Βύντρα: Το νέο... hot όνομα του Ισραήλ! (pics)

Βύντρα: Το νέο... hot όνομα του Ισραήλ! (pics)

bet365

Ποδοσφαιρικά δεν τον λες και... έργο τέχνης! Κι όμως. Ένας έμπορος τέχνης τα έδωσε όλα για να τον βάλει στην δική του.... γκαλερί, το γήπεδο της Χάποελ! Ο Λουκάς Βύντρα είναι η κορυφαία φετινή μεταγραφή στο Ισραήλ και το G-Weekend Journal θυμάται την πολυτάραχη καριέρα του!

Εμπορος τέχνης με μεγάλες επιχειρήσεις σε Μόσχα, Παρίσι, Βαρκελώνη, ο Αμίρ Γκρος Καμίρι ήθελε να κάνει μια ακόμα τεράστια επένδυση! Αυτή τη φορά δεν γοητεύτηκε από κάποιον πίνακα, μια αντίκα, αλλά από έναν ποδοσφαιριστή που έδωσε εξαιρετικές παράστασεις στην Πριμέρα! Με σουίτα στα επίσημα του Καμπ Νου, αλλά και με το βλέμμα του συνέχεια στην Ιβηρική, ο πρόεδρος της Χάποελ Τελ Αβίβ είδε στο πρόσωπο του Λουκά Βύντρα μια επένδυση που θα ανεβάσει τις μετοχές του συλλόγου.

Το πρωτάθλημα του 2010 ήταν το τελευταίο limit up του συλλόγου και από την στιγμή που ανέλαβε θέλει να ξανακάνει τη Χάποελ ομάδα να τη θαυμάζεις. Λουκάς Βύντρα, η καλύτερη μεταγραφή της φετινής σεζόν στο Ισραήλ, κλειστό διετές συμβόλαιο με απολαβές που φτάνουν τις 600.000 ευρώ και μπόνους που θα ζήλευαν αρκετοί!

Ο διεθνής αμυντικός εξαργύρωσε μια καλή θητεία στη Λεβάντε, με μια δυνατή τελευταία μεταγραφή! «Πραγματικά εκτιμώ τις μεγάλες προσπάθειες του συλλόγου και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο Καμπίρι για ότι έκανε για μένα. Τώρα είναι η σειρά μου να τα ανταποδώσω όλα αυτά», είπε ο Βύντρα.


Το σκέφτηκε αρκετά, βρέθηκε μια φορά στο Ισραήλ, γύρισε στην Ελλάδα, περίμενε, συμφώνησε αρχικά με την Χάποελ, τους... πάγωσε μετά γιατί δεν ήταν σίγουρος, πήρε ξανά το αεροπλάνο για Τελ Αβίβ και εκεί τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος! Ήταν από τις σπάνιες φορές που ο Αμίρ Καμίρι διαπραγματεύθηκε μόνος του μια μεταγραφή, κανείς δεν ξέρει αν του υποσχέθηκε και... πίνακα μεταγραφής, ωστόσο τον έπεισε αμέσως πως πάνω του θα στηρίξει πολλά στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή! Το 1+1 μετατράπηκε σε κλειστό διετές, αφού έτσι του έδειχνε πως τα 34 χρόνια του Λουκά μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για την επίτευξη των στόχων!

Ο Βύντρα δεν ήθελε να κλείσε την καριέρα του στο Ισραήλ, δεν ήθελε να παίξει σε πρωτάθλημα χαμηλού βεληνεκούς, η Serie A θα μπορούσε να τον υποδεχθεί, η Κάρπι είχε εκφράσει την επιθυμία της να τον αποκτήσει, αλλά οι υποδομές της θύμιζαν ομάδα... Β' κατηγορίας. Σε άλλη πόλη το προπονητικό κέντρο, σε άλλη το γήπεδο και το ρόστερ της δεν είχε ποιότητα για μια τέτοια πρόκληση.

Τόσο οι Ιταλοί όσο και ομάδες από τη Σεγούντα δεν τον πλησίασαν σωστά, αφού τα 34 του χρόνια τους τρόμαζαν! «Ενας χρόνος και ανάλογα τις συμμετοχές για δεύτερο έτος», ήταν η απάντηση που εισέπραξε, γι' αυτό και κοίταξε στη Χάποελ!

