Οι Diamond Signs... είναι παντοτινές! (vids)

Οι Diamond Signs... είναι παντοτινές! (vids)

bet365

Οι εξαιρετικά ταλαντούχες Diamond Signs μιλούν στο G-Weekend για την γυναικεία μπάντα τους, τις μέταλ και ροκ επιρροές της, τα σχέδια τους αλλά και τα απρόοπτα των Live εμφανίσεών τους!

Οι Diamond Signs είναι μία all female hard rock μπάντα. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από 4 κορίτσια με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη και το πάθος τους για την μουσική. To πρόγραμμά τους κινείται σε classic rock, hard rock και metal covers. Διασκευάζουν τα τραγούδια με τον δικό τους τρόπο αλλά πάντα με πολύ σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Band Members:

Joan Kollia: Vocals

Ioanna Mitsioni: Guitar

Kiki Karanikola: Bass

Maria 'Cozy' Abatzoglou: Drums

Με αφορμή την εμφάνισή τους στα Χανιά, όπου πήγαν εξαιρετικά, η τραγουδίστριά τους, Joan Kollia, καθώς και τα άλλα μέλη του σχήματος κάνουν τις σχετικές και απαραίτητες... συστάσεις μέσω του G-Weekend. Ειδικότερα:

- Diamond Signs, μία μπάντα που δημιουργήσατε τον Οκτώβριο του 2017. Εκτός από την κοινή σας αγάπη για την ροκ και μέταλ μουσική υπήρχε άλλος λόγος ή λόγοι για την δημιουργία του γκρουπ;

Η αγάπη για την μουσική τα περιλαμβάνει όλα. Είναι από μόνη της η κινητήρια δύναμη για να γίνει κάτι όμορφο. Η αρχική ιδέα για την δημιουργία μιας αποκλειστικά γυναικείας μπάντας ήταν της drummer μας, της Μαρίας. Εφόσον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες μπάντες θα ήταν κάτι πρωτότυπο. Όλα τα υπόλοιπα ακολούθησαν μετά.

- Γιατί σκεφτήκατε αυτό το όνομα; Είχατε στο μυαλό σας και άλλα ονόματα για το γκρουπ σας;

Υπήρξαν αρκετές ιδέες αρχικά, αλλά τελικά επικράτησε αυτή της Joan, της τραγουδίστριας μας. Diamond Signs=σημάδια διαμαντιών. Τα διαμάντια είναι πολύτιμα όσο είμαστε η μία για την άλλη σε αυτό το group. Επίσης επειδή τα κομμάτια που παίζουμε είναι διαχρονικά και αντέχουν στον χρόνο,αποτελούν τα διαμάντια της rock.

- Πόσο εύκολο είναι μία καθαρά γυναικεία μπάντα να μπορεί να σταθεί σε μέταλ χώρο και ειδικά στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι εύκολο. Όχι μόνο για μία γυναικεία μπάντα αλλά για καμία μπάντα. Επίσης να διευκρινίσουμε ότι δεν είμαστε metal μπάντα αλλά το ρεπερτόριό μας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από classic-hard rock αλλά και metal. Τώρα για το πόσο εύκολα μπορούμε να σταθούμε σε αυτόν τον χώρο, πιστεύουμε ότι το κοινό που μας ακούει και μας υποστηρίζει στα live μας, εισπράττει αυτό ακριβώς που νιώθουμε κι εμείς επάνω στη σκηνή. Περνάει τόσο καλά όσο κι εμείς. Όταν παίζεις την μουσική που αγαπάς, με μια ομάδα που επίσης αγαπάς (σ.σ. γιατί πλέον έχουμε γίνει ένα όμορφο δεμένο παρεάκι), αυτή η χημεία βγαίνει προς τα έξω και ο κόσμος την εισπράττει. Αυτή είναι η αλήθεια μας και αυτό είναι κάτι που μας λένε σε κάθε live. Δεν έρχονται απλά να δούνε 4 γυναίκες που παίζουν μουσική από καθαρή περιέργεια. Ίσως να συνέβαινε στις πρώτες εμφανίσεις μας. Όταν είσαι ειλικρινής με αυτό που κάνεις και δεν κοροϊδεύεις,τότε μπορείς να σταθείς επάξια παντού.

- Εκτός από διασκευές τις οποίες κάνετε με πραγματικά εξαιρετική παρουσία, έχετε μπει στην διαδικασία για να βγάλετε μία δική σας δισκογραφική δουλειά; Να έχετε κάτι καθαρά δικό σας.

