Celebrities και ακριβά αυτοκίνητα; ΝΟΟΟΤ!

Νίκος Τσιώκος
Celebrities και ακριβά αυτοκίνητα; ΝΟΟΟΤ!

bet365

Ferrari, Porsche ή μια Lamborghini; Άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Όμως κι αυτοί που τα έχουν καμιά φορά αποφεύγουν τα... έξοδα! Από το Prius του Λεονάρντο ντι Κάπριο μέχρι το Acura του Ζούκερμπεργκ. Εντάξει δεν τα πήραν και τζάμπα...

«Αφού τα έχω γιατί να μην πάρω κι ένα ακριβό αμάξι», θα σκέφτεται ο κάθε λογής γνωστός ηθοποιός, επιχειρηματίας, τραγουδιστής ή ό,τι άλλο μπορεί να φέρει μια λαμπρή καριέρα που σημαίνει κι ένα... κάρο χρήματα.

Οι celebrities... δεν ξέρουν τι έχουν και γι' αυτό τους βλέπουμε να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα, τα οποία αξίζουν... μια περιουσία. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που είναι λίγο πιο... ταπεινοί. Άλλωστε, βρε αδερφέ αν έχεις... τρέλα μ' ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τότε αξίζει να το πάρεις ακόμα κι αν κοστίζει... 100 ευρώ!!!

Έτσι, υπάρχει το ενδεχόμενο να συναντήσουμε κάποιον γνωστό, αλλά να έχει απλά ένα ας πούμε Toyota Prius Hybrid, όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ή ένα Acura TSX, όπως ο... άρχοντας του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Παρακάτω, λοιπόν, μπορείτε να δείτε μερικές τέτοιες περιπτώσεις.

Ίνγκβαρ Κάμπραντ Volvo 240

Ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ είναι ο ιδρυτής των ΙΚΕΑ και η περιουσία του εκτιμάται στα 30 δις δολάρια (το γράφω έτσι καλύτερα γιατί με τα μηδενικά θα... χαθεί η μπάλα). Ωστόσο, αντί να επιλέξει ένα super car, αρκείται να οδηγεί το... ταπεινό Volvo 240. Αυτό του κόστισε μόνο 1500-2000 δολάρια, τη στιγμή που θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του 15000 Bugatti Veyron. Η μία αξίζει 2 εκ. δολάρια. Το καλύτερο; Ότι μερικές φορές παίρνει και το λεωφορείο!

Ρον Άρτεστ Hyundai Genesis

Ο Ρον Άρνεστ είναι γνωστός για τη συνεισφορά του σε Σικάγο Μπουλς και Νιού Γιορκ Νικς. Η περιουσία του εκτιμάται περίπου στα 20 εκ. δολάρια, αλλά σημαίνει κάτι αυτό; Για τον ίδιο όχι, αφού οδηγεί ένα Hyundai Genesis, με το εν λόγω σεντάν να κοστίζει μόλις 35000 δολάρια. Τι είναι μπροστά στα 20 εκατομμύρια;

Στιβ Μπάλμερ Ford Fusion Hybrid

Πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft και νυν ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς. Πόσα έχει περιουσία; Μόνο 21 δις δολάρια! Ψίχουλα! Γι' αυτό και κυκλοφορεί με ένα Ford Fusion Hybrid, το οποίο ακόμα και με τις... μόντες που επέλεξε να κάνει φτάνει σε αξία τα κάτι λιγότερα από 40 χιλιάδες δολάρια.

Λεονάρντο ντι Κάπριο Toyota Prius Hybrid

Δε χρειάζονται συστάσεις για τον ηθοποιό. Έχει παίξει σε πάμπολες ταινίες, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πλούσιους σταρ του Χόλιγουντ. Ωστόσο, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο είναι και λίγο... οικολόγος επιλέγοντας για μέσο μεταφοράς ένα Toyota Prius Hybrid των 4 κυλίνδρων, αντί για μία... κούρσα πολλών εκατομμυρίων και... γούστων!

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ Volkswagen Jetta

Όταν λέγεσαι Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, έχεις τόσο μεγάλη φήμη στον καλλιτεχνικό χώρο και μερικά εκατομμύρια περιουσία (στη συγκεκριμένη περίπτωση 200 εκ. δολάρια), μπορείς να κυκλοφορείς με οποιοδήποτε αυτοκίνητο, που θα κλέβει τις εντυπώσεις. Αυτό κάνει, όμως, και το... σεμνό Volkswagen Jetta, που οδηγεί ο γνωστός τραγουδιστής και (καμιά φορά) ηθοποίος και το οποίο κοστίζει μόλις 16000 δολάρια. Κι αν δε γνωρίζετε το Jetta, τρέξτε πίσω στο 2001 και στο πρώτο σίκουελ της ταινίας Fast & Furious. Θα το δείτε να τα... βάζει μ' ένα Honda S2000.

