Η Α.Ε.Κ. η τριπλέτα της επίθεσης και ο... κακός μπελάς!

Γιώργος Τσακίρης
Η Α.Ε.Κ. η τριπλέτα της επίθεσης και ο... κακός μπελάς!

bet365

Η Ένωση αντιμετωπίζει εκτός έδρας (στο κοινό ΟΑΚΑ) τον... αφιλόξενο -για εκείνη- Παναθηναϊκό και ψάχνει την πρώτη νίκη, και σε ντέρμπι, και έπειτα από 13 χρόνια στο «σπίτι» των «πράσινων»

Ειδική προσφορά* για τα ντέρμπι της Κυριακής | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ένα ακόμη μεγάλο ματς για την ΑΕΚ, το τρίτο έως τώρα στη σεζόν, το μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας φυσικά αφού φιλοξενείται στην κοινή έδρα του Ολυμπιακού Σταδίου από τον Παναθηναϊκό... Μια πολύ σημαντική αναμέτρηση για τους «κιτρινόμαυρους» (προφανώς και για τους γηπεδούχους, απλά σε τούτο το κομμάτι εστιάζουμε στους φιλοξενούμενους) που επιθυμούν να συνεχίσουν νικηφόρα μετά την επικράτησή τους στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος για τον οποίο στην Ένωση αναζητούν τη νίκη και μόνο αυτή...

Το πιο σημαντικό είναι δεδομένα ότι στην ΑΕΚ επιθυμούν να πανηγυρίσουν κυρίως για να διατηρήσουν (ή και να μαζέψουν ακόμη περισσότερο) τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω τους στη σχετική βαθμολογία. Κοινώς τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ οι οποίοι έχουν αφήσει πίσω την Ένωση στους 6 και 4 βαθμούς αντίστοιχα... Είναι, λοιπόν, απόλυτα λογικό και δικαιολογημένο η βασική αιτία για την οποία ψάχνουν και θέλουν τη νίκη και μόνο αυτή οι «κιτρινόμαυροι» να αφορά το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν (ενόψει και των πλέι οφ): τη βαθμολογία.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι λόγοι, η βαθμολογία και το σερί νικών δηλαδή, για τους οποίους η ΑΕΚ οφείλει και θα παίξει μόνο για τους τρεις βαθμούς στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον... κακό της μπελά! Διότι ο Παναθηναϊκός διαχρονικά, από πάντα κοινώς, ήταν ο κακός της ''δαίμονας''. Παλιά, πολύ πιο παλιά και προ Κόκκαλη εποχή (και όσων ακολουθήσαν σε αυτή αλλά και μετά με Μαρινάκη), μεταξύ των τριών μεγάλων ομάδων και βασικών διεκδικητών και κατακτητών τίτλων, υπήρχε μια ισορροπία στις αναμετρήσεις τους: η ΑΕΚ είχε περισσότερες νίκες από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό...



Στη νεότερη, πιο πρόσφατη, ιστορία των αναμετρήσεων της Ένωσης με τους «πράσινους», αυτό δεν άλλαξε. Να αποτελεί -κοινώς- τον κακό της... δαίμονα, τον αντίπαλο που της είναι μεγάλος... μπελάς! Από την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και μετά η ΑΕΚ έχει ηττηθεί από τον Παναθηναϊκός δυο φορές (στα πλέι οφ) και καμία στην κανονική περίοδο (πάντα με γηπεδούχο τους «πράσινους»), αφού έχει μόνο ισοπαλίες.

Η ΑΕΚ κέρδισε για τελευταία φορά το 2006 στο ΟΑΚΑ 1-2 με πρωταγωνιστή τον Δέλλα που είχε κερδίσει πέναλτι (το είχε μετατρέψει σε γκολ ο Μαντούκα) και είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ με εκπληκτική προσποίηση και τελείωμα με δυνατό σουτ! Από τότε και σε 16 ματς που έχουν δώσει οι δυο ομάδες ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο αφεντικό με 8 νίκες και 8 ισοπαλίες... Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν να πανηγυρίσουν, κοινώς, στην έδρα των «πράσινων» (για το πρωτάθλημα, διότι υπάρχει και το 0-2 με τον Λυμπερόπουλο σκόρερ στο Κύπελλο για την ΑΕΚ) τουλάχιστον 13 χρόνια!