Ναι το έχουμε σκεφτεί και το θέλουμε πολύ. Θα γίνει και αυτό σιγά σιγά.

- Εκτός από τον Dio ποια είναι τα άλλα μεγάλα πρότυπά σας από το ροκ και το μέταλ;

Η κάθε μία από εμάς έχει διαφορετικά πρότυπα και ποικίλουν. Πάντα μέσα στα πλαίσια της rock. Από Socrates και Deep Purple μέχρι Mercyful Fate και Death. Δεν θα αναφερθούμε στα κλασσικά μεγαθήρια (Sabbath, Maiden) γιατί θα γίνουμε γραφικές.

- Στα Live προφανώς και υπάρχουν απρόοπτα. Έχετε κορυφαία στιγμή σε συναυλία σας ή μία δύσκολη κατάσταση;

Πρόσφατα παίξαμε στο Chania Rock Festival, όπου ήταν λίγο δύσκολα λόγω καιρικών συνθηκών. Παίξαμε πολύ νωρίς, με καυτό ήλιο και σχεδόν χωρίς ολοκληρωμένο soundcheck αλλά το αντιμετωπίσαμε και όλα πήγαν καλά εν τέλει. Ένα άλλο αστείο απρόοπτο, που συνέβη σε ένα live μας ήταν το παντελόνι της τραγουδίστριας που σκίστηκε ελαφρώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κουνηθεί και να "παίξει" επάνω στη σκηνή. Κρατιόμασταν την ώρα που παίζαμε να μην σκάσουμε από τα γέλια.

- Υπήρξε κοινό σε Live σας που να σας έχει μείνει πιο έντονα ως ανάμνηση για το πάθος και την ζωντάνια του σε σχέση πάντα με άλλες συναυλίες σας;

Σε κάθε live μας θα υπάρξουν πάντα κάποια άτομα που θα μας πουν κάτι και θα το θυμόμαστε. Έστω και ένα άτομο μπορεί να μας μείνει αξέχαστο. Π.χ. έχουμε κάποιους fans, που από τότε που μας είδαν πρώτη φορά,μας ακολουθούν παντού: όπου κι αν παίξουμε. Κάτι όμως που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ είναι το κοινό στο Chania Rock Festival, που μας τίμησε και ήρθε να μας δει μέσα στον ήλιο και αφού τελειώσαμε φώναζε (κι άλλο-κι άλλο).

- Τι σας αρέσει και τι όχι στην ελληνική μέταλ σκηνή; Ποιες θεωρείτε τις κορυφαίες μπάντες;

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε και να αναφέρουμε κάποια συγκεκριμένη μπάντα. Το επίπεδο έχει ανέβει πραγματικά πολύ στην Ελλάδα, γενικά, αλλά και ειδικά στην metal σκηνή. Όλοι όσοι ασχολούνται, βάζουν την ψυχή τους κάνοντας αυτό που τους εκφράζει και τους θεωρούμε ήρωες, διότι όπως είπαμε και πιο πριν, οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολες.

- Πρόσφατα εμφανιστήκατε στο ροκ φέστιβαλ των Χανίων. Πως ήταν αυτή σας η εμπειρία και πως διαχειριστήκατε την ζέστη και τις δύσκολες συνθήκες από πλευράς καιρού;

Όσον αφορά στις συνθήκες και στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε συμβαίνει το εξής: όταν ανεβαίνεις στην σκηνή ένα μαγικό πράγμα γίνεται και το μόνο που θέλεις είναι να δώσεις το 200% του εαυτού σου, να παίξεις όσο το δυνατόν καλύτερα και δεν σε απασχολεί ούτε ο καιρός ούτε αν έχεις πυρετό ούτε αν πονάς κάπου. Αυτό ακριβώς συνέβη στα Χανιά. Τα δώσαμε όλα και δεν μας ένοιαξε τίποτα. Ας λιποθυμούσαμε μετά! (η drummer μας έριχνε νερό στο κεφάλι της μετά από κάθε τραγούδι,χα χα χα).Rock n roll καταστάσεις...

- Ποια είναι τα επόμενά σας επαγγελματικά - μουσικά πλάνα;

Αυτό που μας γεμίζει και μας αρέσει να κάνουμε προς το παρόν είναι να παίζουμε την μουσική που αγαπάμε με live εμφανίσεις,όπως είπαμε και στην αρχή. Ο σκοπός μας μελλοντικά είναι να γράψουμε και δικά μας κομμάτια.

- Δείτε εδώ το επίσημο Facebook της μπάντας.

 

Τελευταία Νέα