Αρκετοί ποδοσφαιριστές σκέφτονται το τελευταίο καλό τους συμβόλαιο ως έναν δυνατό αποταμιευτικό λογαριασμό, για τον Ελληνα διεθνή τα πράγματα δεν είναι έτσι. Χρήματα έβγαλε από το ποδόσφαιρο και αυτό που τον μελαγχολεί είναι πως δεν θέλει να δει τα παπούτσια του κρεμασμένο. Επαγγελματίας όσο λίγοι, με φυσική κατάσταση που θα... ζήλευαν 28χρονοι, ο Βύντρα αναζήτησε ομάδα που θα τον έβλεπε ως ηγέτη!

Επιστροφή στη χώρα του; Ναι, θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αλλά σε ομάδα με πολλές φιλοδοξίες, ομάδα που βρίσκεται στο πάνω ράφι, όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ. Τον πλησίασαν αρκετές (Ηρακλής, Βέροια), αλλά η επιθυμία του 34χρονου ήταν διαφορετική...

«Εγώ είμαι Παναθηναϊκός...»

Άκουσε τα απίστευτα από την πράσινη εξέδρα, δίχασε τους οπαδούς, «κατηγορήθηκε» για πολλά και οι γκέλες του αποτελούν ακόμα σημείο αναφοράς! Ποιος όμως μπορεί να διαψεύσει δώδεκα προπονητές που του εμπιστεύθηακν θέση βασικού ακόμα και αν ήταν εκτός πλάνων! Η αποχώρησή του τον Ιανουάριο του 2013 έκανε οπαδούς να χειροκροτήσουν από ανακούφιση, άλλους να στεναχωρηθούν και άλλους να περάσουν στο αντίπαλο στρατόπεδο και από τα... γαλλικά να χειροκροτήσουν!

Πόσο αντιφατικά συναισθήματα είναι ικανό να γεννήσει το ποδόσφαιρο... Για πολλά χρόνια ήταν το κόκκινο πανί, ήταν στο μάτι της εξέδρας και οι γκέλες του αντιμετωπίζονταν χωρίς επιείκεια! Ηταν ο ίδιος παίκτης όμως που.. τρέλανε τον Ροναλντίνιο, που έδωσε βαθμό στο Λονδίνο και πέτυχε μια απίστευτη γκολάρα! Ήταν όμως και ο παίκτης που με ένα πέναλτι κόντρα στη Λανς έβγαζε από τα ρούχα τους, τους Παναθηναϊκούς.

Ο ίδιος χρωστούσε πολλά στους «πράσινους», η ευκαιρία που του έδωσαν μεγάλη και ο ίδιος δεν σκεφτόταν ποτέ να αποχωρήσει «ο Παναθηναϊκός με έκανε άνθρωπο. Εγώ δεν ζητώ τίποτα», ήταν η απάντησή του για νέο συμβόλαιο! Το 2008 πάντως ήταν οι «πράσινοι» που του έκλεισαν τον δρόμο για μια μεγάλη μεταγραφή! Η Χέρτα του έδινε τέσσερις φορές πάνω τα χρήματα που έπαιρνε στον Παναθηναϊκό, ο ίδιος είχε φτάσει στα... όρια του, αλλά η διοίκηση «χάλασε» το deal. Ηταν ο παίκτης που από το δεξί άκρο... άκουγε τα πάντα. Για κάποιους δίκαια, για κάποιους άλλους άδικα, αλλά δίχως αμφιβολία ήταν πάντα ο σάκος του μποξ! Κι όμως δεν ξέσπασε ποτέ, πόσο υπομονή...

Χειροκροτήθηκε για τα δυο του γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ, άκουσε το όνομά του από την εξέδρα και το 2010 γεύτηκε τον τίτλο, αφήνοντας πίσω του πικρόχολα σχόλια και άσχημες κριτικές. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό το γυαλί ήταν ραγισμένο και ποτέ δεν θα κολλούσε! Το νταμπλ ήταν η καλύτερη τελευταία του ανάμνηση, γιατί το πανό που αναρτήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 «Οχι άλλο Βύντρα...» σηματοδούσε και το διαζύγιο.

Ο ίδιος δεν μπορούσε άλλο, ήθελε την ηρεμία και το εξωτερικό ήταν η μοναδική διέξοδος! Πριν τη Λεβάντε όμως, ένα ερυθρόλευκο σινιάλο θα μπορούσε να αλλάξει μια για πάντα την πορεία της καριέρας του. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως ενδιαφέρθηκε ζεστά, εκεί δεν υπήρχε η γκρίνια και ο Βύντρα θα μπορούσε να κατακτήσει έναν τίτλο, αλλά και να βάλει στο τραπεζικό του λογιαριασμό ένα μεγάλο ποσό «Είμαι Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να το κάνω αυτό... Θέλω να φύγω για το εξωτερικό»!

