Αμπού Ντιαμπί: Εννιά χρόνια... τραυματίας!

Αμπού Ντιαμπί: Εννιά χρόνια... τραυματίας!

bet365

Στο Λονδίνο πήγε να γίνει ο... νέος Bιεϊρά! Τελικά ήταν ο «καλύτερος πελάτης» των γιατρών! Με 42 (!!!) τραυματισμούς σε 9 χρόνια ο Αμπού Ντιαμπί ποδοσφαιρικά δεν κατάφερε πολλά, αλλά το όνομα του μπορεί να το δει στο Γκίνες! Ως... επαγγελματίας τραυματίας!

Ύστερα από εννιά χρόνια παρουσίας του στην Αρσεναλ, ο Αμπού Ντιάμπί αποχαιρετά τους «κανονιέρηδες» με 180 συμμετοχές και πάνω από 40 τραυματισμούς!

- «Ελα, Αμπού τι κάνεις;»

- «Είμαι τραυματίας».

Ενας τόσο σύντομος διάλογος, ο οποίος επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα με πρωταγωνιστή τον Αμπού Ντιαμπί. Το μόνο που άλλαζε ήταν ο συνομιλητής του. Είναι ο παίκτης που έχει χτυπήσει από την κορυφή μέχρι τα... νύχια. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον μία φορά έχει χτυπήσει σχεδόν σε όλο του το σώμα.

Η γάμπα του τον έχει ταλαιπωρήσει 11 (!) φορές, άλλες τρεις έχει υποστεί τράβηγμα ή μυικό τραυματισμό στον τετρακέφαλο και άλλες πέντε στο γοφό. Εξι φορές έχει δει τον αστράγαλό του να τον αφήνει στα πιτς. Συνολικά, πέρασε περίπου 4,5 χρόνια σε αποθεραπείες, αποκαταστάσεις και αγωνίας για το μέλλον του. Ενα μέλλον που σήμερα είναι στο κενό.

Στις 28 Μαρτίου του 2013, είχε γίνει γνωστό ότι ο Ντιαμπί είναι και πάλι τραυματίας έχοντας υποστεί ρήξη χιαστών. Θα επέστρεφε σε 8 με 9 μήνες. Ο τότε 27χρονος Γάλλος έβλεπε την ατυχία ξανά να είναι... δίπλα του. Είχε ήδη χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της περασμένης σεζόν εξαιτίας προβλημάτων στον αστράγαλο και τη γάμπα, ενώ το 2006 είχε υποστεί μετατόπιση αστραγάλου. Αυτός ήταν ακόμη ένας σοβαρός τραυματισμός το 2006, μετά το μαρκάρισμα του Νταν Σμιθ της Σάντερλαντ, το οποίο του στέρησε τη χρονιά.

«Ο Ντιαμπί είναι ένας παίκτης για τον οποίο τρέφω απεριόριστη εμπιστοσύνη. Κάθε φορά που επιστρέφει από έναν διαφορετικό τραυματισμό, πρέπει να ξεκινάει από το μηδέν. Αν ο Ντιαμπί είναι εντελώς καλά, θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Αρσεναλ», αυτή η δήλωση ανήκει στον Αρσέν Βενγκέρ και έγινε το Νοέμβριο του 2014.

«Είχα μια κουβέντα μαζί του και του είπα πως φαντάζομαι το μέλλον. Φυσικά κατάλαβε ότι πρέπει να αποδώσει και να δείξει ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να συνεχίσει με συνέπεια στις υποχρεώσεις της ομάδας. Θα δούμε τι θα γίνει από εκεί και πέρα», είπε αργότερα τον Απρίλιο ο Αλσατός τεχνικός.

Τελικά, στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου έγινε γνωστό ότι ο 29χρονος αποχαιρετά την Άρσεναλ ύστερα από 9 χρόνια παρουσίας του ή μάλλον απουσίας του από το Λονδίνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι για 222 εβδομάδες ήταν τραυματίας! Την 1η μέρα του Ιουλίου, ο Ντιαμπί αποχωρεί και επίσημα, με τους «κανονιέρηδες» να ανακοινώνουν το τέλος της συνεργασίας τους με το Γάλλο και τους Όστιν Λίπμαν, Μπράντον Όρμοντ-Ότεβιλ και Τζος Βίκερς.

Η λίστα με τους τραυματισμούς του τον Απρίλιο του 2013. Τότε είχε... 36 προβλήματα!

Σήμερα, έχουν προστεθεί άλλοι έξι!

Ενα γράφημα για τους τραυματισμούς του, που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2014:

 

Τελευταία Νέα