Πάμε... τρέχοντας στα Ζαγόρια! (pics)

Gazzetta team
Πάμε... τρέχοντας στα Ζαγόρια! (pics)

bet365

Όχι 10, όχι 100, αλλά 1650 αθλητές είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν τα όρια τους και παράλληλα να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Τύμφης και των Ζαγοροχωρίων!

Για τους περισσότερους καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και... αραλίκι. Υπάρχουν κι αυτοί όμως που προτιμούν το βουνό και το τρέξιμο. Την δράση και την περιπέτεια. Αυτοί είναι οι 1650 αθλητές (επαγγελματίες και μη) που σήμερα (Σάββατο 25/7) και αύριο (Κυριακή 26/7) θα δουν μέχρι που φτάνουν οι αντοχές τους λαμβάνοντας μέρος στον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος. Με την επιτυχία δεδομένη από τα 4 προηγούμενα καλοκαίρια, για 5η φορά φέτος τα χωριά του Ζαγορίου όλο το Weekend... ζωηρεύουν από αθλητές και θεατές που θα παρακολουθήσουν από κοντά το 5ο Τhe NorthFace Zagori Mountain Running!

Αθλητές από κάθε... γωνιά του πλανήτη συνδυάζουν το αγαπημένο τους σπορ, με μαγικές φυσικές εικόνες που προσφέρει η περιοχή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πλην των Ελλήνων, ανάμεσα στους διαγωνζόμενους, υπάρχουν συμμετοχές από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Πολωνία και Αλβανία, ενώ θα τρέξουν επίσης αθλητές από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Αργεντινή. Διαβάζοντας και μόνο τον κατάλογο των παραπάνω χωρών, καταλαβαίνει κανείς εύκολα το πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας, αλλά και το πόση διαφήμιση γίνεται στην περιοχή.

Μάλιστα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι για τον τουρισμό... Στον πρόλογο, κάναμε λόγο για αθλητές που θα δοκιμάσουν τα όρια τους. Πως αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν αυτοί που θα πάρουν μέρος στον αγώνα των 80 (!!!) χιλιομέτρων, τρέχοντας σε κακοτράχαλα μονοπάτια, σε δύσκολες διαδρομές με ανηφόρες και κατηφόρες; Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους του μαραθωνίου των 42 χιλιομέτρων, αλλά και μικρότερων διαδρομών όπως είναι τα 10 και τα 21 χιλιόμετρα, αντίστοιχα!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν δώσει στην δημοσιότητα οι διοργανωτές των αγώνων η εκκίνηση και ο τερματισμός για την πιο μεγάλη και επίπονη διαδρομή των 80km θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στο Τσεπέλοβο (με θετική υψομετρική διαφορά που υπερβαίνει τα 5.000 μέτρα). Επίσης σήμερα θα γίνει και η διαδρομή των 42km, με εκκίνηση τους Κήπους Ζαγορίου και τερματισμό στο Τσεπέλοβο.

Όσο αφορά τους υπόλοιπους δύο αγώνες των 21km και 10km, θα διεξαχθούν αύριο (Κυριακή) με αφετηρία και τερματισμό τους Κήπους! Βέβαια να τονιστεί πως εκτός από τα δύο παραπάνω χωριά η δράση θα... μεταφερθεί και σε πολλά άλλα χωριά και τοποθεσίες της περιοχής αφού σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρξουν σε Δίλοφο, Βίτσα, Μονοδένδρι, Κουκούλι, γεφύρι Κόκκορη, Κλήμα, Πηγές Βοϊδομάτη, Μεγάλο Πάπιγκο, Καταφύγιο Αστράκας, Λίμνη Ρομπόζι, Αυγερινός, Σκάλα Τσεπέλοβου, Καπέσοβο, Κήποι, Οροπέδιο Λιμνών, Μονή Στομίου, Αβάλος!

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν, καθώς σε μέρες καύσωνα, μια επίσκεψη στα Ζαγοροχώρια φαντάζει ως... όαση!

 

Τελευταία Νέα