Η... αποκάλυψη του Super Mario Maker!

Παύλος Παπαπαύλου
Η... αποκάλυψη του Super Mario Maker!

bet365

Το κατά πόσο γνωρίζετε το franchise του Super Mario δεν θα τολμήσουμε καν να το ρωτήσουμε. Αυτό που θα θέλαμε να μάθουμε είναι αν έχετε έρθει κατά καιρούς σε επαφή με συγκεκριμένα flash games που τοποθετούν τον Ιταλό υδραυλικό και την κομπανία του σε levels τόσο θανατηφόρα που μοιάζουν βγαλμένα από ανυπόφορους εφιάλτες της κολάσεως.

Το πιο πιθανό είναι πως έστω μια φορά έχετε δει κάποιο τέτοιο level. Αν καταφέρατε να το περάσετε, είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Αν πάλι δεν είχατε μια τέτοια “εποικοδομητική” εμπειρία, το Super Mario Maker θα σας δώσει την ευκαιρία και να παίξετε και να χτίσετε κάτι τέτοιο. Αν χαρακτηρίζαμε τη σειρά NES Remix ως το πρώτο “επίσημο ROM hack” της Nintendo, τότε το Super Mario Maker του Wii U είναι ο δεύτερος στη σειρά τίτλος της ιαπωνικής εταιρείας που...δεν περιμέναμε ποτέ να κυκλοφορήσει.

Είναι μια απλή αλλά και ταυτόχρονα ιδιόμορφη περίπτωση που ουσιαστικά δεν διαθέτει “παραδοσιακό” single player content και δίνει στον παίκτη τα εργαλεία, τη δυνατότητα και την ευθύνη για δημιουργία περιεχομένου. Το Super Mario Maker είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του. Ένας αυτόνομος level editor που ελπίζει να έχετε έστω και ελάχιστη επαφή με το franchise του Super Mario για να φτιάξετε τα δικά σας επίπεδα, όσο κουφά, τρελά, παραδοσιακά ή δύσκολα και αν είναι.

Μόλις έρθει η στιγμή να ανοίξετε τον editor (δεν θα αργήσει και πολύ) θα βρεθείτε σε ένα ιδιαίτερα καλοδουλεμένο σύστημα με σχεδόν μηδενικούς περιορισμούς. Μιλάμε πάντα βέβαια για πράγματα τα οποία μπορούν να συμβούν στο “σύμπαν” της σειράς, οπότε μην περιμένετε εντελώς ασύλληπτες καταστάσεις όπως π.χ. στον αντίστοιχο editor του Trials Evolution.
Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ http://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Super-Mario-Maker-Review/32841.html

 

Τελευταία Νέα