Κλιντ Ίστγουντ GMC Typhoon

Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι γνωστός για τις ταινίες του στις δεκαετίες του 60, του 70 και του 80. Βέβαια, έχει κάνει κι άλλες (πλέον σκηνοθετεί και μάλιστα... ταινιάρες), με τους λογαριασμούς του στις τράπεζες (δε νομίζω να έχει μόνο έναν) να είναι αρκετά... φουσκωμένοι. Ωστόσο, του φτάνει και... περισσεύει το GMC Typhoon, το οποίο μπορεί να μην συγκαταλέγεται στα πολύ ακριβά αμάξια (29500 δολάρια), αλλά με τον κινητήρα V6 των 4,3 λίτρων και των 280 ίππων φτάνει τα 0-100 σε 5.3 δεύτερα.

Ντάνιελ Ράντκλιφ Fiat Punto

Μόνο και μόνο από το ρόλο του ως Χάρι Πότερ ο Ντάνιελ Ράντκλιφ (όχι μόνο σε μία ταινία) έκανε καλό... ταμείο πριν καν αγγίξει τα 18 χρόνια ζωής. Παρά την περιουσία που έκανε πολύ νωρίς, προτίμησε να μην αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο που θα είναι... τουμπανάτο και στο οποίο τα άλογα δε θα κρατιούνται! Ο νεαρός ηθοποιός επέλεξε απλά ένα Fiat Punto των 17800 δολαρίων αντί να αγοράσει μία Porsche ή μία Aston Martin. Αυτό διότι θεωρεί ότι το εν λόγω αυτοκίνητο είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Μελ Γκίμπσον Τoyota Cressida

Άλλος από κει! Με τις ταινίες που έχει κάνει ο Μελ Γκίμπσον, κι αυτός έχει προσθέσει αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του. Παρά ταύτα, η επιλογή του είναι ένα Toyota Cressida, που δεν κοστίζει πάνω από 10 χιλιάρικα, όμως... φοράει έναν τρίλιτρο κινητήρα V6.

Τζένιφερ Λόρενς Volkswagen Eos

Μόνο και μόνο ο... ντόρος που έχει γίνει στα social media για... πάρτη της έχει αποφέρει πάνω από 40 εκ. δολάρια μέσα σε λίγα χρόνια στην Τζένιφερ Λόρενς. Η λίαν συντόμως 25χρονη (15 Αυγούστου 1990) ηθοποιός προτίμησε, όμως, να κυκλοφορεί μ' ένα Volkswagen Eos, το οποίο της κόστισε 35000 δολάρια. Ποσό που φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με την περιουσία της.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Τελευταίος στη σχετική λίστα είναι ο... άρχοντας του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικών δικτύωσης έφτανε στον Ζούκερμπεργκ για να τα... οικονομήσει και να γίνει ένας από τους πιο πλούσιους celebrities, αφού το... ταμείο του έχει ξεφύγει στα 26 δις δολάρια. Ε και; Ούτε Ferrari έχει, ούτε Lamborghini, ούτε Porsche, ούτε Corvette, ούτε Aston Martin ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Αυτό που οδηγεί είναι ένα Honda Acura TSX, το οποίο μπορεί να κοστίζει 30 χιλιάρικα, αλλά και αυτά είναι λίγα για έναν άνθρωπο με μια τόσο μεγάλη περιουσία.

Θα μου πείτε, βέβαια, κι αυτά είναι ψιλοακριβούτσικα. Όμως, για μας που με τα... χίλια ζόρια παλεύουμε να πάρουμε ένα «μικρό» αμάξι που δε θα καίει πολύ, καθώς τα οικονομικά μας δεν επιτρέπουν και πολλά πράγματα. Για δαύτους που η περιουσία τους αγγίζει τα εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια αυτά τα αυτοκίνητα είναι για να... κάνουν τη δουλειά τους, καθώς θα μπορούσα να έχουν μεγάλα super cars και να απολαμβάνουν τη χλιδή τους.

 

Τελευταία Νέα