Η Λεβάντε τον υποδέχθηκε και για 18 μήνες είχε το ρόλο βασικού! Εκανε τις γκέλες του, είχε τις άσχημες στιγμές του, έβαλε όμως γκολ στη Μπαρτσελόνα και βοήθησε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της! Δεν είχε τη γκρίνια, δεν είχε άσχημη κριτική και ούτε εξέδρα που να περιμένει κάθε του ενέργεια για να... κράξει!

Επαιξε κόντρα στους κορυφαίους, πάτησε Καμπ Νου και Μπερναμπέου εισπράτοντας το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά βάζοντας και στο βιογραφικό του ένα τεράστιο επίτευγμα, τη συμμετοχή του στην Primera! Είδε διαφορετική αντιμετώπιση, η ποδοσφαιρική του κουλτούρα άλλαξε σε λίγους μήνες και αποτέλεσε το σκαλοπάτι για τις επόμενες κινήσεις του.

Στην Ελλάδα τα αυτιά του ήταν κλειστά, δεν ήθελε να ακούει τα όσα του καταλόγιζαν, στην Ισπανία όμως τα είχε ανοιχτά και η ωριμότητα που έδειξε τον βοήθησαν να παραμείνει όρθιος. Στην Ελλάδα είχε τον τίτλο του «Γκαφατζή», ωστόσο όπου και αν έπαιξε ήταν «μαχητής». Αλλωστε, έμαθε να επιβιώνει από μικρό παιδί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις... Λουκάς Βύντρα, το νέο Hot όνομα του Ισραήλ! Το Τελ Αβίβ είναι δύσκολος τόπος για αθλητές, μιας και ο κόσμος είναι πολύ αυστηρός κριτής! Θα τα βγάλει πέρα;

Έτσι τον είδαν....

Ο Ιράντ Τσαφίρ, στους κορυφαίους δημοοσιογράφους του Ισραήλ γράφει στο Gazzetta Weekend, για το πως είδε η Χάποελ τον Βύντρα! «H Χάποελ είναι από τις πιο μεγάλες ομάδες στο Ισραήλ. Επίσης από τις πιο πετυχημένες σε επίπεδο Ευρώπης. Πέρυσι η χρονιά ήταν καταστροφική καθώς κατετάγη 8η. Φέτος το καλοκαίρι με νέο ιδιοκτήτη άλλαξε όλο το σύστημα και σχεδόν κάθε θέση στην ομάδα. Αντικαταστάθηκε όλο το τεχνικό staff. Μόνο 4 παίκτες σώθηκαν από πέρυσι. Έως τώρα έχουν υπογράψει 19 παίκτες. Οι περισσότεροι νεαροί σε ηλικία.

Οι ομάδες στην χώρα μπορούν να έχουν έως πέντε ξένους. Η Χάποελ επέλεξε να δώσει βάση σε ξένους με ποιότητα. Συμπεριλαμβανομένων τριών Ρουμάνων, δυο εξ αυτών διεθνείς. Για το κέντρο της άμυνας ήθελαν εμπειρία. Τους προτάθηκε ο Σωκράτης Φυτανίδης αλλά ήθελαν ένα πιο δυνατό όνομα. Αυτό ήθελε ο Αμίρ Καμπίρι, ο νέος ιδιοκτήτης. Αυτό ήταν ο Βύντρα.

Η ομάδα τον έφερε κρυφά στο Τελ Αβίβ. Του προσέφερε ετήσιο συμβόλαιο με 250.000 ευρώ. Αυτός γύρισε στην Ελλάδα, έχοντας πει στον σύλλογο πως θα υπογράψει. Όμως μετά άσκησε... βέτο η γυναίκα του. Η ομάδα τον έφερε ξανά στην χώρα και του προσέφερε ακόμα πιο μεγάλο συμβόλαιο με 2 χρόνια παραπάνω. Σύντομα ακόμα και η γυναίκα του συμφώνησε και ο Καμπίρι υποσχέθηκε να βρει ένα σωστό και καλό σχολείο για τον γιό του.

 

Τελευταία Νέα