Ντε Χέα: Κάνει λάθη, «πληρώνει» και για την άμυνα...

Κώστας Ζάλιαρης
Ντε Χέα: Κάνει λάθη, «πληρώνει» και για την άμυνα...

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal παίρνει θέση για όσα έχει ακούσει ο Ντε Χέα μετά και το ντέρμπι του Μάντσεστερ, τις ευθύνες της άμυνας της Γιουνάιτεντ, το συμβόλαιο του Ισπανού και τις σκέψεις του για μεταγραφή...

Οι «κόκκινοι διάβολοι», το βράδυ της περασμένης Τετάρτης φανέρωσαν όσα τους χωρίζουν αυτή τη στιγμή από τους συμπολίτες τους, στη γαλάζια πλευρά της πόλης.

Η Σίτι, δυσκολεύθηκε μονάχα για ένα ημίχρονο κι έπειτα κυριάρχησε, φτάνοντας στο 2-0 για να πάρει ακόμα μια νίκη σε ντέρμπι του Μάντσεστερ και να «αλώσει» γι' ακόμα μια σεζόν το «Ολντ Τράφορντ».

Από την ώρα που ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, ακολούθησε... γαϊτανάκι δηλώσεων, σχολίων, κριτικής, αναλύσεων και παρουσίασης αριθμών, στοιχείων και αγωνιστικής εικόνας.

Ο Νταβίντ Ντε Χέα είναι ένας εξ αυτών που βρέθηκε κατά κύριο λόγο στο επίκεντρο και η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε διόλου άδικα αυτό. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε πάλι λάθη που ήταν καθοριστικά, αφού, ακόμα κι αν κάποιος θέλει να του δικαιολογήσει το πρώτο γκολ στην κλειστή του γωνία γιατί ξαφνιάστηκε από το σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα, τότε σίγουρα δεν δικαιολογείται η αντίδρασή του στο τέρμα του Σανέ.

Και εύλογα μπορεί να πει κανείς για τις κακές στιγμές των παικτών που μπορούν να χαρακτηριστούν εκ των κορυφαίων στη θέση τους, παρ' όλα αυτά, ο Νταβίντ Ντε Χέα δεν βοήθησε καθόλου τον εαυτό του, μόλις λίγες μέρες μετά από την κάκιστη εμφάνιση στην «τεσσάρα» από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Σε αυτά τα λάθη, προστίθεται και η γκάφα στον επαναληπτικό προημιτελικό του Champions League στο χαμηλό δεξί σουτ του Μέσι. Και χαμηλά και με το κακό του πόδι, ο Αργεντινός κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε της Γιουνάιτεντ σε φαινομενικά εύκολο σουτ, με αποτέλεσμα να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Σόλσκιερ, η οποία εν τέλει ηττήθηκε 3-0.

Ο Ντε Χέα βιώνει και με το παραπάνω το... σύνδρομο του τερματοφύλακα. Από το ζενίθ στο ναδίρ και τούμπαλιν. Τη μια στα ψηλά, την άλλη στα χαμηλά. Γιατί λίγο πριν από αυτά τα τελευταία λάθη που έχει κάνει και τα οποία έχουν στοιχίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε προηγηθεί εκπληκτική επέμβαση σε εντός έδρας ματς κόντρα στη Γουέστ Χαμ, για να καταφέρει η ομάδα του να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1. Και πολύ νωρίτερα μέσα στην τρέχουσα σεζόν, είχε κατεβάσει ρολά στην εστία του στο «Γουέμπλεϊ», με τους παίκτες της Τότεναμ να μην ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να τον νικήσουν, φτάνοντας στην απόγνωση. Τότε, ήταν ο Ντε Χέα που κράτησε όρθιους τους «κόκκινους διαβόλους». Τώρα, είναι εκείνος που κάνει απανωτά λάθη και συμπεριλαμβάνεται στα κακώς κείμενα του συνόλου του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Η στατιστική εταιρεία Opta κάνει λόγο για τρία προσωπικά λάθη του διεθνή γκολκίπερ που έχουν καταλήξει σε γκολ εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτός ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος που έχει παρουσιάσει ποτέ στην καριέρα του στην Αγγλία ο Ισπανός. Ακόμα και στην πρώτη του εξαιρετικά δύσκολη σεζόν στο «Ολντν Τράφορντ». Και τότε είχε βάλει τον κόσμο σε διαδικασία ν' αναζητά αν πραγματικά πρόκειται για τερματοφύλακα που θα μπορούσε να γίνει Top ή αν απλά η Γιουνάιτεντ είχε πέσει έξω.

