα τα νέα μέλη και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε. Μια νεοφώτιστη ομάδα αλλά και γενικότερα οι ομάδες δε μπορούν να πάνε μπροστά αν δεν έχουν το στοιχείο της χημείας και του αλληλοσεβασμού.

Όλα ξεκίνησαν λοιπόν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού όταν και αποφασίστηκε ο Φάρος να συμμετέχει στην Α2 κατηγορία. Το όραμα των ανθρώπων της ομάδας και η αγάπη τους για το μπάσκετ είναι τεράστια. Άλλωστε αν δε συνέβαινε αυτό δε θα δημιουργούσαν μια ομάδα-στολίδι για το ελληνικό μπάσκετ. Η υγεία που αποπνέει ο Σύλλογος και οι μεταγραφικές κινήσεις έγιναν πρωτοσέλιδο.

Οι έως τώρα καλές στιγμές μας δεν άργησαν να έρθουν με πρώτη και καλύτερη τη συμμετοχή μας στο Final4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για εμάς θα είναι γιορτή. Όπως γιορτή θέλουμε να είναι όλοι οι αγώνες μας. Να έρχονται οι οικογένειες με τα παιδιά τους στο γήπεδο. Επίσης οι Ακαδημίες ώστε να εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Οι προπονήσεις της ομάδας έχουν κάθε μέρα και κάτι νέο από την άποψη των πειραγμάτων. Ο ένας πειράζει τον άλλο αλλά κανένας δεν παρεξηγείται με κανέναν. Υπάρχει σύμπνοια και δεδομένων των καλών αποτελεσμάτων το κλίμα είναι και πιο ευχάριστο.

Στους αγώνες δε θα ακούσεις ποτέ κανέναν από την αποστολή ή τους φιλάθλους να κατηγορήσουν κάποιο παίκτη μας. Είναι τόσο σπάνιο και όμως το ζούμε. Ακόμα και στη λάθος κίνηση όλοι θα χειροκροτήσουν και θα παροτρύνουν να συνεχίσει την προσπάθεια. Όλοι μας έχουμε περάσει χρόνια στα γήπεδα συμμετέχοντας με πολλές ομάδες. Αλλά όλοι θα συμφωνήσουν ότι αυτήν την κατάσταση δεν την έχουν συναντήσει ξανά στην καριέρα τους.

Το γεγονός ότι όλοι μας κάνουμε παρέα και περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας και εκτός παρκέ μαζί μαρτυρά τα όσα σας προανέφερα.

Υπάρχουν οι "παλιοί" παίκτες της ομάδας όπως ο Παπαδόπουλος, ο Κατούφας, ο Κουντουράς, ο Κομποδιέτας, ο Πετροδημόπουλος που βλέπουν τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων τους στο Φάρο να ... πιάνουν τόπο. Με τις προσθήκες των Παπαμακάριου, Κακιούζη, Αγγελόπουλου, Καράμπουλα, Λιακόπουλου, Μπατή, Σκορδίλη η ομάδα στοχεύει στην άνοδό της στην Α1. Όπως κάθε φορά ο προπονητής μας, Ανδρέας Πολέμης τονίζει "Στόχος μας είναι η άνοδος στην Α1".

Το όνειρο του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ είναι... όνειρο. Οπότε μένουμε σ'αυτό και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Υπήρχαν φήμες ότι η ομάδα θα ενισχυθεί με ξένο παίκτη ενόψει του αγώνα του Κυπέλλου. Η απάντησή μας είναι αρνητική. Όσοι έφεραν την ομάδα εδώ θα παλέψουν για την υπέρβαση. Και όπως λέει και το hashtag που χρησιμοποιούμε #onefamilyonegoal. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα μαζί»!

 

Τελευταία Νέα