Εδώ προφανώς και εκείνο το... στοιχείο που μπορεί να δώσει κάτι το θετικό ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός ότι: οι παραδόσεις είναι για να σπάνε... Και στατιστικά να το δούμε κάποτε θα πρέπει και η ΑΕΚ να κερδίσει το τριφύλλι στην έδρα του. Καλό θα ήταν αυτό να γίνει φέτος και τούτη την αγωνιστική προκειμένου να καταφέρει η ομάδα του Κωστένογλου (ίσως) να μαζέψει κι' άλλο τη διαφορά, είτε να την εκμηδενίσει σε μεγάλο βαθμό σχετικά με τον ΠΑΟΚ είτε να την πάει στη νίκη (στο μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό...

Για να το πετύχει αυτό, να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει να αξιοποιηθεί η αποδοτική επιθετική τριπλέτα της, Ολιβέιρα, Λιβάια και Μάνταλος και φυσικά η άμυνά της να μη κάνει άλλες ευγενικές χορηγίες σε τέρματα των αντιπάλων της (όπως έκανε με τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο για παράδειγμα)... Δεν είναι υπερβολή αυτό που σημειώνουμε παραπάνω για τους τρεις της επίθεσης.

Δώστε βάση και θα το καταλάβετε κι εσείς... Ο Πορτογάλος φορ, ο Κροάτης μεσοεπιθετικός και ο Έλληνας αρχηγός της ΑΕΚ έχουν συμμετοχή στα 20 από τα 21 συνολικά φετινά τέρματα της ομάδας. Μάλιστα έχουν καταφέρει να σκοράρουν, να πετύχουν από τα 21, τα 15 γκολ της ΑΕΚ. Με δυο λόγια και χωρίς πολλά – πολλά, για να καταφέρει η Ένωση να πανηγυρίσει τρίποντο στο ΟΑΚΑ στην έδρα του Παναθηναϊκού, θα πρέπει η τριπλέτα της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης, να είναι τουλάχιστον στην καλή της (και παραγωγική της) μέρα...


Ο Νίκος Κωστένογλου εξήγησε στους ποδοσφαιριστές του από την προπόνηση της περασμένης Πέμπτης όλα όσα αφορούν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, το γιατί και το πώς μεταμορφώνεται στα δυνατά ματς και παίρνει αποτέλεσμα, ενώ ζήτησε να έχουν συγκέντρωση για όλο το διάστημα της αναμέτρησης. Πολύ σωστή παρατήρηση και φυσικά το είπε με μεγαλύτερη έμφαση και δείχνοντας παράλληλα σε συγκεκριμένα ματς πόσο στοίχισε στην ομάδα το γεγονός ότι δεν ήταν συγκεντρωμένοι και στο 100% στο ματς!

«Αν παίξουμε στο 100% σε επίπεδο συγκέντρωση και τακτικής προσήλωσης σας εγγυώμαι ότι θα κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Χρειαζόμαστε μια νίκη σε σημαντικό ματς και απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναϊκός», είπε επίσης ο «Κωστέ» που δεν έχει επιτρέψει σε κανέναν στο... κιτρινόμαυρο στρατόπεδο να είναι χαλαρός. Κανονικά απέναντι σε έναν αντίπαλο με τα αποτελέσματα που αναφέρουμε παραπάνω, αλλά και με την εικόνα του στα ντέρμπι έως τώρα τη σεζόν που διανύουμε, δεν γίνεται να είναι κάποιος χαλαρός... Ξεκάθαρα πράγματα.
 

Τελευταία Νέα