Η αλήθεια, είναι πως η κατά γενική ομολογία φετινή κακή σεζόν του Νταβίντ Ντε Χέα, έχει ξεκινήσει από το πολύ κακό Παγκόσμιο Κύπελλο που έκανε. Τότε, που... ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε. Και φυσικά δεν βοήθησε καθόλου την εθνική ομάδα της Ισπανίας που παρουσίασε κάτι πολύ κατώτερο των προσδοκιών και του επιπέδου του Μουντιάλ. Οι εκλάμψεις, ναι μεν τον βοηθούν και του δίνουν ανάσες, αλλά παραμένουν εκλάμψεις. Γιατί ο απολογισμός θα γράψει κάτι μέτριο στο φινάλε, όπως ακριβώς και η χρονιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» σε εξαιρετικά άσχημα επίπεδα στο κομμάτι των γκολ που δέχονται, φτάνοντας αισίως στα 50 τέρματα τις βάρος τους έπειτα από 35 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα (πριν από το Κυριακάτικο ματς με την Τσέλσι). Είναι η χειρότερη επίδοση που έχει επιδείξει ο σύλλογος στην ιστορία της Premier League, ενώ, για να βρει κανείς ακόμα χειρότερο στατιστικό της Γιουνάιτεντ, γυρίζει στο 1979. Τότε, η ομάδα είχε κλείσει τη σεζόν, με 42 αγωνιστικές μάλιστα, μαζεύοντας 63 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της.

Τα 50 εις βάρος της τέρματα, η Γιουνάιτεντ τα έχει δεχθεί όλα με τον Ντε Χέα κάτω απ' τα δοκάρια. Και είναι τα περισσότερα που έχει δει από αντιπάλους του ο Ισπανός γκολκίπερ, έπειτα από την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, όταν και ως τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε δεχθεί 53 γκολ. Και έχει ακόμα περιθώριο να το ξεπεράσει αυτό για φέτος...

Το γεγονός, δε, πως έχει 11 λιγότερα clean sheets σε σχέση με πέρυσι (18 έναντι 7 φέτος), εξηγεί πολλά από μόνο του, έχοντας δεχθεί και περισσότερα γκολ εκτός περιοχής. Έχουν φτάσει στα 8, σε αντίθεση με τα μόλις 3 που είχε επιτρέψει να καταλήξουν στο βάθος της εστίας τους από προσπάθειες που έγιναν από απόσταση.

Καλά όλα αυτά, Ακόμα και ο ίδιος πιθανότατα θα τα δεχθεί και θα προβληματιστεί και θα τα λάβει υπόψιν του για να μην ξανακάνει μια τόσο κακή χρονιά. Τί γίνεται, όμως, όταν δεν μπορεί να εμπιστευθεί αυτούς που έχει στην αμυντική του γραμμή; Γιατί κακά τα ψέμματα, το πρόβλημα εκεί είναι τεράστιο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φιλότιμος και ο Σμόλινγκ, φιλότιμος και ο Τζόουνς, έμπειρος και ο Άσλεϊ Γιάνγκ, έκανε τρομερό come-back ο Σο με τον Μουρίνιο, αλλά... γίνονται εύκολα βορά στις ορέξεις των αντιπάλων τους, όταν πρόκειται για τα μεγάλα παιχνίδια. Στο ντέρμπι με τη Σίτι, ο Ματέο Νταρμιάν απέδειξε γι' ακόμα μια φορά ότι δεν κάνει για τη Γιουνάιτεντ, ενώ, ο Ντάλοτ είναι συνήθως... αλλού γι' αλλού. Και είναι λογικό με τέτοιες παρουσίες και... χαμηλές πτήσεις στα μετόπισθεν να μη φτάνει ένας τερματοφύλακας μόνος του για να σώσει την κατάσταση.

Το ακόμα χειρότερο για τον Ντε Χέα, είναι πως όλα συμβαίνουν σε μια αγωνιστική περίοδο, την οποία ίσως σκεφτόταν έντονα ως την τελευταία του στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το συμβόλαιό του έχει ανανεωθεί μέχρι και το 2020 με την οψιόν επέκταση για έναν χρόνο, όμως, φαίνεται πως τα πράγματα που τρέχουν στον σύλλογο, δεν τον κάνουν να σκεφτεί το μέλλον του και για τα επόμενα χρόνια εκεί. Από τον Τύπο παρουσιάζεται ως απαιτητικός όσον αφορά τις απαιτήσεις που έχει για την ενίσχυση της ομάδας στις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους και τα χρήματα που θα διατεθούν για ν' αποφασίσει αν θα υπογράψει νέο συμφωνητικό.

Προς το παρόν ξέρει ότι ο Σόλσκιερ θα ξεκινήσει και την επόμενη σεζόν, με τον Νορβηγό να είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το ξεσκαρτάρισμα που απαιτείται στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Δεδομένα, ο Ντε Χέα ξέρει πως δεν είναι σε καμία περίπτωση στο επίπεδο των Άλισον και Έντερσον. Και πως η Γιουνάιτεντ θέλει χρόνια για να φτάσει ξανά εκεί που μπορεί και επιτάσσει η ιστορία της. Η Πρέμιερ Λιγκ, είναι υπόθεση της Σίτι και της Λίβερπουλ και των... παρατρεχάμενων που δίνουν τη μάχη τους για την τετράδα. Και οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν υπόσχονται άμεσα τίτλους. Δεν γίνονται αυτά μέσα σε μια νύχτα...

 

Τελευταία Νέα